web analytics
header

Op gewicht blijven nadat je stopt met roken

Veel rokers die willen stoppen met roken maken zich zorgen over het gewicht dat ze zullen aankomen. Dikker worden na het stoppen met roken kan erg demotiverend werken en brengt veel gestopte rokers terug aan de sigaret. In deze tekst lees je hoe je na het stoppen met roken je gewicht onder controle kan houden.

Oorzaken van gewichtswinst

– Roken verhoogt het metabolisme lichtjes en zou tot 200 calorieën per dag verbranden bij zware rokers
Nicotine zorgt ervoor dat je minder trek hebt

Enkele kilo’s zwaarder worden in de maanden nadat je je laatste sigaret gerookt hebt is heel normaal. Als je eetgewoonten hetzelfde gebleven zijn, kan je dit voorkomen door 30 minuten per dag te bewegen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Waarom wil ik meer eten?

Veel mensen hebben nadat ze gestopt zijn met roken meer zin om te eten. Dat kan verschillende oorzaken hebben:

– Sigaretten onderdrukken het hongergevoel. Rokers eten vaak minder tussendoortjes omdat ze deze door een sigaret vervangen. Nicotine is een genotmiddel en  kan ook een invloed hebben op het vrijkomen van het hormoon insuline. Insuline controleert de suikerspiegel in het bloed. Als deze functie onderbroken wordt, zal de bloedglucosespiegel te hoog worden. Daardoor kunnen het lichaam en de hersenen hongersignalen onderdrukken.

– Als iemand pas gestopt is met roken, zal hij voortdurend zin hebben om een sigaret op te steken. Om dit onbehaaglijk gevoel ongedaan te maken, gaan veel rokers op zoek naar een vervangmiddel, en dat is vaak voedsel

Wat kan ik ertegen doen?

Lichaamsbeweging
Stoppen met roken vertraagt het metabolisme, dus is enige vorm van dagelijkse lichaamsbeweging erg belangrijk. Probeer minstens een halfuur per dag, vijf dagen per week, te bewegen. Dit hoeft geen intense training te zijn, een korte wandeling van 30 minuten is al voldoende.

Gezonde snacks

Als je iets zoekt ter vervanging van de sigaret, probeer dan voor gezonde tussendoortjes of drankjes te kiezen:

– Groenten (wortel, selder…)
– Zonnebloempitjes (in de schil)
– Vers fruit
– Magere yoghurt
– Kruidenthee
– Rozijnen
– Dieetkoekjes
– Water
– …

Eis niet te veel van jezelf

Stoppen met roken is een belangrijke stap in je leven en leidt zeker tot een gezondere levensstijl. Het is goed dat je daarnaast ook nog op je gewicht wilt letten, maar wees niet te streng voor jezelf. Begin bijvoorbeeld niet meteen met een zwaar dieet, want als je jezelf alles ontzegt, loop je het risico niet vol te houden. Als je je niet goed in je vel voelt, wordt het risico dat je terug naar de sigaret grijpt steeds groter.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt wordt aan de hand genomen en zal week bij week digitaal worden bijgestaan je levensstijl zo te veranderen dat je gezond en slank zal zijn.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, exclusieve video’s, content, tools en nog veel meer.

Op dit moment kan je het één maand voor één euro uitproberen. Ontdek nu zijn beste en effectiefste tips:

HappyHealthy Premium Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *