hit counter
header

Wat betekent gezond afvallen in de praktijk? 8 Tips

In onze drukke samenleving is het lastig om een gezond gewicht te houden. Laat staan afvallen, dit is nog zwaarder. Als je het geprobeerd hebt, maar het niet gelukt is om af te vallen, denk je nu misschien dat diëten voor jou niet werken.

Geef de moed niet op! Met onze tips en wat basis kennis over het menselijk lichaam ga je gegarandeerd afvallen. Dit is wat je moet doen.

Allereerst, onthoud dit goed: als je meer calorieën eet dan je verbrandt, groei je in gewicht. Als je je minder eet dan je verbrand, verlies je gewicht.

Gezond Afvallen

Waarom is afvallen zo lastig voor sommige mensen? Het blijkt dat veel diëten te ingewikkeld en te moeilijk worden gemaakt. Ze zijn vaak van korte duur en dwingen je tot uithongeren. Ook werken diëten vaak niet als ze gepaard gaan met een ongezonde levensstijl en impulsieve emotionele eetgewoontes.

Er is een makkelijke manier om af te vallen en niet je ziek en hongerig te hoeven voelen. Door slimme keuzes te maken, kun je een nieuwe eetgewoontes ontwikkelen die je helpen je gezond en verzadigd te voelen, terwijl je tegelijkertijd afvalt.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Nieuwe manier van afvallen…

Denk aan lifestyle verandering, niet een korte-termijn dieet. Een permanent gezond gewicht kun je niet krijgen door een ‘quick fix’. Je moet denken bij het afvallen een permanente verandering in je lifestyle.

Het gaat erom dat je toegewijd aandacht besteed aan je gezond voor je hele leven. Veel populaire dieten kunnen je helpen om op korte termijn gewicht te verliezen, maar permanente verandering in je lifestyle en voedingskeuzes werkt voor de lange termijn.

Zoek de juiste sociale omgeving. Sociale steun betekent veel. Programma’s zoals Jenny Craig en Weight Watchers gebruiken groepssteun om je te helpen bij afvallen en bij een gezondere lifestyle.

Langzaam maar vastberaden werkt…

Probeer 1 a 2 kilo per week te verliezen op een gezonde manier. Te snel gewicht verliezen kan ongezond zijn en je geest en lichaam negatief beïnvloeden. Een bijverschijnsel is dat je je slap, zwak en ziek voelt. Als je veel gewicht verliest in een te korte tijd, verlies je eigenlijk het meest water en spiermassa, in plaats van vet.

Afval doelstellingen…

Stel doelen op om je gemotiveerd te houden. Korte-termijn doelen, zoals weer in een bikini willen passen, werken meestal niet heel goed, net als bijv. meer zelfvertrouwen hebben en gezonder worden voor je kinderen.

Als frustratie en verleiding samengaan, concentreer op de voordelen van gezonder zijn. Ook kan het helpen om een lijst te maken met al het eten dat je wel en niet mag eten. Probeer ook je voortgang te meten door je gewichtsverlies bij te houden. Het resultaat dat je boekt zal je motiveren om door te gaan.

Emoties…

We eten niet altijd alleen om onze honger weg te werken. Als we dat zouden doen, dan zou niemand overgewicht hebben. Te vaak, kiezen voor eten voor comfort en ontspanning. Als dit gebeurt, dan komen er snel pondjes bij.

Snack jij tijdens het TV kijken? Snack jij als je gestrest bent, als je je eenzaam voelt of wanneer je jezelf wilt belonen? Als jij je emoties onder controle kan houden ben je op de goede weg. Je emoties mogen namelijk niet langer jou eetgewoontes beïnvloeden! Het is dus erg belangrijk niet een emotionele eter te blijven.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Afval Tips

Als je eet wanneer je gestrest bent, probeer dan gezondere manier om jezelf kalmer te krijgen. Je kan denken aan yoga, meditatie of lekker een warm bad nemen.

Als je eet wanneer je je eenzaam voelt of verveeld bent, probeer dan naar andere mensen te gaan in plaats van naar de koelkast. Bel een vriend die je aan het lachen maakt, neem je hond mee naar buiten of ga naar een bibliotheek, winkelcentrum, park, noem maar op.

Eet vroeg in de ochtend. Studies laten zien dat als je de ochtend start met een gezond ontbijt en minder gedurende de dag eet, je al gewicht verliest. In de ochtend meer eten heeft een positieve impact op je metabolisme. Je zult je minder snel hongerig voelen gedurende de dag en je hebt meer tijd om de calorien eraf te branden.

Serveer jezelf kleinere porties. Een gemakkelijke manier om je porties klein te houden is door kleinere borden te gebruiken. Eet niet uit een grote schaal of kom. Gebruik een theelepeltje voor je toetje in plaats van een lepel. Je zult zien dat deze kleine tips ontzettend handig zijn om jezelf in bedwang te houden.

Denk altijd van te voren na over gezonde maaltijden en snacks die je later wilt eten. Je zult zien dat je gematigder eet als je hebt nagedacht over de maaltijd.

Bereid altijd je eigen maaltijd klaar. Je eigen maaltijden bereiden zorgt ervoor dat je controle hebt op de portie en wat in je eten gaat. Eten in een restaurant en een kant-en-klare maaltijd bevat vaak veel vet en calorieën. Ook zijn de porties in het algemeen groter.

Ga niet boodschappen doen wanneer je honger hebt. Zorg ervoor dat je een boodschappenlijst hebt opgesteld die alleen de basisvoeding moet aanduiden. Vermijd ongezonde snacks.

Probeer een dag 14 uur te vasten. Eet bijvoorbeeld een maaltijd in de namiddag en vast dan tot de volgende morgen. Breek het vasten met een proteïnerijk ontbijt. Dit helpt het afvallen te versnellen.

Wil je meer weten over gezond afvallen? Lees het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor het Eboek

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *