hit counter
header

Metabolism Miracle-dieet

Het Metabolism Miracle dieet is de nieuwste rage in de Verenigde Staten. Het dieet werd ontwikkeld door de Amerikaanse voedingsexperte Diane Kress. Zij stelt dat overgewicht niet altijd veroorzaakt wordt door te veel te eten, maar dat ook het metabolisme aan de basis kan liggen.

Metabolisme B

Dit dieet werd bedacht voor de mensen bij wie alle vorige dieetpogingen mislukten. Zij zijn waarschijnlijk te dik door een anders werkend metabolisme, metabolisme B. Deze mensen hebben een uur nadat zij gegeten hebben alweer zin om te eten. Kress schat dat 50% van de mensen met overgewicht last hebben van metabolisme B.

Oorzaken

Als je lijdt aan metabolisme B, maakt je lichaam te veel van het hormoon insuline vrij. Dat hormoon houdt normaal gezien de bloedsuikerspiegel in balans. Daardoor hebben mensen met metabolisme B vaak zin in koolhydraten, voelen zij zich vaak depressief en angstig, kunnen zij hun hongergevoel niet controleren, enz. Het syndroom is niet altijd aangeboren, maar kan ook veroorzaakt worden door inactiviteit, stress, hormonale veranderingen en ziekte.

Dieet

Als je lijdt aan het syndroom metabolisme B, zal minder eten je niet helpen. Het is juist belangrijk om regelmatig iets te eten, minstens om de vijf  uur. Ook voor het slapengaan en meteen na het opstaan moet je iets eten. Geleidelijk aan leert het dieet je lichaam beter omgaan met de reactie op koolhydraten.

Het dieet gaat van start met een reinigingskuur van een achttal weken. Tijdens die kuur leert je lichaam om op een gezonde manier koolhydraten te verwerken. Ook zullen je vetcellen krimpen en zal je gewicht verliezen. Tijdens de reinigingskuur moet je zoveel mogelijk koolhydraten schrappen, zodat de bloedsuikerspiegel zich kan stabiliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *