hit counter
header

3 Redenen Waarom BMI Berekenen Onzin Is!

Ik heb te kampen met overgewicht! Het was de conclusie die een vriend van mij trok nadat hij zijn BMI had berekend. De vriend in kwestie heeft geen grammetje vet en zit elke dag in de sportschool.

Toch heeft hij te kampen met ‘overgewicht’.

Natuurlijk legde hij de vraag voor aan mij. Ik vertelde hem wat ik jou ook ga vertellen in dit artikel. Het berekenen van je BMI is een inaccurate manier van meten.

Inaccuraat betekent echter niet dat het totaal geen waarde heeft. Je BMI is namelijk een snelle en handige tool om in te schatten of jij te kampen hebt met overgewicht. Meestal klopt het namelijk.

BMI berekenen met één simpele som

Denk jij dat je kampen hebt met overgewicht, maar weet je het niet he-le-maal zeker. Voor de zekerheid kan je jouw BMI berekenen. Ik ga jou nu uitleggen hoe jij dat kunt doen.

Het internet staat namelijk vol met BMI calculators. Wanneer jij de basisschool rekencursus succesvol hebt afgerond, kun jij het ook zelf uitvoeren.

Je pakt je gewicht en je deelt dat door het kwadraat van je lengte. Stel je bent 1 meter 86 en je weegt 79 kilo. De rekensom ziet er dan als volgt uit:

79 : (1,86 x 1,86) = 22,8

Prima BMI score!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Wat is een prima BMI?

Nadat je met veel bloed, zweet en tranen je BMI berekent hebt, wil jij natuurlijk weten wat het inhoudt. Ik ga jou dat uitleggen aan de hand van 5 scoregroepen.

Groep 1: BMI lager dan 19
Zit jou BMI onder de 19, dan heb je waarschijnlijk te weinig vet aan je lichaam kleven. Het kan zijn dat je lang en dun bent, maar mensen met een score lager dan 19 wordt geadviseerd om af en toe een keer extra op te scheppen tijdens het avondeten.

Groep 2: BMI tussen 19 en 24
Er is een klein verschil tussen te dun en perfect op gewicht. Volgens het BMI-systeem ben je perfect op gewicht als je een score hebt binnen de tweede groep. Blijf lekker op de zelfde voet doorgaan!

Groep 3: BMI tussen 25 en 30
De meeste Nederlandse mannen van rond de 50 zullen in deze groep zitten. Klein buikje, iets te veel kilo’s, maar niks ernstigs. Probeer een beetje gewicht te verliezen, maar jaag jezelf niet op de kast.

Groep 4: BMI tussen 30 en 40
De mensen met een uitkomst in deze groep hebben – met een dik woord – obesitas. Het is aan te raden om gewicht te verliezen om medische problemen te voorkomen.

Groep 5: BMI hoger dan 40
Wanneer jij een BMI hoger hebt dan 40 dan durf ik met een gerust hart te zeggen dat jij overgewicht hebt. De mensen in deze groep leiden aan morbide obesitas. Dit is ernstig. Neem contact op met jou huisarts en maak een plan van aanpak. Jouw leven is in gevaar!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De nadelen van het berekenen van je BMI

Oké, tijd voor enige nuance.

Ben ik het eens met deze klassen? Nee!

Aan de hand van een simpele rekensom worden conclusies getrokken die niets zeggen over:

  1. het vetpercentage
  2. de bouw
  3. de levensstijl

Hoe kun je beoordelen dat iemand overgewicht heeft aan de hand van een basisschool rekensom? Dat kan gewoon niet!

Spieren wegen veel meer dan vet. Wanneer iemand elke dag in de sportschool zit, dan kan hij simpel 100 kilo wegen met een lengte van 1.80. Lijdt deze persoon dan aan obesitas? Natuurlijk niet!

Kom op, kom op, kom op nou!

Heb jij een rekensommetje nodig om te beoordelen of je overgewicht hebt? Kijk eens naar beneden en oordeel wat je ziet. Wil je vet verliezen? Ja? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik geef je een paar tips en begin met een tip die ik kan relateren aan je BMI!

Het voordeel van het gebruiken van je BMI

Wanneer mensen willen afvallen, dan geef ik ze altijd als opdracht om een doel te stellen. Meten is weten! Afvallen zonder weegschaal moet je nooit proberen. Het is van groot belang dat jij de vooruitgang ziet en meet.

Met een bepaalde BMI-score als einddoel kan jij de motivatie behouden om door te gaan. Wil je dit gebruiken, dan is het van belang dat je niet ook elke dag krachttraining doet in de sportschool.

Wil je dit wel doen, dan zou ik een ander meetsysteem kiezen. Laat bijvoorbeeld elke maand je vetpercentage meten door een specialist. Het is een duurdere optie, maar biedt nauwkeurige resultaten.

Meer tips en trucs om succesvol af te vallen

Je BMI berekenen is niet de manier om succesvol gewicht te verliezen. Ik wil jou echter nog een paar handvatten geven om te beginnen met afvallen.

Iedereen kan namelijk zijn streefgewicht bereiken!

De basis van elk lichaam is de voeding. Natuurlijk worden sommige mensen sneller dik dan andere mensen, maar met voeding kan iedereen een mooi gewicht bereiken.

De sleutel tot succes is het eten van gezonde voeding zonder koolhydraten. Deze ongezonde suikers versnellen namelijk de ontwikkeling van lichaamsvet. Helaas zit het verwerkt in bijna elk product in de super.

Dit hoeft echter niet een reden te zijn om ongezond te eten. Er zijn veel gezonde opties in de supermarkt en op de wekelijks markt.

Ben jij benieuwd naar de voeding waardoor jij blijvend gewicht kunt verliezen? Lees het eBoek Vet Verbrand Geheimen!

Dit digitale boek bevat niet alleen de geheimen op het gebied van gezonde voeding, het bespreekt ook andere aspecten van afvallen, zoals:

  • De invloed van sport
  • De mentale strijd

Klik hier voor meer informatie:

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *