web analytics
header

Eten na een maagverkleining

Een maagverkleining of gastroplastie is een operatie waarbij een deel va de maag verwijderd werd. Na deze operatie kan je veel minder eten.

Het risico daarvan is dat er na de operatie ernstige voedseltekorten ontstaan. Dat probleem kan zich vooral voordoen in de eerste maanden na een maagverkleining. Een van de risico’s is een tekort aan eiwitten. De heelkundige ingreep kan leiden tot een intolerantie voor rood vlees en zuivelproducten. De verminderde voedselinname en intolerantie voor bepaalde producten kunnen ook leiden tot mineralen- en vitaminetekorten.

Vloeibare voeding

Na de maagverkleining zal je vloeibare voeding moeten eten. Geleidelijk aan kan je overgeschakelen op gemalen of gemakkelijk te kauwen voedsel. Ongeveer drie maanden na de operatie kan je terug normale voeding eten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Stoppen met eten

Patiënten die een maagverkleining gehad hebben, moeten leren stoppen met eten voordat ze een verzadigd gevoel hebben. Als zij te veel eten, zullen ze namelijk pijn krijgen en moeten braken. Vaak is het een kwestie van ondervinding vooraleer ze weten hoe ver ze kunnen gaan. Vocht kan best ingenomen worden tussen de maaltijden, en niet tijdens.

De tijd nemen

De patiënt kan best kleine hoeveelheden voedsel eten en langzaam drinken. Het is aan te raden voor iedere maaltijd dertig minuten uit te trekken. Zes kleine maaltijden worden beter verdragen dan drie grote.

Bepaalde voedingsmiddelen mijden

De patiënt kan na de gastroplastie bepaalde voedingsmiddelen minder goed verdragen. Dit wordt voedselintolerantie genoemd. Deze voedingsmiddelen kunnen misselijkheid, braken, diarree, maagpijn, enz. veroorzaken. Welke voedingsmiddelen slecht verdragen worden, verschilt van persoon tot persoon,  maar over het algemeen kunnen de volgende producten tot problemen leiden: snoep en andere zoetigheden, volkorenbrood, taai vlees, gebakken gerechten, rauwe groenten, bruisende dranken, enz.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *