hit counter
header

Hoe werkt de BMI voor mijn kind?|Body Mass Index|

De BMI oftewel Body Mass Index is een getal dat berekend is op basis van de lengte en gewicht van het lichaam. BMI is een goede indicator van het lichaamsgewicht voor kinderen en tieners.

BMI berekenen is een alternatief voor directe metingen van lichaamsvet. Het is eenvoudig bepalen. Het is belangrijk dat je bewust bent van de BMI van je kinderen.

Zeker wanneer je merkt dat ze misschien al overgewicht hebben. Als je de BMI onder controle houdt kun je veel gezondheidsproblemen bij de kinderen voorkomen. BMI is leeftijd- en seksespecifiek.

BMI Kind

Hoe wordt de BMI gebruikt bij kinderen en tieners? De meting wordt toegepast als onderzoeksmiddel om mogelijke gewichtsproblemen bij kinderen te identificeren. De American Academy of Pediatrics (AAP) adviseert alle ouders om hun kinderen vanaf 2 jaar te screenen op overgewicht door middel van de BMI.

Hoge BMI…

Als je kind een te hoge BMI heeft voor zijn/haar leeftijd en gewicht, moet vervolgens worden bepaald door een zorgverlener of het probleem overtollig vet is. Dit gebeurt door middel van beoordelingen van de dikte van de huidplooien en evaluaties op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en familiegeschiedenis.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe wordt de BMI berekend bij kinderen?

De berekening en het interpreteren van de BMI gebeurt met behulp van de BMI Calculator Percentile. Het omvat drie stappen:
1. Voor de berekening van de BMI, moet je beginnen met het nauwkeurig meten van de lengte en het gewicht.
2. Vervolgens kun je de BMI berekenen op basis van de volgende formule: gewicht (kg) / [lengte (m)]2
3. Vergelijk de uitkomst met een BMI Kids Percentile grafiek. Zie bijv.: http://www.nutrimirror.com/children-bmi-under-18.php

BMI interpreteren…

De BMI interpreteren gaat op verschillende manieren bij volwassen en kinderen. De grafiek is meestal bedoeld voor kinderen en tieners tot maximaal 20 jaar. Bij het uitrekenen van de BMI voor volwassen hoef je geen rekening te houden met leeftijd en geslacht. Bij kinderen echter wel.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Wordt BMI geïnterpreteerd op dezelfde manier voor kinderen en tieners als voor volwassenen?

Hoewel de BMI wordt berekend op dezelfde manier voor kinderen en volwassen, zijn de criteria die worden gebruikt om de betekenis van het BMI getal te interpreteren voor kinderen en volwassen anders. BMI is bij kinderen leeftijd en sekse specifiek om de volgende twee redenen:
– De hoeveelheid lichaamsvet verandert met de leeftijd, vooral in de jonge jaren
– De hoeveelheid lichaamsvet verschilt tussen meisjes en jongens, vooral in de jonge jaren

Waarom kan gezond gewicht bereiken niet worden verstrekt voor kinderen en tieners?

Je vraagt je misschien af waarom we niet gewoon een gezond gewicht kunnen doorgeven.
Wat is gezond is is helaas niet zo maar te bepalen. Ieder lichaam is uniek en is op een unieke manier opgebouwd. Het ene lichaam kan minder lichaamsvet hebben, maar toch veel zwaarder zijn. Dat kan bijvoorbeeld door spiermassa. Dit hoeft niet altijd zichtbaar te zijn.

Hoe kan ik zien of mijn kind obesitas of overgewicht heeft?

De American Academy of Pediatrics (AAP) raadt het gebruik van de Body Mass Index (BMI) aan om te screenen op obesitas bij kinderen en tieners in de leeftijdscategorie 2 tot 19 jaar. Echter alleen de BMI meten is niet voldoende. Nadere beoordelingen zijn nodig om een eventuele counseling strategie te bepalen. Er zal gekeken moeten worden naar de voeding, gezondheid en lichamelijke activiteit.

Kan ik bepalen of mijn kind of tiener is zwaarlijvig met behulp van een volwassene BMI calculator?

Dit werkt helaas niet. Voor de interpretatie bij volwassenen is de BMI niet leeftijd- en geslachtsafhankelijk. Je kunt dus niet BMI categorieën voor volwassen bij kinderen gebruiken. De BMI interpreteren bij kinderen en tieners is complexer.

Mijn twee kinderen hebben dezelfde BMI. Waarom wordt het ene kind beschouwd als zwaarlijvig en de andere niet?

De interpretatie van de BMI bij kinderen en tieners varieert per leeftijd en geslacht. Dus als de kinderen niet dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht hebben, dan hebben de BMI nummers verschillende betekenissen.

Het berekenen van de BMI voor kinderen van verschillende leeftijden en geslachten kunnen dezelfde numerieke resultaten opleveren. Echter, de betekenis en interpretatie zal waarschijnlijk anders zijn. Houd hier rekening mee!

Voor meer informatie over BMI kind, lees het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor het Eboek

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *