hit counter
header

Het economische succes van diëten

Ik zag vorige week een interessante reportage over diëten op de televisie. Het ging over het succes van heel veel diëten in het nieuwe jaar. Het ging niet over het succes dat werd geboekt op de lange termijn met diëten, maar het ging over het succes van de mensen die afvalmethodes aan de man brengen en de valse beloftes die ze de consumenten verkopen.

In de reportage sprak een dikkige voedingsdeskundige zeer wijze woorden. ‘Diëten werken niet, omdat de persoon in kwestie geen permanente veranderingen maakt in zijn voedingspatroon.’ Dat was het statement dat hij maakte.

Diëten en jojoën: allebei een trema, onlosmakelijk verbonden

Het was jammer dat de man in de reportage dikkig was en dat de mensen thuis zijn punt dus zeer moeilijk serieus konden nemen. Alle mensen die het gezien hebben raad ik toch aan om zijn advies ter harte te nemen. De mensen die het niet gezien hebben raad ik aan om mijn advies te volgen.

Het succes van diëten is namelijk de jojo in te ruilen voor een knikker. Als kind hield ik al niet van jojo’s. Ik kon het gewoon niet. Jojoën met een draadje en een stom plakkertje aan de zijkant. Knikkeren was meer mijn ding.

Ik deed dat zoveel dat mijn knikkers zijn ronde vorm verloren. Ronde vormen die nooit meer terugkwamen. Het was als vet verbranden door het veranderen van een voedingspatroon. Ik gun heel veel mensen met overtollige vetophopingen het leven van een knikker.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Succesvolle diëten gericht op geld?

Ik heb vroeger ook wel eens een dieet geprobeerd. Als trouwe lezer van dit blog ben je vast bekend met diëten die internationaal succes behaalden:

 • Meneer Dukan
 • Doktor Frank en zijn boek
 • Ontbijten met Kellogs
 • Fruit eten met Steve Jobs

Diëten die veel succes boekten in de internationale afvalwereld. De assumpties zijn soms eenzijdig en gericht op geld, geld en geld. Toch kan ik niet geloven dat de instelling van de achter de diëten altijd bij geld lag. Er zullen diëtisten zijn die dachten de gouden formule te hebben ontwikkeld voor een lang en slank leven. Het bleek alleen niet helemaal te kloppen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Mentaliteitsverandering binnen de dieetwereld

Gelukkig merk ik de laatste jaren een verandering in de gedachtegang van veel ‘diëten’. Steeds vaker zie ik mensen – niet altijd dikkige mensen – die pleiten voor realisme en een permanente verandering van het voedingspatroon.

Ik ben daar vanzelfsprekend zeer content mee. Op dit blog probeer ik ook zoveel mogelijk te pleiten voor een gezonde levensstijl door het afzweren van diëten. Diëten werkt niet! Ik hoop dat ik je kan overtuigen van dit standpunt.

Door verschillende tijdschriften en andere media worden we aangeleerd dat we af moeten vallen voor de zomermaanden. Net voordat we onze badkleding aan gaan doen en het strand opzoeken moeten de kilo’s eraf. Hoe doen we dat? Door weinig te eten en veel te sporten.

Sporten is gezond, dat ga ik niet weerspreken. Weinig eten is ongezond, dat ga ik bevestigen. Aan het eind van de zomer hebben we de hele periode voor pampus op het strand gelegen – we hadden namelijk te weinig energie door het dieet dat we volgden.

We zijn lekker bruin geworden en kunnen weer ‘normaal’ gaan eten en aankomen. Is dat je ideaalbeeld van je lichaam en je ideale zomer? In dat geval heb ik niets gezegd en kun je door blijven gaan met deze levensstijl.

Verander je voedingspatroon

Heb je een gezonde levensstijl voor ogen waarin je permanent een mooi figuur hebt? Kies in dat geval voor het veranderen van je voedingspatroon. Zweer de tijdelijke diëten af, omdat ze:

 • lastig vol te houden zijn
 • tijdelijke oplossingen zijn voor permanente problemen
 • ongezond zijn door het gebrek aan calorieën

Het zijn maar een paar algemene negatieve punten die ik toeken aan diëten. Er zijn natuurlijk afvalmethodes die meer logica bevatten, dan andere, maar gerichte recensies over bepaalde diëten lees je op andere delen van dit blog.

Ik heb al lang gepraat over het woord diëten, en alle negatieve aspecten die eraan kleven. Ik verleg de focus daarom nu naar de manier om gewicht te verliezen op een blijvende manier.

Hoe moet je het voedingspatroon veranderen

Je weet ondertussen dat je het voedingspatroon aan moet passen, maar waar moet je het naar aanpassen? Wat doe je nu verkeerd tijdens je dagelijkse standaarddieet?

De essentie van vet ligt bij suikers. Koolhydraten zijn de grote boosdoener op het gebied van aankomen. In de artikelen die we bij de supermarkten kopen zitten vaak veel suikers verwerkt. Dit hebben we niet altijd door, maar het zijn de voedingsstoffen die ervoor zorgen dat het insulinehormoon wakker wordt geschud.

Dit hormoon is zeer krachtig en verwerkt de suiker uit onze bloedbaan tot prachtige hoopjes vet. Om dat vet te verbranden moeten we veel moeite doen. Sporten en weinig eten verhelpen dat, maar het vermijden van suikers is wellicht de beste manier om vet te verbranden.

Suikers vermijden, maar wat moet je dan eten?

Als je suikers vermijdt dan vallen heel veel producten uit je dagelijkse voedingspatroon weg. Je moet bijvoorbeeld minderen met de volgende voedingswaren:

 • Pasta
 • Brood
 • Rijst
 • Ontbijtgranen

Kies voor gezonde vetten met eiwitten. De meeste calorieën moet je halen uit deze gezonde vetten, zoals olijfolie, vis, kokosnoten en biologisch vlees. Dit zijn de producten die je eetpatroon moeten bepalen wil je gewicht verliezen en niet meer diëten in aanloop naar de warme zomer.

Het zorgt er niet alleen voor dat je gewicht verliest. Het zorgt er ook voor dat je gezonder gaat leven. Mensen die veel eiwitten innemen voelen zich, en zijn:

 • Energieker, doordat eiwitten snel omgezet worden in energie
 • Gespierder, omdat spieren beter behouden blijven en sneller ontstaan

Bestel mijn levensdieet ‘Vet Verbrand Geheimen

Het zijn voordelen die loskomen bij deze levensverandering. Mijn advies is daarom om diëten te vergeten en het eboek Vet Verbrand Geheimen te bestellen. Dit boek is een volledige handleiding die zich richt op het veranderen van je leven door voeding, sporten en de psychologische strijd tegen vet. Het is geen dieet, wel een verdomd goed boek.

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *