hit counter
header

Fruit dieet? Houd het bij 2 stuks

Ik recenseerde in een vorig artikel het Kellogs dieet. In het dieet wordt een soortgelijke assumptie gemaakt als in het fruit dieet. De gedachte van het Kellogs dieet is: ontbijten is goed voor je, laten we er een dieet van maken.

Het fruit dieet is naar mijn inschatting gemaakt tijdens dezelfde brainstormsessie. Ik zie het voor me. Acht mannen rond een tafel brainstormen over het nieuwste topdieet. De één schreeuwt ‘ontbijten is gezond’. De ander schreeuwt ‘fruit is gezond’.

Twee diëten binnen een dag brainstormen en miljoenen in de portemonnee.

Het fruitarisme: oorsprong van het fruit dieet

Het ligt natuurlijk iets gecompliceerder, dat snap ik ook wel. Het fruit dieet vindt zijn oorsprong in het Fruitarisme. Mensen die deze levensstijl aanhangen eten enkel vruchten die afkomstig zijn van planten. Dit doen ze vaak vanuit een levensovertuiging, de motieven kunnen verschillen:

  • Religieus, door geen dieren te doden
  • Rauw voedsel is het enige juiste voedsel, omdat het onbewerkt is en uit de natuur komt
  • Besparing van het milieu

Deze motieven zijn te begrijpen. Ik geloof ook dat fruit over het algemeen gezond is, maar ben ook van mening dat mensen altijd al vlees hebben gegeten en dat onze lichamen zich hebben aangepast. De overblijfselen van onze vleesetende slachttanden zitten namelijk nog in ons gebit. We zijn van nature ook vleeseters. Aan de andere kant, wie ben ik om levensovertuigingen in twijfel te trekken?

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Fruit dieet of caloriearm dieet?

Ik vind wel dat ik de autoriteit heb om het fruit dieet in twijfel te trekken. In de eerste plaats heeft het fruit dieet geen levensbeschouwelijke overtuigingen – behalve dat afvallen altijd snel moet gebeuren. Het is een crashdieet dat bedacht is door mensen die geld wilden verdienen.

Het fruit dieet houdt het volgende in: de persoon die het volgt eet 2 dagen fruit en vervolgens weer 1 dag normale voeding. Deze normale voeding is nodig, omdat je moet voorzien in essentiële vetzuren. Elk dieet dat speciale dagen inplant om gezonde voeding binnen te krijgen is belachelijk. Ga dan gewoon gezond en uitgebalanceerd eten.

In het fruit dieet is de inname van fruit onbeperkt, maar je mag geen avocado’s, druiven of bananen eten. En die lekkere Aziatische lychees die tegenwoordig in de supermarkt liggen? Ook niet. Teveel calorieën. Eigenlijk mag je dus niet onbeperkt fruit eten. Het is de namelijk de bedoeling dat je niet teveel calorieën binnenkrijgt.

Fruit bevat over het algemeen niet veel calorieën en de verwachting is dat je in het fruit dieet dan ook niet 50 appels met calorieën eet.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De regels van het fruit dieet

Het fruit dieet heeft een aantal regels:

  • Je moet voldoende bewegen, zodat je meer energie krijgt en de vetvrije massa niet verliest
  • Eet kleine maaltijden
  • Eet voldoende eiwitten, daarvoor zijn eiwitshakes
  • Neem dagelijks of om de dag vitamine tabletten
  • Neem op dagen met normale voeding 1 a 2 eetlepels mais- of zonnebloemolie

Val je af met het fruit dieet?

De essentiële vraag: val je af met het fruit dieet? Natuurlijk, ongetwijfeld. Als je op veel dagen bijna geen calorieën binnenkrijgt en veel beweegt, dan val je af. Het is simpel.

Houd je het vol? Nee. Het is een crashdieet en het is dan ook niet de bedoeling dat je het lang volhoudt. Binnen 2 weken zul je merken dat je het ook niet meer volhoudt. Het is dan zaak om een gezond en gevarieerd voedingspatroon te volgen om blijvend de kilo’s te verliezen. Dit is helaas het lastige punt voor veel mensen. Ze komen vaak binnen een paar weken weer aan. Alle moeite voor niets.

Bestel het eBoek Vet Verbrand Geheimen

Het eBoek Vet Verbrand Geheimen kan je de goede weg op helpen. In het boek worden de geheimen rondom vet besproken. Het emotionele aspect van eten wordt benaderd en het biedt handreikingen voor een gezonde en dunne levensstijl door het eten van koolhydraatarme voeding. Het is mijn favoriete dieetboek en kan jou helpen om gezond en blijvend af te vallen.

Klik hier voor meer informatie:

Ken je trouwens de bekendste man die het Fruitarisme volgde? Steve Jobs. En wist je dat Ashton Kutcher in het ziekenhuis belandde na het volgen van het fruit dieet, in voorbereiding van zijn rol als Jobs?

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.
 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *