hit counter
header

Een Gezond vrouwenlichaam: Bmi Berekenen Vrouw

BMI (Body Mass Index) wordt gebruikt als uitgangspunt om te controleren of de verhouding tussen je gewicht en je lengte gezond is. Dit gebeurt aan de hand van een formule.

Het is een prima methode om als maatstaf te gebruiken wanneer je gewicht wil verliezen. Als je binnen een BMI van 18,5 en 25 valt, wil dit zeggen dat je een normaal BMI en daarmee een gezond gewicht hebt.

Mocht je toch niet tevreden zijn, kun je besluiten om af te vallen. Zorg ervoor dat je niet onder een BMI van 18,5 komt te liggen, want dan dreigt er ondergewicht. Wil je meer over een gezond vrouwenlichaam en een gezond gewicht? Lees dan dit artikel.

Een BMI is over het algemeen een universele methode om deze verhoudingen te meten, maar ondanks dat, is het normaal dat vrouwen een hoger vetpercentage hebben. Mannen hebben bijvoorbeeld vaak meer spiermassa. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel.

zwangere buik

Wanneer je als vrouw bijvoorbeeld intensief en veel sport of zwanger bent, is de BMI meter niet op jou van toepassing. Ben je 8 zwanger? Op www.zwangerinfo.com vind je alle informatie over je 8e zwangerschapsweek.
Daarnaast is het handig om bovenop de BMI meting, ook de omtrek van je middel te meten, voor een betrouwbaarder resultaat.

De cijfers

Meer dan de helft van alle vrouwen, 56 procent, heeft een normaal BMI. Dit betekent wel dat er 44 procent buiten valt. Het is maar een heel laag percentage vrouwen die last heeft van ondergewicht, namelijk 2,1 procent.

Het percentage vrouwen dat overgewicht heeft is schrikbarend; 41,9 procent. Let wel, dit wil niet zeggen dat al deze vrouwen obesitas hebben. Licht overgewicht hoort hier uiteraard ook bij. Toch heeft 12,4 procent een BMI boven de 30. Dit staat gelijk aan obesitas.

Het is belangrijk dat je als vrouw blijft letten op de hoogte van je BMI. Doe dit minstens een keer per jaar. Je BMI neemt namelijk toe in de loop van de jaren en bij vrouwen gebeurt dit sneller dan bij mannen. Ook kun je maar beter je middelomtrek in de gaten houden. Deze kan namelijk ook snel toenemen, zonder dat je dat zelf misschien doorhebt. Te veel buikvet kan een risico vormen voor je gezondheid.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Betrouwbaar meten

Alleen je BMI berekenen, is niet volledig betrouwbaar om een goed beeld te krijgen van je situatie. Het kan namelijk zo zijn dat je vet hebt rond je middel. Bij mannen uit dit zich vaker in vet rondom hun organen, terwijl het bij vrouwen veel vaker recht onder de huid zit. Enerzijds is dit natuurlijk gunstig, want het is minder slecht voor je gezondheid dan vet rond je organen, maar aan de andere kant is het wel nadeliger voor je figuur.

Om een realistisch beeld te kijken is het verstandig om ook andere hulpmiddelen te gebruiken. Je kunt je middelomtrek heel simpel opmeten met behulp van een meetlint. Je dient je omvang te meten op het smalste gedeelte van je taille. Meestal ligt dit punt tussen de bovenkant van je bekken en de onderkant van je ribben. Als je dit punt meet, heb je een goede inschatting, in combinatie met je BMI, van de gezondheid van de verhoudingen van je lichaam.

Wanneer je buikomvang minder is dan 68 centimeter kan dit betekenen dat je een iets te laag gewicht hebt. Een omvang van tussen de 68 en 80 centimeter is gezond. Je hebt dan een normaal gewicht en dat zou je moeten proberen te behouden.

Ligt je omvang tussen de 80 en 88 centimeter, dan nader je een risicogrens en zou het verstandig zijn om wat buikvet te verliezen. Heb je een buikomvang van 88 centimeter of meer, dat betekent dat je gezondheid gevaar loopt en is het echt noodzakelijk om gewicht te verliezen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Vetpercentage

Aan de hoogte van je vetpercentage kun je afleiden of je een goed gezondheid hebt qua lichaamsverhoudingen en daarmee ook hoeveel gezondheidsrisico je eventueel loopt. Er zijn namelijk bepaalde aandoeningen die versterkt kunnen worden wanneer je een hoger vetpercentage hebt dan gezond is.

Met behulp van een huidplooimeting, kun je je vetpercentage meten. Het is verstandig om deze meting op verschillende lichaamsdelen uit te voeren. De plaats van het vet kan bepalen of je gezond of ongezond bezig bent.

Wanneer heb je een gezond vetpercentage?

Natuurlijk bestaan er ook maatstaven voor het vetpercentage bij vrouwen. Dit heeft ook te maken met je leeftijd, maar gemiddeld gezien is een vetpercentage tussen de 15 procent en 25 procent gezond. Zoals eerder al benoemd, hebben vrouwen over het algemeen een hoger vetpercentage dan mannen. De meeste mannen hebben een vetpercentage tussen de 18 procent en de 25 procent. Voor vrouwen ligt dit tussen de 25 procent en de 31 procent.

Als we gaan kijken naar leeftijden, geldt voor vrouwen dat hun vetpercentage gezond is wanneer het tussen de 20 procent en 25 procent ligt, als ze een leeftijd hebben tussen de 17 en 29 jaar. Vrouwen tussen de 30 en 39 jaar, is een vetpercentage van 25 procent tot 27,5 procent gezond.

Veertigplusser heeft hoger vetpercentage

Ben je een vrouwelijke veertigplusser? Dan is een vetpercentage van 30 procent prima, want wanneer je een leeftijd hebt tussen de 40 en 59 jaar, is het gezond om 23 tot 34 procent vet te hebben. Ben je tussen de 60 en 79 jaar oud, dan is het juist weer goed om een vetpercentage van 24 tot 36 procent te hebben.

Wanneer je, ongeacht de leeftijdscategorie, boven of onder de gewenste vetpercentages valt, kan dit risico’s met zich meebrengen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Natuurlijk moet je niet zelf je conclusies gaan trekken; de enige die dit kan doen is je huisarts. Wanneer je je toch zorgen maakt, kun je een bezoek brengen aan een diëtist. Dit is de aangewezen persoon om bij jou nog meer te onderzoeken en je advies te geven.

Als je je vetpercentage wil opmeten, kun je hier zelf een meter voor aanschaffen, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan de plaatselijke sportschool of huisarts. Wanneer je van plan bent om af te gaan vallen, is het verstandig om zowel een BMI meting als een vetpercentagemeting te doen. Als je een strakker figuur wil, kun je ook je middelomtrek aanhouden. Daar kun je precies uit afleiden hoeveel centimeters je kunt verliezen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *