hit counter
header

Vermageren na de menopauze

De meeste vrouwen verdikken na de menopauze. Hoe komt dat? Hoe kan je gezond afvallen en voorkomen dat je veel aankomt in gewicht?

Als ze in de veertig of vijftig zijn merken veel vrouwen dat ze moeite hebben om hun gewone gewicht onder controle te houden. De kilo’s die erbij komen na de menopauze blijken bovendien erg moeilijk te verliezen. De vetrolletjes stapelen zich vooral op aan de buik. Maar moeilijk gaat ook, je kan dat vet aan je buik zeker verliezen!

Oorzaken

Hormonale veranderingen die gepaard gaan met de  menopauze zijn zeker niet de enige oorzaak van het verdikken. Ook het ouder worden en veranderingen in de levensstijl kunnen hier een grote rol in spelen. Enkele mogelijke oorzaken zijn:

Minder sporten: vrouwen in de overgang vertonen de neiging minder aan lichaamsbeweging  te doen.
Meer eten: Meer eten betekent dat je meer calorieën zal consumeren. Die calorieën worden omgezet in vet als je ze niet verbrandt.
Minder calorieën verbranden: het aantal calorieën dat je nodig hebt voor je energie vermindert als je ouder wordt. Als je ouder wordt, zal een deel van je spierweefsel vervangen worden door vet. Spieren verbranden meer calorieën dan vet. Daardoor zal je metabolisme vertragen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Gevolgen

Als je veel verdikt in de overgang, kan dat ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Zwaarlijvigheid verhoogt je risico op hoge cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes type 2. Deze factoren leiden tot een verhoogd risico op een hartaanval of beroerte.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Voorkomen of vermageren

Wat kan je doen om te voorkomen dat je veel zal aankomen na de menopauze of om te vermageren als je reeds verdikt bent?

Verhoog je fysieke activiteit
Aerobe activiteit (lopen, zwemmen, fietsen, enz.) zal je metabolisme een boost geven en je vet helpen verbranden. Krachttraining kan je spiermassa doen toenemen, je metabolisme een boost geven en je botten sterker maken. Maar lichaamsbeweging kan ook bestaan uit activiteiten die je graag doet: in de tuin werken, dansen… Probeer iedere dag minstens 30 minuten te bewegen.

Verminder het aantal calorieën
Probeer de calorieën die je op een dag consumeert eens te tellen en verminder het aantal calorieën dat je dagelijks consumeert. Met een gevarieerd dieet, met fruit en groenten als belangrijkste bestanddelen kan je gezond afvallen. Snoei ook niet meteen te drastisch in je calorie-inname, of je lichaam zal de energie proberen te sparen en alle extraatjes die je daarna binnenkrijgt opslaan als vet.

Verminder het aantal vetten
Te veel vetrijke voeding consumeren kan leiden tot overgewicht en obesitas. Vetten zouden slechts 20 tot 30% van je dagelijkse voeding moeten innemen. Probeer ook gezondere, plantaardige vetten te eten, zoals noten, olijfolie en koolzaadolie.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

1 Reactie op Vermageren na de menopauze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *