hit counter
header

Hoe je kunt Afvallen met Sporten? Een Paar Nuttige Tips

Vandaag gaan we het hebben over sporten en beweging. Misschien moeten we sommige lezers teleurstellen, maar dit is onlosmakelijk verbonden met afvallen.

Laat sporten niet het struikelblok worden bij het afvallen. Ik leg je uit waarom bewegen belangrijk is en welke sporten extra geschikt zijn om af te vallen.

Het geldt voor bijna iedereen. Wie meer gewicht kwijt wil raken, moet meer bewegen. Sporten is dus voor veel mensen noodzakelijk. Hieronder leg ik uit waarom.

Afvallen Sporten

Het is belangrijk dat je kennis krijgt over hoe het lichaam vet verbrandt. Het grootste deel van de calorieën die je dagelijks eet worden gebruikt voor de ademhaling, de spijsvertering, het hart, de hersenen en overige organen. Dus om je organen te laten functioneren heb je de nodige voedingstoffen nodig.

Daarnaast heb je ook relatief kleine hoeveelheid voedingsstoffen nodig ongeveer 15% voor fysieke inspanning zoals wandelen en hardlopen.

Als je te weinig beweegt, wordt dus die 15% dagelijks opgeslagen in je lichaam. Het kan immers je lichaam niet uit. Deze overtollige energie wordt omgezet in vet.

Voorkom een energieoverschot…

Om dit overschot tegen te gaan zijn er twee opties. Calorieën beperken of meer bewegen. Het probleem van veel diëten is dat ze op de korte termijn gericht zijn.

Er zijn niet veel mensen die een dieet voor een leven lang vol kunnen houden. Het gevolg is dat wanneer ze stoppen met diëten ze snel weer dikker worden. Dit is in principe het jojo-effect.

Ga sporten…

Als je blijvend wil afvallen, is een dieet alleen vaak niet genoeg. Je moet er eigenlijk voor zorgen dat je dagelijks meer calorieën verbrand dan dat je eet. Er is maar een manier hoe je dit kan bereiken, namelijk door meer te gaan bewegen of sporten.

Er zijn genoeg mogelijkheden om meer te gaan bewegen. Misschien is het makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je echt wilt afvallen, dan zul je ook de motivatie hebben om meer te gaan bewegen. Ik ga hieronder een aantal manieren bespreken hoe je in je dagelijkse leven meer aan beweging kan doen.

Schrijf je in…

De beste manier is uiteraard door te sporten. Sommige mensen houden van sporten, anderen haten het. Ben je niet gek van sporten, maar wil je toch afvallen? Ga dan toch naar een sportschool. Daar wordt je geconfronteerd met je lichaam. Dit kan motiverend werken.

Zoek een sport die bij je past…

Wees er wel bewust van dat het uiteindelijk allemaal gaat om discipline. Natuurlijk gaat het allemaal wat makkelijker als je er ook lol in gaat krijgen. Zoek daarom een sport die bij je past. Er zijn zo veel sporten, je moet iets kunnen vinden. Hieronder tref je lijst met de beste sporten om snel calorieën te verbranden.

Boksen – tot 700 Kcal p. uur
Fietsen – tot 600 Kcal p. uur
Zwemmen – tot 600 Kcal p. uur
Hardlopen – tot 450 Kcal p. uur
Squash – tot 600 kcal p. uur
Tennis – tot 500 kcal p. uur
Roeien – tot 550 kcal p. uur

Ben jij al begonnen? Deel met ons je ervaring door een berichtje achter te laten.

Wil je meer weten over afvallen met sporten, lees het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor het Eboek

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *