hit counter
header

Waarom Jij Dokter Frank NIET Moet Vertrouwen

Ik wil het vandaag hebben over Dokter Frank. Lekker slank met Dokter Frank. Het is de slagzin die Frank van Berkum gebruikte voor de titel van zijn bestseller. Het boek ging al duizenden keren over de toonbank.

Meer dan honderdduizend Nederlanders gaven zich op voor zijn afvalprogramma en het is één va de populairste Nederlandse diëten. Natuurlijk is mevrouw Sonja Bakker de koploper qua bekendheid en komt de schrijver van de Zandloper ook sterk opzetten binnen de afvalwereld.

Helaas is succes vaak niet de verdienste van de inhoud, maar van de marketingafdeling. Kan Dokter Frank mij en jou overtuigen of is het de zoveelste commerciële truc.

Dokter Frank en de haat tegen suikers

Dokter Frank is een internist en vasculair-geneeskundige uit Nederland. Hij heeft 6 jaar onderzoek gedaan naar de bestrijding van overgewicht op een niet-wetenschappelijke manier. Kritiekpuntje.

Niet getreurd. Het is namelijk een zeer degelijk dieet met een interessante inslag. Dokter Frank sluit aan bij mijn overtuiging over koolhydraten. Suikers krijgen de schuld van Frankie en daar kan ik mij in vinden.

Helaas lijkt het bij Dokter Frank meer een blinde haat tegen suiker. Hij verbiedt jou namelijk om fruit te eten. Fruit bevat over het algemeen ook suiker en is daarom slecht. Ik wil daar niet in meegaan. Fruit blijft gezond, dan val je maar iets minder af!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe jij kunt afvallen met Dokter Frank

Dokter Frank richt zich dus op het verbannen van suiker. Hij richt zich op de eiwitten. Jij moet jezelf volledig richten op het innemen van eiwitrijke voeding, zoals:

 • Wit vlees
 • Eieren
 • Kaas
 • Vis

Het voordeel van eiwitten is het effect op jouw maag. Eiwitten vullen namelijk heel snel. Het is bijna onmogelijk om veel eiwitten te eten en nog honger te hebben. Nooit meer honger dus!

Het tweede voordeel van veel eiwitten is het behoud van spiermassa. Bij andere diëten verlies je in de eerste weken veel spieren, waardoor het lijkt dat je afvalt. Jij wilt je spieren behouden:

 • Spieren zijn aantrekkelijk
 • Spieren verbranden vet
 • Je verliest puur vet als je spieren behoudt

Het zijn de voordelen die ik vaak aanhaal in mijn blogs. Afvallen met eiwitten is gewoon een theorie die zijn waarde heeft bewezen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Afvallen met eiwitten: niets nieuws onder de zon

Het Atkins dieet toonde het in de jaren ’80 al aan en er is zelfs een man – William Banting – die in 1864 al een bestseller schreef over het gebruik van eiwitten. Niet zo oud als de weg naar Rome, maar wel oud.

Dokter Frank heeft dus 6 jaar van zijn leven besteed aan een het ontwikkelen van een gedateerd dieet. Het dieet is namelijk gedateerd. Diëten is gedateerd. Diëten zijn een gedachte uit het verleden.

Iedereen kan namelijk afvallen zonder een dieet. Waarom zou je minder eten, als je ook gewoon anders kunt gaan eten?

Waarom Dokter Frank zo succesvol is

Ik ga zo verder met mijn theorie. Ik wil eerst nog even kijken naar Dokter Frank. Hij bereikte de status van bekende Nederlander door zijn artikelen in de Telegraaf – mooi platform. In zijn column riep hij mensen op om zich aan te sluiten bij zijn dieet.

Hij beloofde een gewichtsverlies van 1 kilo per week. Als dit niet lukt, dan moet jij meer gaan bewegen. Elke dag een half uur wandelen en dan gaat het alsnog lukken. Gemakkelijk gezegd natuurlijk!

1 kilo per week is een zeer mooi streven. Er zijn echter ook mensen die Dokter Frank bekritiseren. De ‘arts’ maakt namelijk misbruik van zijn status.

De dubbele belangen van Dokter Frank

Hij verschijnt overal met een witte doktersjas en claimt de waarheid in pacht te hebben. Gezond afvallen met Dokter Frank. Een dokter zal jou toch niet voorliegen? Er zijn echter boze tongen die wel beweren dat Dr. Frank een leugen vertelt.

Wetenschappers geloven niet van oprechtheid van Dokter Frank. Er is zelfs een sportmedisch consulent die de proef op de som nam en zich aanmeldde voor het programma. Hij merkte de volgende dubieuze dingen op:

 • Ongeacht je gewicht, krijg je hetzelfde ‘individuele’ advies
 • Het interactieve programma merkte niets op bij merkwaardige gewichtsschommelingen
 • Het dieet bevat veel verzadigde vetten

Het programma is echter gratis. Waarom wil Dokter Frank dan dat wij allemaal eiwitten gaan eten? Eiwitshakes! Zijn platform verkoop eiwitshakes. Ik weet uit ervaring dat deze verwijsbusiness een gouden business is.

Waarom minder eten? Verander je voedingspatroon

Ik kan niet geloven in de oprechtheid van meneer Frank. Ik kan ook niet geloven dat mensen nog steeds diëten volgen.

De insteek van Dokter Frank is redelijk. Eiwitten staan namelijk aan de basis van een veranderend voedingspatroon. Minder brood, minder pasta en minder granen. Het zijn gedachtes waar ik mij volledig bij aan kan sluiten.

Het dieet van Frank kun jij echter niet de rest van je leven volhouden. Na een bepaalde periode is het gebrek aan bepaalde voedingsstoffen te groot. Je kunt niet de rest van je leven dit dieet volgen.

Wat doe je na het dieet? Weer eten zoals je at? Ik raad je aan om dat niet te doen. Er is namelijk een manier om af te vallen op een gezonde manier door blijvende veranderingen.

Gezond afvallen met Vet Verbrand Geheimen

Het e-boek Vet Verbrand Geheimen kan jou helpen met jouw zoektocht naar een gezonde levensstijl. Het e-boek bevat tips en trucs om gezond en blijvend af te vallen.

Eiwitten en onverzadigde vetten spelen een centrale rol, maar de nadruk ligt niet enkel op voeding. Afvallen heeft namelijk ook te maken met de volgende aspecten:

 • Mentale weerbaarheid
 • Beweging

Hoe jij effectief gewicht kunt verliezen en je vet voorgoed de deur kan wijzen, lees jij in het e-boek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *