hit counter
header

Afvallen lukt niet? Dit zijn de 7 redenen

Afvallen is geen eenvoudige zaak en er zijn veel dingen die je fout kan doen. Ben ja al weken aan het diëten en lukt het je maar niet om zelfs maar in de buurt van je doelgewicht te komen, dan ligt de oorzaak wellicht in één van de volgende zeven redenen:

1. Je schrapt niet genoeg koolhydraten uit je dieet

Afvallen is niet gewoon een kwestie van minder eten, je moet vooral leren om anders te eten. Dat houdt in je dat je ongezonde producten vervangt door gezonde producten, maar wel in gelijke hoeveelheden.

Ondertussen zijn de meeste diëtisten over de hele wereld het erover eens dat je vooral koolhydraten uit je dieet moet schrappen als je op een efficiënte manier wilt afvallen. De meest bekwame diëtisten raden een koolhydraatarm voedingspatroon aan.

Koolhydraten zorgen er namelijk voor dat je lichaam al zijn energie opslaat als vet. Koolhydraten vind je vooral in granen en zoete producten die bereid zijn met suiker of fructose-stroop. Een mooie richtlijn is om niet meer dan 100 gram koolhydraten per dag te eten. Op die manier dwing je je lichaam om vet te verbranden, zonder dat je noodzakelijk minder gaat eten.

Je krijgt meestal al voldoende koolhydraten binnen als je gewoon genoeg groenten, noten en andere natuurlijke producten eet.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

2. Stress

Stress is misschien belangrijker dan je denkt wanneer je wilt afvallen. Bij veel mensen is de verleiding groot om, wanneer ze stress hebben, snel een snack te eten, maar er is meer. Stress heeft namelijk een grote invloed op je hormonenbalans, en die hormonenbalans regelt heel veel verschillende processen in je lichaam.

Cortisol, het zogenaamde stresshormoon speelt hier een grote rol. Wanneer je veel stress hebt, maakt je lichaam cortisol aan, en dat hormoon zorgt ervoor dat je meer honger krijgt. Cortisol zorgt er vooral voor dat je zin krijgt in ongezond voedsel.

Het kan helpen om enkele ontspannende gewoonten in te bouwen in je dagelijkse routine, zoals meditatie of een boek lezen. Wanneer je op een gezonde manier leert omgaan met stress, zal je vast minder zin hebben in ongezond voedsel.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

3. Je eet geen “echt voedsel”

Wil je afvallen, dan is het belangrijk dat je gezond eet. Een eenvoudige manier om te bepalen wat gezond is en wat niet, is wat ik bij gebrek aan een beter woord de “echtheid” van het voedsel noem.

Echt voedsel is voedsel dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten, zonder chemische toevoegingen of uitgebreide industriële verwerkingsmethoden. Diepvriesmaaltijden en fast food zijn voorbeelden van producten die je beter vermijdt wanneer je op zoek bent naar “echt voedsel”.

Vlees, vis, eieren, groentes en gezonde vetten zijn enkele van de hoekstenen van een gezond en natuurlijk dieet dat bestaat uit voedsel zonder artificiële smaakversterkers, bewaarproducten of andere chemische stoffen.

Deze toegevoegde stoffen zijn meestal niet ontworpen om gezond te zijn, maar om een product langer houdbaar te maken of om smaak of kleur toe te voegen.

4. Je slaapt niet genoeg

Verschillende wetenschappelijke studies linken chronisch slaaptekort aan overgewicht.

Slaap je niet genoeg, dan begin je de dag zonder energie en motivatie. Die energie zoek je dan bijvoorbeeld in ongezonde zoete snacks en iedereen weet dat je zonder een flinke dosis motivatie onmogelijk kan afvallen. Met enkele kleine aanpassingen kan je er echter voor zorgen dat je beter slaapt.

Vermijd cafeïne in de uren voordat je naar bed gaat en probeer geen stresserende dingen te doen voordat je gaat slapen: gun jezelf een half uurtje leesplezier met een goed boek na een drukke dag en je valt gegarandeerd meteen in  slaap.

Vaste rituelen voor het slapengaan helpen je lichaam te ontspannen. Probeer ook elke dag ongeveer op hetzelfde uur te gaan slapen, zodat je lichaam goed weet wanneer het tijd is om te gaan slapen.

Helpen geen van deze tips, dan heb je misschien last van een slaapstoornis. Aarzel niet om je dokter om raad te vragen, want slaapstoornissen kunnen zeer ernstige gevolgen hebben, niet alleen wanneer je wilt afvallen.

5. Lichaamsbeweging

De sleutel tot blijvend afslanken is een combinatie van voeding en lichaamsbeweging.

Als het maar niet lukt om af te vallen, komt dat misschien omdat je een erg passieve levensstijl hebt, bijvoorbeeld wanneer je elke dag met de auto naar het werk gaat en een zittend beroep hebt.

Dat is echter geen excuus om niet te bewegen. Probeer elke dag een beetje te bewegen en zo een actievere levensstijl op te bouwen. Dit hoeven geen intensieve inspanningen te zijn, maar gewoon een aantal kleine zaken die je helpen bij het ontwikkelen van een gezonde routine.

Ook intense korte sportprestaties kunnen je helpen bij het verbranden van calorieën en het verliezen van een aantal extra kilo’s. Zorg er echter voor dat je niet plots te extreem gaat sporten wanneer je lichaam dat niet gewoon is, want dat leidt vaak tot blessures.

6. Je speelt vals

Natuurlijk werkt een dieet enkel als je je aan de regels houdt. Op papier mogen je eetgewoonten er nog zo gezond uitzien, maar wanneer je telkens opnieuw vals speelt heeft het weinig zin om op dieet te gaan.

In principe is het niet zo heel erg om heel af en toe vals te spelen, want iedereen heeft wel zijn momenten van zwakte, maar het is beter om dit zo vaak als mogelijk te vermijden.

Lukt het je maar niet om de verleiding te weerstaan, dan heb je misschien voor een te streng dieet gekozen. Denk eraan dat het moeilijk is om je eetgewoonten heel drastisch te wijzigen over een korte periode.

7. Je verwachtingen zijn niet realistisch

Een laatste reden waarom afslanken niet werkt zoals jij het in gedachten hebt, is misschien omdat je verwachtingen niet erg realistisch zijn.

Niemand kan op een gezonde en blijvende manier tientallen kilo’s afvallen in een paar weken tijd. Je lichaam en je geest hebben hun grenzen en die grenzen moet je respecteren.

Als je elke dag op de weegschaal gaat staan en je verwacht elke keer een merkbaar verschil met je vorige weegbeurt, dan kom je vaak bedrogen uit. Stel geen onmogelijke eisen aan je lichaam en verwacht geen mirakels: afvallen kost tijd en moeite, zeker wanneer je het op een verantwoorde manier wilt aanpakken.

Nu beginnen met afvallen

Houd de bovenstaande punten goed in gedachten en probeer ze zo goed mogelijk na te leven. Je zal zien dat je weldegelijk gewicht zult gaan verliezen.

Ben je pas net begonnen of heb je moeite met afvallen? Neem dan eens een kijkje naar dit interessante filmpje.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *