hit counter
header

Het Atkinsdieet: Ietwat Ongewoon

Het Atkins dieet is een laag koolhydratendieet. Volgens dokter Atkins zijn koolhydraten (suikers en zetmeel) de oorzaak van overgewicht.

Bij dit dieet wordt het aantal koolhydraten sterk beperkt en wordt hoofdzakelijk vet- en proteïnerijk voedsel gegeten, aangevuld met vitamine en mineraalsupplementen.

Het beperken van de koolhydraten zou de gezondheid bevorderen en gewichtsverlies bevorderen.

Een ingrijpende verandering in je eetgewoonte

Wie beslist om het Atkinsdieet te volgen, zal zijn eetgewoonten ingrijpend moeten veranderen. Voedingsmiddelen zoals pannenkoeken, taart en aardappelen mag je voorgoed van je lijstje schrappen.

Zuivelproducten, fruit en volkorenproducten kunnen met mate als het gewenste gewicht is bereikt. Je mag echter wel alles van vlees, eieren, vetten en kaas eten (wat echter niet wil zeggen dat je ongezond veel mag eten of je te goed doen aan fastfood).

Het dieet wordt opgedeeld in vier fases. Er wordt geleidelijk overgeschakeld van een gewoon koolhydraten-verbrandingsmetabolisme naar een vetverbrandingsmetabolisme.

De beginfase is de strengste fase. Twee weken lang mag je bijna geen koolhydraten eten, maar wel veel eiwitten, vet en vlees. Tijdens deze fase verlies je snel veel gewicht.

Tijdens de tweede fase is het de bedoeling je streefgewicht te bereiken. De koolhydraten worden tot een minimum beperkt. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon.

Daarna wordt een balans gezocht. Men stelt vast waar het kritische koolhydraatniveau ligt, met andere woorden, met welk gehalte koolhydraten het gewicht weer toeneemt.

Om je streefgewicht uiteindelijk stabiel te houden, zal dit kritische niveau voor altijd volgehouden moeten worden.

Om het tekort aan vitaminen en mineralen te compenseren kun je supplementen innemen. Voldoende water drinken is ook zeer belangrijk. Om nog sneller gewicht te verliezen en toch meer koolhydraten te eten, is de combinatie met goede sportoefeningen zeker een aanrader.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Voor- en nadelen Atkinsdieet

Er is aanzienlijk wat kritiek op het Atkins dieet. Het voedsel tijdens dit dieet is rijk aan verzadigde vetten en cholesterol. Proteïnerijk voedsel zou osteoporose, darmkanker en hart-en vaatziekten kunnen veroorzaken.

Bovendien wordt er niet veel aandacht geschonken aan een goede eetgewoonte met veel vezels, vitaminen en mineralen en een gezonde levenswijze. Vegetariërs zullen niet veel baat hebben bij dit dieet, aangezien de eiwitten vooral dierlijk zijn.

Anderzijds blijkt dit dieet wel efficiënt. Wie dit dieet volhoudt, kan vrij veel kilo’s verliezen zonder schade of gevolgen aan de gezondheid. Gemiddeld verliest men zelfs meer gewicht dan bij een standaard dieet. Bovendien hoef je geen calorieën te tellen of honger te lijden.

Gewicht verliezen door minder koolhydraten te eten is dus zeker mogelijk, maar eens je opnieuw koolhydraten nuttigt kan je gewicht snel toenemen. Wil je dit jojo-effect vermijden? Pas je eetgewoontes aan en hou een gezonde levenswijze vol.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *