hit counter
header

Volumetrics dieet

Het Volumetrics dieet is gebaseerd op het basisidee dat mensen graag eten. Als mensen de keuze hebben tussen weinig eten en veel eten, zullen ze meestal kiezen voor veel eten.

Bij veel diëten gaat het erom zo weinig mogelijk te eten, maar niet bij Volumetrics. Volgens de bedenker van het Volumetrics dieet, voedingsdeskundige Barbara Rolls, zal de beperking van de voedselinname op de lange termijn niet werken. Na verloop van tijd zal je je alleen maar  ongelukkig voelen en snel terug in je oude gewoonten hervallen.

Het Volumetrics dieet legt de nadruk op voedsel waar je veel van kan eten zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt. Volumetrics heeft als doel dat je je verzadigd voelt. Als je volumetrische maaltijden neemt, val je af, voel je je goed en heb je een voldaan gevoel.

Welk voedsel mag ik eten?

Rolls maakt geen onderscheid tussen ‘goed’ en ‘slecht’ voedsel. Ze maakt wel een onderscheid tussen voedsel met een lage en voedsel met een hoge energiedensiteit, met andere woorden voedsel met weinig en voedsel met veel calorieën.

Voedsel met lage densiteit: koolhydraatarme groenten, magere melk, bouillon
Voedsel met hoge densiteit: chips, koekjes, chocolade, snoep, noten, olie, boter

Vooral voedsel dat erg veel water bevat (zoals groenten en fruit) zijn erg belangrijk als je wilt afslanken met het Volumetrics dieet. Dit voedsel zal je een verzadigd gevoel geven en je honger stillen zonder dat je veel calorieën consumeert.

Het boek over het Volumetrics dieet staat boordevol recepten voor soepen, stoofpotjes, fruitdesserten en andere gerechten. Rolls raadt ook aan veel vezelrijke voeding te eten, gecombineerd met hoeveelheden magere eiwitten en gezonde vetten van vis of andere bronnen. Olie, boter, eieren en room worden grotendeels achterwege gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *