hit counter
header

5 kilo afvallen? 5 Gezonde Manieren

Veel mensen willen graag 5 kilo afvallen. Het is belangrijk om dit op een gezonde manier te bereiken. Veel mensen gaan namelijk op een crashdieet en eten de kilo’s er na hun dieet net zo makkelijk weer aan. Een crashdieet is geen gezonde manier om af te vallen. Het is dan ook belangrijk om af te vallen met behulp van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding draagt niet alleen bij aan het afvallen, het zorgt er bovendien ook voor dat je een stuk beter in je vel gaat zitten.

Stel jezelf een doel

Het is prima om vijf kilo af te vallen. Vijf kilo afvallen is een realistisch doel en het is daarom ook daadwerkelijk haalbaar. Maar zorg dat je jezelf hier voldoende tijd voor geeft. Vijf kilo afvallen in een week tijd, is namelijk niet realistisch en alles behalve gezond. Geef jezelf de tijd om dit doel te behalen. Wanneer je voor jezelf een realistisch doel stelt, is de kans van slagen namelijk een stuk groter. Een realistisch doel is bijvoorbeeld een halve kilo afvallen per week. Je geeft jezelf dan tien weken de tijd om die vijf kilo kwijt te raken. Snel afvallen in een korte tijd is niet alleen ongezond, het zorgt er ook voor dat je slap wordt en spierweefsel kwijtraakt. Zorg dus dat je op een juiste manier afvalt, dan zul je al gauw overtollig vet kwijtraken.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Wat is een gezond eetpatroon?

Het is belangrijk om op een gezonde manier af te vallen. Het is dan ook verstandig om jezelf een nieuw eetpatroon aan te meten. Je doet er goed aan om zes maaltijden op een dag te eten. Je kan gewoon het ontbijt, de lunch en het avondeten aanhouden en tussendoor drie kleinere maaltijden eten. Het eten van meerdere maaltijden op een dag zorgt voor een goede stofwisseling. Daarnaast is het ook belangrijk om veel water te drinken. Het drinken van water zorgt dat de afvalstoffen in je lichaam worden gescheiden en verdwijnen. Het wordt aangeraden om anderhalf à twee liter water op een dag te drinken. Wanneer je sport is het goed om meer water drinken.

Het is bij 5 kilo afvallen noodzakelijk om gezonde en verse producten te eten. Er zit namelijk veel suiker en vet in kant en klaar maaltijden. Je lichaam heeft deze suikers en vetten helemaal niet nodig, tenzij deze uit natuurlijke producten komen. Het is dus goed om zoveel mogelijk verse producten te eten. Als tussendoortje kan je bijvoorbeeld groente en fruit eten. Groenten kan je vrijwel onbeperkt eten. Fruit is ook gezond voor het lichaam omdat vruchten natuurlijke suikers bevatten. Wel wordt het aangeraden om niet meer dan drie stuks fruit op een dag te eten. Verder zijn zaden en noten ook erg goed voor je lichaam. Deze bevatten gezonde en natuurlijke vetten die het lichaam nodig heeft. Een handje noten of zaden is daarom zeer geschikt als gezond tussendoortje.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Vermijd koolhydraten

Een manier om sneller en gezond 5 kilo af te vallen is door het schrappen of minderen van koolhydraten. Koolhydraten zijn dikmakers. In het westen eten mensen veel koolhydraten terwijl het lichaam hier eigenlijk maar weinig van nodig heeft. Producten met koolhydraten zijn onder andere brood, pasta, rijst en aardappelen. Je kunt als ontbijt beter Griekse yoghurt met fruit eten in plaats van brood. Het is trouwens heel belangrijk om elke dag te ontbijten. Het ontbijt in de ochtend zorgt ervoor dat de spijsvertering op gang komt en dat je lichaam op kan starten. Als lunch kan je je brood vervangen door crackers of een salade. Bij een koolhydraatarm dieet mag je wel kaas en vlees eten, dus over het beleg hoef je je geen zorgen te maken. Wel is het verstandig, wanneer je wil afvallen, om voor de magere varianten te kiezen.

Het avondeten is wat lastiger omdat je doorgaans gewend bent om pasta, rijst of aardappelen te eten. Probeer dan ook extra groente toe te voegen aan de maaltijd. Eet daarnaast een stukje vlees of vis en probeer eens noten of zaden in je maaltijd.

Een dag zondigen

Tijdens het proces van 5 kilo afvallen, is het helemaal niet verkeerd om eens in de zoveel tijd een dagje te zondigen. Integendeel, hierdoor is het afvallen beter vol te houden. De minder gezonde voedingsmiddelen zorgen dat het lichaam harder moet gaan werken. Let er echter wel op dat je niet de hele dag door slechte dingen eet. Je lichaam is namelijk niet meer gewend aan ongezonde voeding en kan dan slecht reageren op een overschot aan dergelijk voedsel.

Ga sporten

Het is belangrijk om te sporten tijdens het 5 kilo afvallen. Het sporten zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrand en dit stimuleert de gewichtsafname. Je kunt verschillende soorten sport uitoefenen. Wanneer je wilt afvallen wordt het aangeraden om aan een conditiesport en krachttraining te doen. Voorbeelden van conditiesport zijn fietsen, hardlopen en de cardioapparaten in de sportschool. Door deze vorm van sport verbrandt je meer calorieën. De krachttraining daarentegen zorgt dat je lichaam in shape komt. De spieren in het lichaam worden hierdoor getraind en dit zorgt ervoor dat je lichaam een mooiere vorm aan gaat nemen. Let er wel op dat je op een juiste manier sport. Je wilt blessures natuurlijk voorkomen. Laat je daarom goed instrueren door een specialist, zodat je jouw doel op een verantwoorde manier kunt bereiken.

Wanneer deze soorten sport je niet liggen, is het natuurlijk ook prima om een andere sport te kiezen die je wel leuk vindt. Een sport beoefenen die je leuk vindt, is veel makkelijker vol te houden. Wat vervolgens zorgt dat je eerder het gewenste resultaat bereikt. Ook is het een goed idee om een sportmaatje te zoeken. Het werkt extra motiverend wanneer je samen met iemand gaat sporten en daardoor sla je minder snel een training over. Samen sporten is natuurlijk ook nog eens een stuk gezelliger!

Meer informatie over gezond leven en afvallen? Lees dan verder op onze website. Wij hebben genoeg artikelen die jou kunnen helpen bij het afvallen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *