hit counter
header

Afslanktips voor een Gezond Gewichtsverlies

Afvallen is zo makkelijk nog niet. Veel mensen willen veel kilo’s kwijt en verwachten dat zij dit doel binnen enkele weken kunnen realiseren.

Niet iedereen begrijpt dat het lichaam zich moet aanpassen aan het minder eten, het meer sporten en het eten van andere voedingsmiddelen. Daarom geven wij je in dit artikel verschillende tips waardoor het afvallen een stuk dragelijker wordt.

Afvallen hoeft helemaal niet zo vervelend en moeilijk te zijn, je moet gewoon een goede manier vinden om je doel te behalen. Na het lezen van dit artikel, gaat het afvallen jou een stuk makkelijker af.

Lees verder om de afslanktips te bekijken.

Eet meerdere maaltijden op een dag

Eén van de gouden regels tijdens het afvallen, is het eten van meerdere maaltijden per dag. Het klinkt simpel, maar het is iets wat veel mensen niet weten of vergeten.

Men denkt nu eenmaal vaak dat je pas echt kunt afvallen met behulp van een crashdieet. Het volgen van een crashdieet werkt echter averechts. Je lichaam heeft namelijk verschillende maaltijden op een dag nodig om op gang te komen en om op gang te blijven.

Door het eten van meerdere maaltijden zorg je dat je stofwisseling goed blijft werken. Het is dan ook verstandig om je dag te beginnen met een goed ontbijt. Dit is namelijk het moment waarop je lichaam op moet starten. Je lichaam heeft de voeding nodig om voldoende energie te krijgen om de dag door te komen.

Gedurende de dag blijft je energielevel ook een stuk stabieler omdat je door meerdere porties verdeeld over de dag, voorkomt dat je trek krijgt in snacks en zoetigheid. Wel is het hierbij belangrijk om niet te grote porties te eten. De grote borden zorgen er namelijk voor dat we meer eten dan het lichaam nodig heeft.

Probeer daarom de maaltijden ook op een kleiner bord op te scheppen. Dit zorgt ervoor dat de porties groter lijken maar dit in werkelijkheid niet zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft dan ook daadwerkelijk aangetoond dat je met het gebruiken van kleinere borden maar liefst 22% minder eet!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Vermijd die koolhydraten!

Er zijn verschillende manieren om af te vallen. De één valt af in combinatie met Sonja Bakker, terwijl de ander het soepdieet volgt. Iedereen mag natuurlijk afvallen zoals hij of zij wil, maar het vermijden van koolhydraten speelt een grote rol in het afvalproces.

Koolhydraten zijn onder te verdelen in twee soorten: trage en snelle koolhydraten. De snelle koolhydraten moeten sowieso verbannen worden tijdens het dieet. Weg met die vette chips, koekjes en zoete broodjes! De trage koolhydraten zijn niet slecht voor het lichaam. Deze zorgen er juist voor dat het lichaam goed functioneert. Toch heeft het lichaam hier niet te veel van nodig.

Probeer daarom ook de inname van de trage koolhydraten te verminderen tot een hoeveelheid onder de 100 gram per dag. Je zult zien dat het afvallen zonder koolhydraten erg effectief verloopt. Het vermijden of beperken van koolhydraten zorgt er ook nog eens voor dat die kilo’s voorgoed wegblijven.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Eet veel eiwitten!

Eiwitten zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt. Wanneer je de koolhydraten weghaalt uit je voeding, is het belangrijk om extra veel eiwitten tot je te nemen. De eiwitten kan je innemen door het eten van vis, vlees, eieren en peulvruchten. Eiwitten zijn ook nog eens goed voor het lichaam en zorgen ervoor dat het hongerige gevoel verdwijnt.

Soep: simpel, maar heel slim

Maar weinig mensen kennen deze truc, maar wij zweren erbij: het eten van veel soep. De combinatie van het water met een maaltijd zorgt ervoor dat het volle gevoel langer aanwezig is, waardoor je minder zin krijgt om te snacken!

Onderzoek heeft aangetoond dat de maag pas na gemiddeld vier uur weer leeg is. Soep is erg lekker en zorgt er nu dus ook voor dat je geen honger meer hoeft te hebben tijdens je dieet.

Natuurlijke en gekleurde voedingsmiddelen

Waar men vroeger vooral groentes, fruit en zaden at, eten we vandaag de dag veel ongezonde producten. De slechtste ongezonde producten weten we er vaak wel uit te halen, maar wat veel mensen niet weten is dat er in veel producten van de supermarkt onnodig veel suikers en vetten zitten.

Deze suikers en vetten worden toegevoegd om smaak te geven aan het voedsel. Het lichaam heeft deze suikers en vetten echter helemaal niet nodig. Daarom is het verstandig om over te gaan op de gezonde en de meer natuurlijke voedingsmiddelen. Denk hierbij aan fruit, groenten, zaden, noten, vlees, vis en eieren.

Een goede balans van deze voedingsmiddelen zorgt ervoor dat het lichaam optimaal zal functioneren. Een makkelijk trucje dat je kunt toepassen om deze balans te creëren, is door zoveel mogelijk kleuren voeding in je maaltijd te verwerken. Je maaltijd ziet er hierdoor niet alleen leuk uit, maar je bent op deze manier al automatisch aan het variëren met verschillende soorten voedsel.

De variatie in de voeding is erg belangrijk. Het lichaam zal niet positief reageren wanneer je alleen maar vlees eet. Het is dus verstandig om gezonde vetten, vezels, eiwitten, calorieën en koolhydraten binnen te krijgen.

Kom van de bank af

Het is algemeen bekend dat het goed is voor het lichaam om te sporten. Het sporten zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lichaam meer calorieën verbrand dan het binnenkrijgt. Op deze manier zal je kilo’s kwijtraken.

Het is voor een beginnend sporter belangrijk om op je eigen tempo je conditie op te bouwen. Wanneer je in een korte tijd veel gaat sporten zal je vaak sneller last krijgen van blessures. Daarbij is het sowieso niet goed om te veeleisend op dit gebied te zijn, dit heeft een averechts effect. Begin gewoon met sporten en meer bewegen, dat is al heel wat!

Kies een sport die je leuk vindt

Daarnaast is het belangrijk om een sport te kiezen die je leuk vindt. Weinig mensen sporten omdat ze het leuk vinden. Wanneer je dit slechts als een middel ziet om gewicht kwijt te raken en er dus geen lol aan beleefd, houd je het sowieso niet lang vol.

Kies daarom een sport of een vorm van beweging die je leuk vindt! Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden op het gebied van groepslessen bij sportscholen of work-out programma’s die je gewoon thuis kunt uitvoeren. Maar misschien vind je een bepaalde teamsport wel heel leuk of ontdek je dat een vechtsport meer bij je past.

Daarnaast werkt het ook motiverend om te gaan sporten met iemand die je kent. Het is een stuk gezelliger en bovendien ook een stok achter de deur.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *