hit counter
header

Gezond afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet. Het klinkt als een sprookje voor veel mensen met overgewicht. Ik durf echter zonder blikken of blozen te beweren dat afvallen zonder dieet geen onmogelijke opgave is. Het is zelfs gezonder!

De afgelopen decennia werd de nadruk constant gelegd op snel afvallen. Verlies binnen een week 10 kilo en zie er goed uit voor de kerstdagen. Kerst was vorige week en ik roep daarom op voor realisme.

Afvallen hoeft niet binnen een week. Afvallen moet voor altijd. Hoe? Val af zonder een dieet.

De opkomst van afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet is de laatste jaren aan een opkomst bezig binnen de wereld van het gewichtsverlies. Zeer terecht.

Ik merk het realisme ook bij de mensen om me heen. Ze zijn moe van het afvallen om vervolgens weer aan te komen – het jojo-effect. Mijn vrienden met overgewicht hebben het allemaal geprobeerd.

Zijn ze dunner geworden? Zijn ze fitter geworden en zijn gelukkiger geworden? Ik moet helaas ontkennend antwoorden op alle vragen.

Wanneer er weer een nieuwe hype losbarstte, stonden mijn vrienden vooraan. Ik herinner me de pogingen met de volgende diëten nog zeer goed:

 • Bio-HCG dieet
 • Vetvrij dieet
 • Cookie dieet
 • Ananasdieet
 • Rijstdieet

De meeste vrienden waren wel bekend met mijn opvattingen omtrent afvallen, maar na het rijstdieet vond ik het tijd voor een interventie. Het rijstdieet heeft als hoofdassumptie: ‘Heb je ooit een dikke Aziaat gezien.’

Ik kon het niet langer aanzien en nodigde mijn kameraden uit voor een presentatie over afvallen zonder dieet.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Iedereen kan afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet heeft als hoofdassumptie dat iemand met overgewicht kan afvallen door zijn eetpatroon blijvend aan te passen en daardoor permanent gewicht en vet te verliezen. Klinkt heel logisch, bijna net zo logisch als het rijstdieet. Gezond afvallen zonder dieet is echter ook nog vanuit een wetenschappelijk oogpunt zeer goed te onderbouwen.

In de presentatie pleitte ik dan ook voor blijvende veranderingen in het eetpatroon van mijn kameraden. In essentie is afvallen zonder dieet ontzettend gemakkelijk. Het heeft veel voordelen ten opzichte van de meeste strenge diëten van een paar weken:

 1. Je valt blijvend af
 2. Je hoeft niet rond te lopen met een hongergevoel
 3. Je zult meer energie hebben
 4. Je spiermassa blijft beter behouden

Deze vier voordelen zijn begrijpelijk, maar kunnen alleen bereikt worden met de juiste aanpassingen in het voedingspatroon. Afvallen zonder dieet vereist permanente veranderingen in je eetpatroon.

De essentie van diëten is het tijdelijk aanpassen van dagelijkse eetgewoonten. In principe is afvallen zonder dieet een permanent dieet. Het zal echter niet voelen als een dieet. Het zal voelen als nieuwe gewoonten met veel positieve effecten op je lichaam en geest.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Zonder dieet afvallen met het juiste voedingspatroon

Wat zijn dan goede aanpassingen in het voedingspatroon om blijvend af te vallen? Dat was de vraag die al snel naar voren kwam tijdens de presentatie. Iedereen in de zaal snapte wel dat ze ongezond bezig waren, maar ze wisten gewoon te weinig over gezonde voeding.

Voordat ik praktische adviezen ging geven over gezonde voeding werkte ik eerst de basisprincipes verder uit.

Gezonde voeding om snel en blijvend af te vallen bevat geen koolhydraten. Koolhydraten zijn een duur woord voor suikers. Dagelijks krijgen we veels te veel suikers binnen via de voeding die we kopen bij de supermarkt.

Deze suikers zijn slecht voor ons lichaam. Dat hoeven wij niet te vinden, maar dat vindt ons lichaam wel. Het is deze overdaad aan koolhydraten niet gewend en dit is de start van een ingewikkeld vet opslag proces met als boosdoener het insulinehormoon.

Het insulinehormoon komt vrij tijdens de consumptie van suikers. Het bloedsuikerspiegel stijgt en het insulinehormoon beschermt ons lichaam voor de overdaad en filtert de suikers uit onze bloedbaan. Fantastisch nieuws!

Helaas transformeert het insulinehormoon zijn ijverige werk tot lichaamsvet. Het is daarom onmogelijk om vet te verbranden als je veel koolhydraten blijft eten. Afvallen zonder dieet legt dus de nadruk op een blijvende verlaging van het aantal suikers.

Geen koolhydraten, wel eiwitten!

Ik pleit meestal voor het verlagen van koolhydraten door het verhogen van de eiwitinname. Proteïnediëten nemen toe in populariteit, en dat is grotendeels terecht.

Eiwitten zijn een belangrijke bron om blijvend af te vallen. Dit heeft een aantal redenen:

 • Door eiwitten neemt het verlangen naar koolhydraten af
 • Proteïne is een belangrijke bron voor het behoud van spiermassa
 • Eiwitten geven het lichaam veel energie

Het zijn de hoofdassumpties die pleiten voor een eiwitrijk voedingspatroon. Eiwitdiëten zijn gebaseerd op dezelfde assumpties, maar alleen gericht op snel afvallen binnen een aantal weken.

Afvallen zonder dieet is gezonder en blijvender. Belangrijke redenen om niet voor de korte termijn te kiezen.

Wat is dan gezonde voeding?

In het laatste deel van mijn presentatie besprak ik kort een aantal gezonde voedingstips:

 • Drink veel water
 • Eet goede bronnen van vet; zoals kokosolie, vis en biologische eieren
 • Vermijd alcohol
 • Voorkom het hongergevoel met noten, avocado of een betrouwbaar stuk vlees
 • Alle soorten groenten, fruit en sla mag je onbeperkt eten

Dit zijn slechts een aantal handige tips, maar niet genoeg voor permanent veranderingen. Ik nam daarom ook het digitale boek van Vet Verbrand Geheimen mee naar de presentatie.

Afvallen zonder dieet, maar met Vet Verbrand Geheimen

Vet Verbrand Geheimen is mijn eigen voedingsbijbel. Mijn theorieën over afvallen, de psychologische strijd tegen koolhydraten en het belang van sporten zijn verwerkt in de prachtige eboek.

Afvallen zonder dieet vereist een stevige basis met tips over afvallen en gezonde voeding. Ik raad al mijn lezers dan ook aan om dit eboek aan te schaffen en meer te leren over de overtollige kilo’s die vastkleven aan onze lichamen.

Klik hier voor meer informatie:

Vergeet de ouderwetse dieetpogingen en kies ervoor om af te vallen zonder dieet.

Vond je dit artikel tof, leerzaam en nuttig? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *