hit counter
header

Mogelijke oorzaken van overgewicht

De meest bekende oorzaak van zwaarlijvigheid is een combinatie van te veel eten en te weinig beweging. Maar uit onderzoek is gebleken dat er heel wat meer oorzaken die aan de basis kunnen liggen van overgewicht.

Te weinig slapen

Te weinig slapen kan leiden tot een ernstig overgewicht. Als je te weinig slaapt, bouwt je lichaam een tekort op aan het natuurlijke hormoon leptine. Leptine regelt je hongergevoel, vetverbranding en metabolisme. Leptine is met andere woorden de stof die aan je hersenen aangeeft dat je verzadigd bent. Als die stof onvoldoende in het lichaam aanwezig is, zullen de kilo’s er aanvliegen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verwarming en airconditioning

Normaal gezien verbruikt je lichaam energie om de lichaamstemperatuur te doen stijgen of dalen bij koud en warm weer. Als de verwarming of de airconditioning werkt, gaat het lichaam minder energie gebruiken en extra calorieën sneller opslaan als vet.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Etnische afkomst

Hoe komt het toch dat je veel minder Aziatische mensen tegenkomt met overgewicht? Etniciteit blijkt een belangrijke rol te spelen in zwaarlijvigheid. Blanke en zwarte mensen zullen sneller last hebben van overgewicht dan blanken.

Op oudere leeftijd een kind krijgen

Hoe ouder je bent op het moment dat je als vrouw een kind krijgt, hoe groter de kans op overgewicht.

Vervuiling

Vervuiling kan een rol spelen bij overgewicht. De lucht die we inademen en ons voedsel bevatten verontreinigende stoffen, die onze hormonen in de war kunnen sturen. Daardoor worden de hormonen in ons lichaam ontregeld, wat het risico op overgewicht verhoogt.

Genen

Zwaarlijvigheid zit in de genen. Als je ouders kampen met overgewicht, is de kans dat je zelf ook zwaarlijvig wordt des te groter. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet kan afvallen. Blijf gezond eten en voldoende bewegen om te vermageren.

Medicijnen

Veel medicijnen hebben als bijwerking dat je er dikker van kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld antidepressiva, hormonale kuren en medicijnen tegen diabetes leiden tot zwaarlijvigheid.

Familiale omgeving

Van kindsbeen af krijg je al bepaalde gewoontes aangeleerd. Probeer zelf het goede voorbeeld te geven aan je kinderen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *