hit counter
header

Xenical: een goede afslankpil?

De afslankpil Xenical is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar. Xenical is een geneesmiddel voor mensen met ernstig overgewicht. De dieetpil mag enkel voorgeschreven worden aan mensen met een BMI van 30 of meer.

Werking

Xenical zorgt ervoor dat het lichaam minder vet uit het voedsel kan opnemen. Xenical blokkeert in je spijsvertering ongeveer een derde van het vet. Je lichaam zal dit vet dan afvoeren via de darmen.

Bijwerkingen

Xenical kan heel wat bijwerkingen hebben, zoals een vettige of erg dunne ontlasting, winderigheid, misselijkheid. Deze bijwerkingen komen echter vooral voor in de eerste weken dat je het geneesmiddel gebruikt en zijn van voorbijgaande aard.

Gebruik

Je mag Xenical maximaal drie keer per dag gebruiken. Neem de pillen net voor, tijdens of binnen het uur na de maaltijd in. Net als Alli, werkt Xenical enkel als er vet aanwezig is in de maaltijd. Bij een maaltijd zonder vetten moet je het dus niet innemen.

Resultaat

Xenical is een medicijn en geen wondermiddel. Je zal dus zelf ook moeite moeten doen. Uit studies is echter gebleken dat Xenical een hulpmiddel kan zijn. Personen die Xenical gebruikten vielen gemiddeld iets meer af dan personen die het zonder moesten stellen.

Alli

De afslankpil Alli, die zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar is, is een afgeleide versie van Xenical.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *