hit counter
header

Gewicht verliezen: Kies Je voor Snel of Gezond afvallen?

Het is mogelijk om op twee verschillende manieren gewicht te verliezen. De eerste manier waarop je gewicht kan verliezen is door het volgen van een crashdieet. Met behulp van een crashdieet kan je snel zo’n vijf kilo in een week kwijtraken.

Een andere manier om gewicht te verliezen is door een lange termijn aanpak. Hierbij eet je gezond en zorg je dat je je hele levensstijl aanpast.

In dit artikel worden de do’s en don’ts bespreken over de verschillende manieren van gewicht verliezen. Lees verder om meer te ontdekken over snel en gezond afvallen.

Een crashdieet

Een crashdieet is een dieet waarmee je snel veel kilo’s af kunt vallen. Je eet tijdens zo’n crashdieet weinig calorieën, wat ervoor zorgt dat je lichaam de vetreserves in je lichaam gaat verbranden. Er zijn verschillende diëten waarmee je veel af kunt vallen in een korte tijd. Enkele voorbeelden van deze diëten zijn het ziekenhuis dieet, het yoghurt dieet en het soep dieet.

Een crashdieet werkt snel maar is niet heel effectief. Veel mensen komen in de weken of maanden na het crashdieet weer aan. Het is zelfs mogelijk dat mensen uiteindelijk zwaarder worden dan dat ze voorheen waren. Dit komt omdat je na het crashdieet weer normaal gaat eten.

Je lichaam maakt de vetreserves vervolgens weer aan. Het is dan ook eigenlijk verstandiger om op de lange termijn af te vallen. Maar wanneer je hier geen tijd voor hebt en snel af moet vallen is een crashdieet wel de ideale oplossing.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Het ziekenhuisdieet

Een voorbeeld van een crashdieet is het ziekenhuis dieet. Het ziekenhuis dieet wordt gebruikt voor mensen die geopereerd moeten worden. De mensen moeten op een bepaald gewicht zijn en moeten daardoor eerst afvallen. Bij het ziekenhuis dieet eet je weinig calorieën op een dag.

Tijdens het ontbijt eet je voornamelijk een sinaasappel en een beschuitje of een geroosterde boterham. De lunch ziet er vrijwel hetzelfde uit. Bij de lunch eet je een sinaasappel, een ei, een bakje halfvolle yoghurt en twee beschuiten of twee geroosterde boterhammen. Bij het diner eet je een bakje yoghurt, groenten en een stukje vlees.

Het dieet kent weinig variatie maar het zorgt ervoor dat je snel afvalt. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit dieet niet echt geschikt is voor een langere tijd, erg vrolijk zul je er in ieder geval niet van worden. Maar het is wel effectief wanneer je als doel hebt om in korte tijd gewicht kwijt te raken.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Het soepdieet

Een ander crashdieet is het soepdieet. Tijdens het soepdieet mag je onbeperkt soep eten.

Er zijn verschillende recepten voor de soepen verkrijgbaar. Ook mag je naast de soep vaak een mager stukje vlees eten en onbeperkt groente eten. Halverwege de week mag je overigens minimaal 8 bananen eten. De vierde dag wordt gezien als rustdag

De nadelen van het crashdieet

Er zitten nadelen aan het volgen van een crashdieet. Je hongert je lichaam eigenlijk uit bij zo’n dieet en het is dan ook mogelijk dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is mogelijk dat je hierdoor hoofdpijn krijgt of je slap en futloos gaat voelen.

Daarnaast is de kans groot dat je de kilo’s er weer snel aankomen zodra je stopt met het crashdieet. Een crashdieet is dus handig op de korte termijn. Wil je voor een langere tijd kilo’s kwijtraken? Lees dan verder. Verderop in het artikel leggen we je uit hoe je op de langere termijn kilo’s kwijt kunt raken.

Het lange termijn afvallen

Wanneer je veel overtollige kilo’s hebt, is het verstandig om op een gezonde en langzame manier af te vallen. Met het lange termijn afvallen, pas je je levensstijl aan. Hierdoor raak je de kilo’s blijvend kwijt.

Hoe je op een gezonde en efficiënte manier af kan vallen? Dit kan door middel van het eten van gezonde en natuurlijke producten. Je vermijdt de toegevoegde suikers en vetten en stapt over op de gezonde varianten.

Ban de koolhydraten uit je voeding

Wanneer je af wilt vallen is het belangrijk om de koolhydraten uit je maaltijden te verwijderen. Koolhydraten zijn dikmakers en je lichaam heeft maar weinig koolhydraten nodig. Er zijn twee soorten koolhydraten, namelijk de snelle koolhydraten en de langzame koolhydraten.

De snelle koolhydraten zijn de grootste boosdoeners. Onder de snelle koolhydraten vallen producten als koekjes, snoep en chips. Deze producten mogen niet meer gegeten worden. Onder de langzame (ook wel trage) koolhydraten vallen producten als brood, rijst, pasta en aardappelen. Deze producten zijn niet slecht voor het lichaam, maar moeten wel met mate gegeten worden. Probeer hier dus een balans in te vinden.

 

Drink veel water

Ook is het belangrijk om veel water te drinken. Water heeft een zuiverende werking.

Water zorgt er namelijk voor dat de giftige stoffen in je lichaam worden afgevoerd. Daarnaast zorgt het water ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Je zin om te eten wordt weggenomen wanneer je veel water drinkt.

Eet meerdere maaltijden per dag

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk om meerdere maaltijden per dag te eten. Sla geen maaltijden over en begin zodra je wakker wordt met het eten van de eerste maaltijd.

Het eten van meerdere maaltijden op een dag zorgt ervoor dat je stofwisseling blijft werken. Het lichaam is productiever en kan je eten sneller verteren. Het is hierbij wel belangrijk dat je geen grote porties eet. Probeer je eten dan ook op op kleinere borden te serveren en schep maar één keer op. Deze twee kleine tips zorgen ervoor dat je niet te veel gaat eten.

Eet gezond

Het is verstandig om alleen maar natuurlijke producten te eten. Veel producten die je in potjes of pakken koopt in de supermarkt bevatten veel toegevoegde vetten of suikers.

Je lichaam heeft deze slechte, onnatuurlijke vetten en suikers helemaal niet nodig. Probeer je vetten en suikers te halen uit een gezonde voeding. Zo bevatten noten, vlees en vis bijvoorbeeld veel gezonde vetten. Suikers kunnen daarentegen weer gehaald worden uit fruit.

Probeer overigens niet te veel fruit te eten. Je lichaam heeft namelijk maar een beperkte hoeveelheid suikers nodig.Probeer daarnaast ook gezonde tussendoortjes te eten. Onder gezonde tussendoortjes vallen onder andere groente, fruit en noten en zaden. Het is belangrijk om meerdere tussendoortjes op een dag te eten zodat je stofwisseling blijft werken.

Het is overigens ook helemaal niet verkeerd om één keer in de week een minder gezonde snack te eten. Je lijf kan dit een stuk beter verwerken omdat je een gezondere levensstijl hebt. Ben je op zoek naar meer tips? Op deze website kun je terecht voor meer artikelen over gezonde voeding en afvallen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

1 Reactie op Gewicht verliezen: Kies Je voor Snel of Gezond afvallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *