hit counter
header

Kun Je door Hardlopen afvallen?

Het is niet voor niets het meest voorkomende goede voornemen; afvallen. Toch vinden veel mensen het moeilijk om de eerste stap te zetten. Helemaal wanneer ze eenmaal een vaste routine waar er maar weinig ruimte is voor verandering.

Als je een drukke agenda hebt, vanwege werk, gezin, studie of sociaal leven, past sporten en extra bewegen daar moeilijk bij. Je bent simpelweg niet gewend om sport, beweging en afvallen prioriteit te geven en de leukere dingen daarvoor op te schuiven.

Toch is het mogelijk, ondanks jouw drukke agenda, om af te vallen op een toegankelijke manier. Begin met hardlopen en je merkt direct alle voordelen van deze vorm van beweging. Niet alleen wanneer je wilt afvallen, maar ook op je mentale gezondheid heeft het een positief effect!

Lees verder voor meer informatie over afvallen en hardlopen.

Je kunt door een paar simpele en toegankelijke manieren het toch voor elkaar krijgen om meer beweging in te plannen. De stap kun je kleiner maken, maar op den duur zal het niet meer uitmaken, want zodra je vooruitgang ziet in je lichaam, wil je je nieuwe schema maar al te graag volhouden of misschien zelfs uitbreiden.

Kijk met dit laatste wel uit, want balans is belangrijk als het om een gezond lichaam gaat. Om te beginnen kun je eens kijken of hardlopen iets voor jou is. Iedereen kan het en het kan overal.

Hardlopen

Als je wat gewicht wil verliezen, is het niet alleen verstandig om op je eetpatroon te letten, maar ook om te kijken naar de hoeveelheid beweging die je krijgt op een dag. Hardlopen is een mooi voorbeeld van beweging die erg toegankelijk is.

Het is relatief goedkoop, want je hebt er geen abonnement van de sportschool voor nodig. Het enige waarin je moet investeren zijn goede hardloopschoenen om blessures te voorkomen. Dit maakt het voor veel mensen die nog niet veel sporten een kleine stap om hiermee te beginnen. Door hardlopen afvallen, is de perfectie combinatie! Na het lezen van dit artikel, weet jij waarom.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Leuk en effectief

Daarnaast helpt hardlopen je goed wanneer je wat kilo’s wil verliezen. Je verbrandt een hoop calorieën en het is nog leuk om te doen ook. Je bent heerlijk in de frisse buitenlucht aan het sporten, wat ook heel erg gezond voor je is.

Daarnaast zul je een hoop andere hardlopers tegenkomen die je motiveren, al is het maar door middel van een subtiele glimlach. Ook kun je bijvoorbeeld met een vriend of vriendin afspreken om samen te gaan hardlopen. Natuurlijk is het niet slim om gelijk tien kilometer te willen rennen, bouw het hardlopen daarom rustig op. Je eigen tempo aanhouden, hoe langzaam dit in het begin misschien ook is, is nog altijd beter dan helemaal niet bewegen.

Naast dat hardlopen leuk is om te doen, verbrand je er, vergeleken met andere sporten, ook nog eens veel calorieën mee. Daarnaast is het mogelijk om aan hardlopen te doen, zonder dat je er een dieet bij hoeft te volgen. Hardlopen zelf is vaak al genoeg, al is het natuurlijk wel slimmer en beter om een gezond(er) voedingspatroon te hebben. Een normaal, gezond eetpatroon is prima te combineren met een goed hardloopschema.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Goed voor je figuur

Hardlopen helpt je enorm met het krijgen van stevigere en slankere billen en benen. Dit zijn vaak probleemgebieden voor veel vrouwen en hardlopen is de beste manier om deze zones aan te pakken. Natuurlijk gebruik je heel veel spiergroepen tijdens het hardlopen. Er zijn maar weinig andere cardio sporten waarbij je zoveel spieren tegelijk traint.

Als je hardloopt, verbruiken je spieren niet alleen vetten, maar ook koolhydraten. Wanneer je besluit heel intensief hard te lopen, zul je vooral koolhydraten verbruiken, omdat je hartslag dan hoger ligt. Vetten worden vooral verbrand wanneer je minder intensief maar langduriger hardloopt.

Je kunt dus net zo goed wat langzamer lopen, maar wel een rondje of twee extra. Denk hierbij bijvoorbeeld aan joggen. Joggen is een prima opstapje dat je vanzelf naar hardlopen brengt. Wanneer je een slechte conditie hebt of het gewoon fijner vindt om langzaam te beginnen, dan is het ook mogelijk dat je begint met stevig wandelen.

Techniek en tempo

De techniek die je hanteert tijdens het hardlopen is erg belangrijk. Zo moet je bijvoorbeeld in de gaten houden dat je goed blijft ademhalen. Ga niet hijgen, want hierdoor zul je het minder lang volhouden. Probeer zo veel mogelijk door je neus in te ademen en door de mond weer uit. Zo behoudt je een normale ademhaling en voorkom je dat je te snel gaan ademen en dat je te snel vermoeid raakt.

Daarnaast is het belangrijk om uit te zoeken wat het juiste tempo voor jou is. Ga niet proberen om andere hardlopers bij te houden, want je weet simpelweg niet hoe ervaren zij zijn. Als je een beginner bent, kun je het beste rustig beginnen.

Probeer een tempo aan te houden waarbij je bijvoorbeeld nog een gesprekje zou kunnen voeren. Het belangrijkste is, dat je met het juiste tempo minimaal een half uur kunt joggen of hardlopen. Als dit niet lukt, betekent dit dat je de volgende keer een lager tempo aan moet nemen. Deze kun je vanzelf langzaam verhogen.

Hardlopen is ook geschikt voor mensen met overgewicht

Wanneer je wat te zwaar bent, kun je denken dat je niet geschikt bent om hard te lopen. Toch is het tegendeel bewezen. Als je zwaarder bent, verbrand je meer calorieën tijdens het hardlopen dan wanneer je wat lichter bent. Dit komt door de inspanning die je moet leveren tijdens een rondje hardlopen.

Een zwaardere vrouw verbrandt dus meer calorieën dan een vrouw met een lager gewicht. Als je bijvoorbeeld een gewicht hebt van 70 kilogram, kun je er op rekenen dat je zo’n 740 calorieën in een uur verbrandt als je 10 kilometer per uur rent. Als je wat sneller rent, 12 kilometer per uur bijvoorbeeld, dan zit je al snel op de 920 calorieën.

Ben je een beginner en loop je 8 kilometer per uur, dan moet je uitgaan van 590 calorieën. Zoals je ziet zijn dit flinke aantallen. Het ligt tussen een kwart en de helft van het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt. Het is op deze manier bijna onmogelijk om niet af te vallen!

Hardlopen en blessures

Tijdens het hardlopen heb je de kans dat je een blessures krijgt. Om snel weer fit te worden en te herstellen kun je gebruik maken van sportmedische producten. Sportmedische producten zijn speciaal ontwikkeld ter ondersteuning, het voorkomen van sportblessures en het bevorderen van het herstel. Heb je een zwakke enkel of knie en je wilt een blessure daaraan voorkomen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een sportbrace. Kortom voor hardlopen om af te vallen is fitheid en dus succes beleving belangrijk!

Resultaat

Al met al kun je zeggen dat hardlopen een van de meest toegankelijke sporten is wanneer je een beginner bent. Het is relatief goedkoop, je kunt het doen waar en wanneer je wil en je beslist zelf hoe snel je er in groeit.

Het is een sport waarbij je snel vooruitgang boekt en resultaat ziet. Dat maakt deze vorm van bewegen erg motiverend. Daarnaast hoef je je niet te houden aan strenge diëten; een normaal eetpatroon is vaak al voldoende om gewicht te verliezen op een gezonde en blijvende manier.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *