hit counter
header

Dash Dieet? Echt Zo’n Goed Dieet of Toch Niet?

Jij kent het ook. De Dash reclames waarin waspoeder en vloeibaar wasmiddel worden verkocht aan de kijker. Het is een typisch Amerikaans product met een bedenkelijk resultaat.

Ik was dan ook bang dat het Dash dieet zou inhaken op de successen van het wasmiddel.

‘Drink twee liter Dash en u wast gegarandeerd 20 kilo van uw lichaam!’

Het was de slogan die zich al vormde in mijn hoofd. Gelukkig bleef het slechts bij mijn fantasie. Het Dash dieet is namelijk een zeer verantwoord dieet uit de Verenigde Staten. Het klinkt opmerkelijk, maar het is helemaal waar.

Verlaag je bloeddruk met het Dash dieet

Het Dash dieet is in ongeveer 10 jaar geleden ontwikkeld – toevallig ook tijdens de hoogtijdagen van het wasmiddel. Vooraanstaande artsen binnen de Amerikaanse gezondheidswereld ontwikkelden, in opdracht van de overheid, een dieet voor mensen met een hoge bloeddruk en met hart- en vaatziekten.

Het resulteerde in het Dash dieet. DASH staat voor Dietary Approaches to Stop Hypertension en is in de Verenigde Staten al een enorme rage. Vrij vertaalt: een dieet om je bloeddruk te verlagen. De focus ligt dus niet op afvallen!!!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Video over het Dash dieet

Bestel hier het dash dieet met korting >>

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Suikers uitbannen met Dash dieet

Hoe doet Dash dit? De tactiek is simpel en verantwoord. Er is een programma samengesteld met gezonde producten. Producten met een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterol.

Ze doen niet iets opmerkelijks en onverstandigs:

  • Je hoeft geen rare shakes te drinken
  • Je hoeft niet extreem veel te bewegen
  • Je hoeft niet extreem weinig te eten

In essentie ban je, door het samenstellen van een voedingspatroon met gezonde producten, al veel producten met veel suikers/koolhydraten uit je voedingspatroon. Dikke prima!

Een standaarddag met het Dash dieet, bestaat uit de volgende bestandsdelen:

  • 6 tot 8 porties granen
  • 4 of 5 porties groenten en fruit
  • 2 of 3 porties melkproducten
  • 2 porties vlees, gevogelte of vis

Klinkt dat niet ontzettend logisch? Je drinkt daarnaast geen alcohol, beperkt het zout en let op je suikerinname. Het gevolg? Gezond leven!

Dash dieet: verantwoord, maar niet perfect

Het Dash dieet is een verantwoord dieet met een kleine garantie op het verliezen van gewicht. Veel diëten richten zich op het verliezen van gewicht. Deze crashdiëten zijn ongezond en onverantwoord – genoeg over die crash diëten.

Helaas is het Dash dieet ook niet perfect. Granen en melkproducten worden sterk aanbevolen door de kenners van Dash. Voor mensen met een hoge bloeddruk is dit voordelig, voor mensen die ook nog willen afvallen is het lastiger.

Granen en melkproducten bevatten namelijk veelal complexe suikers. Complexe suikers zijn niet heel erg, maar je moet niet overdrijven. Het Dash dieet overdrijft lichtelijk.

Het dieet bevat net een beetje te veel suikers om supereffectief te worden. Indien jij graag langzaam wilt afvallen door het veranderen van je voedingspatroon, dan is Dash een redelijke optie.

Bestel hier het dash dieet met korting >>

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *