hit counter
header

10 manieren om je porties onder controle te houden

Een grote fout van velen die willen afslanken, is dat ze geen  maat kunnen houden. Als je porties de juiste grootte hebben, is de kans dat je zal vermageren veel groter. Maar hoe pak je dat precies aan?

1. Restjes bewaren

Als je veel eten gemaakt hebt, kan je altijd de restjes bewaren om er later van te eten. In plaats van deze in een grote doos in je koelkast of diepvriezer te bewaren, kan je ze ook in kleinere doosjes steken. Steek in zo’n doosje een portie die precies groot genoeg is voor een maaltijd. Zo voorkom je dat je later de neiging krijgt om alles op te eten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

2. Kies voor salades

Als je als maaltijd kiest voor een salade, zal je je niet gauw overeten. Je drukt je honger de kop in en krijgt sneller een gevoel van verzadigdheid. Natuurlijk zal alleen sla niet volstaan, maak of bestel een salade die overladen is met groenten en eventueel mager vlees als kip of vis. Groente zitten vol vezls, die zullen zorgen voor dat verzadigd gevoel.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

3. Maak kleine porties van je favoriete snacks

Koop je favoriete snacks in kleine porties of maak er zelf kleine zakjes van. Als je met een grote zak chips voor tv gaat zitten, zal het veel moeilijker zijn om ermee te stoppen en riskeer je er gedachteloos aan voort te eten. Als je steeds een nieuw zakje moet opendoen, zal je er sneller over nadenken.

4. Eet meerdere kleine  maaltijden

Om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden, is het aan te raden meerdere kleine maaltijden per dag te eten. Op die manier zal je nooit enorme honger hebben en zal je minder snel toegeven aan eetbuien.

5. Zet de potten en pannen niet op tafel

Als je de potten en pannen op tafel zet, is het erg gemakkelijk om nog een portie op te scheppen. Als je hiervoor steeds tot aan het aanrecht moet gaan, zal je er sneller over nadenken.

6. Maak van vlees een bijgerecht

Veel mensen denken dat vlees het belangrijkste bestanddeel van hun maaltijd moet zijn. Dat klopt niet. Vul je bord met groente, fruit en volkorenproducten en voeg daar een kleine portie vlees aan toe.

7. Eet de helft

Je zal het niet geloven, maar vaak is de helft van een maaltijd al ruim genoeg voor een persoon. Op restaurant zijn de porties vaak zo groot dat je toekomt met de helft. Of waarom niet een maaltijd delen met iemand anders?

8. Bestel als een kind

Als je dan toch naar een fastfoodrestaurant of een frituur gaat, bestel dan de allerkleinste portie. Meestal volstaan zelfs die porties ruimschoots.

9. Gebruik kleinere borden

Als je een groter bord gebruikt, ga je dat automatisch vol willen scheppen. Een kleiner bord ligt sneller vol, waardoor je ook minder gaat eten.

10. Verwen jezelf

Als je nooit aan de verleiding van je favoriete voedsel toegeeft, zal je je ongelukkig voelen en het dieet minder  lang volhouden. Eet dus soms verboden voedsel, maar wel met mate.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *