hit counter
header

Zo Werd Jij Dik & Zo Ga Jij Weer Dun Worden!

Vind jij jezelf dik en ben je het zat om overtollige kilo’s mee te slepen? In dat geval ben jij beland op het juiste platform. In een aantal stappen ga ik jou uitleggen op welke manier jij dik bent geworden. ‘Omdat ik te veel heb gegeten’, hoor ik je denken.

Fout!

Ik wil niet zeggen dat je niet te veel hebt gegeten, maar je hebt in ieder geval niet de juiste voeding binnen gekregen. Dat is een bewering die ik zonder blikken of blozen durf te stellen.

Dik worden gebeurt meestal in 3 verschillende fasen. Wanneer je dik bent, ben je ooit ingestapt in één van deze fasen. Het is belangrijk om dit te beseffen, om effectief je overgewicht te lijf te gaan.

Het begint met zelfkennis

Fase 1 van Dik Worden: ‘Ik Was Altijd Al Dik’

Een groot percentage van de mensen met overgewicht heeft aanleg. Iedereen heeft vrienden die elke dag ongezond en veel eten. Elke dag frituren ze, ze sporten niet en toch worden ze niet dik.

Het is oneerlijk, maar het is de realiteit. Aanleg speelt een belangrijke rol in de verklaring van overgewicht. Wanneer jij aanleg hebt, meestal al ontstaan door voeding tijdens de babytijd, kan jij daar niet zomaar weer af komen.

Aan de ene kant moet je jouw natuurlijke aanleg accepteren. Je gaat het nooit meer veranderen. Het betekent niet dat je moet accepteren dat je dik wordt.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Fase 2 van Dik Worden: De Emotionele Eter

Je vriend heeft het net uitgemaakt, je zit middenin de maandelijkse periode en op het werk zat de baas weer te klagen over jouw productiviteit.

Aan het einde van een lange dag kom je thuis; je ploft op de bank en pakt een bak ijs van Ben en Jerry’s. De komende uren ga je niks meer doen, behalve eten en romantische comedy’s kijken.

Dit ongelukkige gevoel is een van de emoties die ons aansporen om te gaan eten. Het doet ons vaak de das om. Natuurlijk kun je de psycholoog bezoeken om dit gevoel tegen te gaan, maar tot die tijd moet je proberen om de emotie te verslaan.

De emotie verslaan is door de emotie te accepteren. Accepteer dat je even tijdelijk ongelukkig bent; maar laat het niet resulteren in een vreetbui. Na deze vreetbui zul jij je namelijk nog ongelukkiger voelen.

Je voelt het al aankomen: De welbekende neerwaartse spiraal. Veroorzaakt door de volgende emoties:

  • Ongeluk
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Angst
  • Verveling
Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Fase 3 van Dik Worden: De Verkeerde Voeding

De laatste fase waardoor mensen dik kunnen worden is het gebrek aan gezonde voeding. Ik had het tijdens de eerste fase al over mensen die alles kunnen eten zonder aan te komen.

In veel gevallen zullen jouw slanke en ongezonde vrienden in de toekomst te maken krijgen met overgewicht. De stofwisseling vertraagt en het lichaam heeft minder energie nodig op een dagelijkse basis.

Met de inname van hetzelfde aantal koolhydraten zullen deze mensen merken dat ze vet gaan kweken. Binnen een jaar kunnen ze ineens kilo’s zijn aangekomen. Vaak is het al te laat, voordat ze het merken.

De verkeerde voeding is de hoofdreden dat mensen overgewicht hebben. Er zijn weinig (lees: geen) mensen die elke dag gezond eten en kampen met overgewicht. Onthoud dit goed.

Je denkt misschien dat je gezond eet, maar is dat werkelijk zo?

Zo Word Jij Weer Dun in 3 Fasen

Dik worden is heel simpel. Ik snap echter dat jij wilt weten hoe je weer dun wordt. Hoe werk je de vetjes weg? Hoe kun jij de bovenstaande 3 fasen succesvol bestrijden of vermijden?

Het is heel simpel. Fase 1 en Fase 2 heb ik al besproken. Deze fasen hebben te maken met acceptatie.

1. Accepteer dat je emoties hebt, die je niet moet laten omslaan in een eetbui.
2. Accepteer dat je aanleg hebt om dik te worden en dat je harder moet werken om slank te worden.

Deze 2 fasen zijn echter nutteloos zonder een gedegen kennis van de 3 fase – de juiste voeding om gezond, blijvend en effectief af te vallen.

Dit is gezonde voeding om af te vallen

Gezonde voeding is een wijd begrip en jij kunt het moeilijk vinden om producten aan te wijzen die gezond zijn.

Ik heb daarom een zeer simpele ‘wet’ voor jou: ‘De Ingrediëntenwet!’

Deze wet houdt in dat gezonde producten over het algemeen bestaan uit één ingrediënt – het ingrediënt dat de naam geeft aan het product. Wanneer er meerdere ingrediënten aan toegevoegd zijn, betekent dit meestal een verslechtering voor het lichaam.

Hieronder een lijst met ingrediënten die gezond zijn en passen binnen de wet:

  • Vis
  • Eieren
  • Vlees
  • Noten
  • Fruit
  • Groenten

Kan jij nog meer bedenken?

De ingrediënten die jij moet eten om af te vallen

De ingredientenwet heeft jou vast al op weg geholpen. Ik wil je echter nog wijzen op een klein overzicht van gezonde en ongezonde voeding:

Gezond                        Ongezond
Groenten                      Witte Rijst
Fruit                                Pasta
Vlees en Vis                  Snoep
Eieren                            Suiker
Frisdranken

Puur eten is de tip die ik jou wil meegeven. Bestrijd je overgewicht met een gedegen eetpatroon en verslind de kilo’s.

Het e-boek Vet Verbrand Geheimen

De informatie die ik jouw deel in dit artikel heb ik verzameld uit het e-boek Vet Verbrand Geheimen. Deze ‘voedingsbijbel‘ verklapt in meer dan 100 vlot geschreven pagina’s de geheimen achter afvallen.

In het e-boek staan nog veel meer tips en trucs om succesvol af te vallen met de juiste voeding.

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

1 Reactie op Zo Werd Jij Dik & Zo Ga Jij Weer Dun Worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *