web analytics
header

Het Dukan Dieet: gezond of niet?

Het Dukan Dieet is een van de meest recente populaire diëten. Het dieet werd ontwikkeld door en vernoemd naar de Franse arts en voedingsdeskundige Pierre Dukan. Het dieet bestaat uit vier fases.

Vier fases

Fase 1
In de eerste fase consumeer je vooral proteïnerijke voeding als vlees en vis, gecombineerd met verse groenten. Deze fase duurt een week.

Fase 2
Na de eerste week wordt je voedingkeuze iets uitgebreider. Dagen waarop je enkel proteïnen eet worden afgewisseld met dagen dat je dit aanvult met een van de 28 toegestane groentesoorten, waaronder broccoli, witloof, asperges, prei, komkommers, pompoen, uit, champignons, tomaten, bonen, spinazie, kool, bieten en radijs. Gemiddeld val je een kilo per week af.

Fase 3
In de derde fase van het Dukan dieet mag je ook kleine porties fruit en andere koolhydraten innemen. Ook moet je iedere dag minstens twee lepels havermoutpap eten. Deze fase dient om je gewicht te stabiliseren. Hiervoor moet je rekenen op een week per verloren kilo. Deze fase is de stabilisatiefase. Je begint ermee als  je je streefgewicht hebt bereikt in de vorige fase. De lengte van deze fase is het aantal afgevallen kilo’s vermenigvuldigd met 10 dagen.

Fase 4
Dit is de fase voor de rest van je leven. Je mag eten wat je wilt, maar je moet wel een dag per week enkel proteïnes consumeren. Ook moet je dagelijks nog een beetje havermoutpap blijven eten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Kritiek op het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet zou onvoldoende vezels bevatten voor een evenwichtig voedingspatroon. Daarnaast ligt ook de inname van zout bij het dieet enorm hoog. Ook bevat het dieet te veel calcium (meer dan het dubbel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *