hit counter
header

Afvallen in een week, Hoe Krijg Je dat voor elkaar?

Als je gewicht wil verliezen, wil je dit waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk. Dit kan ook, wanneer je bezit over voldoende doorzettingsvermogen.

Je komt echter al gauw uit bij crashdiëten. Deze vorm van diëten zijn niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen houden het niet vol of gaan er verkeerd mee om. Dit is natuurlijk vragen om een jojo-effect. Maar, ook bij crashdiëten kun je een jojo-effect voorkomen.

In dit artikel kun je lezen hoe je vijf kilo kunt verliezen in een week. Wil jij daadwerkelijk afvallen in een week? Lees dan gauw verder!

Vijf kilo afvallen in een week, dat is mogelijk. Houd er echter wel rekening mee dat ieder individu anders is. Tijdens het volgen van een crashdieet, zul je regelmatig een hongergevoel ervaren. De aanhouder wint, dus het is een kwestie van volhouden.

Het zijn altijd strenge diëten en vaak hebben deze diëten een totaal ander voedingspatroon dan je gewend bent.  Wanneer de week van het crashdieet voorbij is, is het belangrijk dat je niet meteen begint met eten zoals je dat altijd deed, want dan is de kans groot dat de verloren kilo’s er weer bij komen of misschien zelfs meer kilo’s dan voorheen het geval was.

Het is niet voor niets dat een crashdieet maar een week mag duren, maar het dient wel afgebouwd te worden, terwijl je reguliere dieet weer langzaam opgebouwd wordt. Anders is dit slecht voor je lichaam en dan gaat het allerlei manieren verzinnen om maar zoveel mogelijk ‘reserves’ vast te houden en dat betekent extra kilo’s.

Soorten crashdiëten

Er bestaan verschillende soorten crashdiëten die je kunt volgen. De meest bekende is waarschijnlijk het ziekenhuisdieet. Dit dieet wordt gebruik bij mensen die te zwaar zijn om geopereerd te kunnen worden. Met dit dieet vallen ze in een korte periode voldoende af om de operatie door te kunnen laten gaan.

Er bestaan verschillende soorten ziekenhuisdiëten, maar allemaal zijn ze gebaseerd op de inname van zeer weinig calorieën. Dit is dus een goede optie als je snel veel gewicht wil verliezen, maar je zult wel honger ervaren. Het vergt dus doorzettingsvermogen en veel discipline.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Het sapdieet

Een ander voorbeeld van een crashdieet is het sapdieet. Je kent vast wel de detoxkuren die enkel uit sapjes bestaan. Dit is daar een variant op, alleen bestaat dit dieet enkel uit groentesappen en fruitsappen. Op deze manier krijg je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnen.

Met dit dieet zul je wel meer last krijgen van honger, omdat je hersenen geen kauwgedrag doorkrijgen, waardoor je hongergevoel aangewakkerd wordt. Je bent nu eenmaal gewend om te eten. Mocht je het echt niet volhouden, dan is het mogelijk om zeer caloriearm voedsel erbij te eten in hele kleine porties.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Soepdieet

Je kun ook gebruik maken van het soepdieet. Tijdens dit dieet eet je een week lang verschillende soepen die je zelf volgens een bepaald recept moet bereiden. Deze soep mag je wel onbeperkt eten tijdens deze zeven dagen. Het is belangrijk dat er enkel verse groenten gebruikt worden, omdat deze de meeste voedingsstoffen bevatten.

Dit dieet mag niet meer dan een week gevolgd worden. Mocht je er graag mee door willen gaan, zorg er dan voor dat er steeds een rustweek tussen zit.

Broodwisseldieet

Tenslotte heb je nog het broodwisseldieet. Hierbij wissel je iedere dag je dieet af, een week lang. De ene dag eet je enkel volkoren brood zonder beleg of boter, afgewisseld met een dag waarbij je normale maaltijden nuttigt. Op deze dagen eet je dus géén brood, want deze vezels heb je dan niet nodig.

Het is belangrijk dat de maaltijden gevarieerd en gezond zijn. In tegenstelling tot het sapdieet, krijg je van het broodwisseldieet geen honger gevoel. Zo kun je met minder doorzettingsvermogen ook makkelijk afvallen. Vergeet niet om er voldoende water bij te drinken.

Luister naar je lichaam

Wees ervan bewust dat dit erg strenge diëten zijn. Wanneer je er van afwijkt, zal het een ander resultaat geven dan er van tevoren gegarandeerd wordt. Het is dus verstandig om heel goed te weten wat wel en niet mag.

Ook is het slim om, voordat je met het dieet begint, al op de voedingspatroon te letten. Zorg ervoor dat je dit wat afbouwt, zodat je lichaam geen al te grote klap krijgt. Dit geldt ook voor naderhand; na je dieet dien je rustig weer te beginnen met ‘normaal’ eten, om te voorkomen dat het afgevallen gewicht er weer aankomt.

Er zijn altijd wat aandachtspunten bij deze diëten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste bevat dit voedingspatroon niet alle voedingsstoffen die je normaliter nodig hebt. Dit maakt deze diëten ongeschikt om langer dan een week te doen. Daarnaast eet je een stuk minder, dus je lichaam zal anders functioneren dan je gewend bent.

Als je dit te lang of te vaak doet, kan dit negatieve gevolgen hebben op je gezondheid. Als je verder gezond bent, kan het geen kwaad om af en toe zo’n crashdieet te volgen.

Blijvend afvallen

Het laatste wat je wil, is een jojo-effect. Niets frustrerender dan dat! Het houdt in dat je het gewenste gewicht afvalt, en vervolgens kom je minstens de afgevallen kilo’s weer aan. Het heeft dus weinig zin, als je op deze manier bezig blijft.

Het is verstandig om niet meteen weer vast te houden aan je eerdere eetpatroon, wanneer het crashdieet voorbij is. Je lichaam moet simpelweg weer wennen aan de hoeveelheid voedingsstoffen. Bouw het dus daarom langzaam terug op. Probeer daarnaast ook meer te bewegen of te sporten. Zo is het makkelijker om je gewicht te behouden. Sporten kun je echter beter niet doen tijdens een crashdieet, want daar heb je de energie niet voor.

Veel mensen gebruiken een crashdieet als motivatie voor een langer afvalproces. Je boekt snel resultaat en dit stimuleert om het afvallen vol te houden. Je kunt dus beginnen met een crashdieet om vervolgens over te stappen op een ander, langduriger dieet.

Kies bijvoorbeeld voor een koolhydraatarm dieet. Dit wordt dan meer een levensstijl die je goed kunt behouden, want je krijgt er ook nog eens ontzettend veel energie van. Door resultaat te zien na je crashdieet, zul je de motivatie hebben om het afvallen vol te houden, want het resultaat is het meer dan waard.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *