web analytics
header

Zijn low carb-diëten veilig?

Low carb-diëten is de naam voor diëten waarbij de inname van koolhydraten sterk beperkt wordt. Tot deze diëten behoren onder meer het vermaarde Atkinsdieet. Maar zijn deze low carb-diëten wel zo veilig?

Low carb-dieet

Als je een low carb-dieet volgt, moet je je koolhydraatrijke voeding sterk beperken. Dat betekent dus dat je minder aardappelen, brood en graanproducten gaat consumeren, terwijl eiwitrijke en vetrijke producten wel zijn toegestaan. De mate waarin je koolhydraten achterwege moet laten, verschilt natuurlijk wel van dieet tot dieet.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Veilig?

Er worden vaak vraagtekens geplaatst bij de veiligheid van low carb-diëten. Een koolhydraatarm dieet als Atkins bevat meer vetten. Verzadigde vetten kunnen het risico op hart- en vaatziekten op termijn ernstig verhogen.

Door de inname van aardappelen en graan, fruit en groenten te beperken, mis je ook enkele onontbeerlijke voedingsstoffen. Dat kan leiden tot voedingstekorten en het risico op hart- en vaatziekten ernstig verhogen.

Bijwerkingen

Wie een low carb-dieet volgt, voelt zich vaak verzwakt en kan last hebben van spierkrampen en hoofdpijn.

Wie een low carb-dieet als Atkins of een ketogeen dieet volgt, heeft vaak last van een slechte adem. Dat komt doordat er in het lichaam een onvolledige vetverbranding plaatsvindt. De overblijvende restanten of ketonlichamen hiervan komen vrij in de bloedbaan en verlaten het lichaam via de adem en de urine. Deze geur kan erg onaangenaam zijn. Meer info over keto vindt je in dit artikel over de keto revolutie.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt wordt aan de hand genomen en zal week bij week digitaal worden bijgestaan je levensstijl zo te veranderen dat je gezond en slank zal zijn.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, exclusieve video’s, content, tools en nog veel meer.

Op dit moment kan je het één maand voor één euro uitproberen. Ontdek nu zijn beste en effectiefste tips:

HappyHealthy Premium Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *