hit counter
header

Het laag vetgehalte dieet

Er bestaan verschillende diëten op basis van ingrediënten met een laag vetgehalte. De interpretatie van laag vetgehalte dieet durft wel een verschillen. In dit dieet komt 30% van de dagelijkse hoeveelheid calorieën uit vet.

De oorsprong van het dieet

De laatste 30 jaar is men bewuster gaan nadenken over vetten. Wetenschappers hebben geconcludeerd dat er verschillende soorten vetten zijn en dat niet alle vetten noodzakelijk slecht zijn voor onze gezondheid.

Men heeft een opsplitsing gemaakt tussen onverzadigde en verzadigde vetten. Enkel de verzadigde vetten zijn in een overmatige dosis slecht voor ons lichaam en dus ook onze gezondheid.

Specialisten raden aan om slechts 10% van de dagelijkse hoeveelheid calorieeën uit verzadigde vetten te halen. Eenmaal meer heeft dit een nefaste invloed op de ontwikkeling van ons lichaam.

Diëten met een laag vetgehalte worden dikwijls opgelegd aan mensen die spijsverteringsproblemen hebben. Ook mensen met nier- of blaasproblemen kunnen voordeel halen uit een dieet met een laag vetgehalte.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Het dieet zelf

Uiteraard moeten sommige voedingswaren gemeden worden. Volvette producten zoals room, volle melk en alle afgeleide producten zoals ijs en vette kaas mogen niet meer gegeten worden. Ook gefrituurde voedingswaren zoals chips, frieten en de meeste gebakken voedingswaren zoals koekjes worden uit dit dieet geweerd.
Wanneer je begint aan het dieet met een laag vetgehalte, is het belangrijk dat je de etiketten op de voedingswaren aandachtig leest. Sinds enkele jaren is het verplicht om op elk ingrediënt te vermelden hoeveel calorieën het bevat en hoeveel vetten. Hoe volgende regel in gedachten:

  • Vetvrij producten: minder dan 0,5 gram vet per portie
  • Laag vetgehalte: minder dan3 gram vet per portie
  • Light producten: deze bevatten minstens 50% minder vet dan vergelijkbare niet-light producten.

In de keuken kan je door middel van enkele eenvoudige regeltjes veel gezonder en vetarmer koken:

  • Verwijder zoveel mogelijk het vet en vel van het vlees dat je wilt bereiden.
  • Gebruik weinig vetstoffen en laat de ingrediënten zoveel mogelijk uitlekken.
  • Laat soep eerst afkoelen en schep het vet er af, warm terug op en serveer.
  • Verse groeten zijn een must, bereid ze wel niet in een overdosis boter.

Tijdens het winkelen kan je gemakkelijk een oogje in het zeil houden:

  • Eet liever kip dan vlees.
  • Onthoud dat zelf de vetste vis nog veel magerder is dan het magerste vlees!
  • Koop geen mayonnaise en soortgelijke producten. Overbodig en ongezond.
Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De werking van het dieet

Door de vetopname te verminderen, zal je automatisch gewicht verliezen. De moeilijkheid van dit dieet is om het te blijven volhouden. Net als alle andere diëten is het noodzakelijk om je eetstijl te veranderen op lange termijn, niet enkel voor een paar weken.
Jonge kinderen en vrouwen die borstvoeding geven zijn geen geschikte kandidaten om dit dieet te volgen. Zij hebben nood aan enkele voedingsstoffen die je niet of slechts in geringe mate terugvindt in producten met een laag vetgehalte.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *