hit counter
header

Het Sonomadieet, afvallen met een mediterrane levensstijl

De zomer komt eraan, je hebt wat feesten achter de rug of je wilt je gewoon beter in je vel voelen door wat kilootjes kwijt te spelen.

Voor de fans van de mediterrane keuken en voor zij die graag een glaasje wijn bij hun eten drinken is dit ‘genietdieet’ op het lijf geschreven!

De basis

Connie Guttersen, gediplomeerd diëtiste en voedingsdeskundige, bedacht dit dieet. De naam, Sonoma, verwijst naar een wijnstreek in Californië waar de inwoners omwille van hun traditionele voedingsmiddelen veel gezonder en slanker blijken te zijn dan in de rest van Amerika.

Het dieet kan kort omschreven worden als ‘genieten, doch met mate’. Het is gebaseerd op 10 ‘krachtvoedingsmiddelen’ die zoveel mogelijk dienen geconsumeerd te worden.

Het dieet vertoont overigens veel gelijkenissen met andere populaire diëten zoals het Atkinsdieeten het South Beach-dieet. Zo bestaat dit dieet ook uit drie fases, en is het eerder een levenswijze te noemen in plaats van een tijdelijk dieet.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

De praktijk

Net zoals bij het South Beach-dieet zal ook hier de eerste fase meteen de meest ingrijpende zijn. Suikers en geraffineerde producten dienen in deze tien dagen durende periode zoveel mogelijk vermeden te worden. Deze radicale ommezwaai zal resulteren in een groot gewichtsverlies.

De tweede fase is tevens de belangrijkste, gezien het in deze fase is dat je streefgewicht zal behaald worden. Het spreekt voor zich dat de duur ervan afhankelijk is van persoon tot persoon. De nadruk wordt voornamelijk gelegd op genieten van je eten, je eten écht proeven zeg maar, en, bijgevolg zal je ook langzaam moeten eten. In deze fase mag je wel meer eten en is een glaasje wijn toegestaan.

De laatste fase is de stabiliserende fase. Je aangekweekte eetgewoontes zul je nu moeten onderhouden, al is een dessert af en toe wel gepermitteerd. Het blijft evenwel belangrijk je ‘krachtvoeding’ te behouden bestaande uit amandelen, Spaanse pepers, bosbessen, druiven, broccoli, olijfolie, spinazie, aardbeien, tomaten en gehele granen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Voor- en nadelen

Zoals reeds vermeld is het eigenlijk een verandering van levensstijl in plaats van een dieet. Je zal dus niet alleen relatief snel gewicht verliezen, je zal je streefgewicht ook behouden indien je je eetpatroon onderhoudt.

Ondanks het een gezond en lekker dieet is, blijft het minstens even belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen om een gezonde balans te bewaren. Het eten bereiden zal overigens wel wat meer tijd in beslag nemen, maar gezien het gezond én lekker is kan heel het gezin er van meegenieten.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *