hit counter
header

De Basis voor Gezond Eten – Dit Moet Je Eten

In dit artikel gaat het over gezond eten. We gaan wat gezonde voeding voor je bespreken en op een rij zetten.

Als je wilt afvallen, is het essentieel dat je kennis hebt over welke voeding goed voor je is.

Wij adviseren een dieet waarbij je o.a. het volgende mag eten: bonen, noten, zalm, pompoen, zoete aardappel, pure chocolade, rode wijn, olijfolie en tomaten. Ook zijn yoghurt en kwark toegestaan.

Ons dieetadvies gaat uit van een gezonde basis, waardoor jij je snel verzadigd voelt. Je zal minder snel honger hebben gedurende de dag. Zo kan ook jij verantwoord maar effectief beginnen met dieten.

Hieronder lees je waarom.

Bonen

Bonen zijn zeer gezond voor je. Ook zijn ze goedkoop en gemakkelijk te bereiden, waardoor ze ideaal in je dieet passen. Peulvruchten zoals bonen, zijn rijk aan eiwitten, waardoor ze ook een populaire vleesvervanger zijn voor vegetariërs.

Bonen zitten vol met vezels, waardoor ze je helpen vol en energiek te blijven. Zwarte bonen hebben zelfs een kleine hoeveelheid van de omega-3 vetzuren, die ervoor zorgen dat je hart gezond blijft.

Zwarte bonen zijn rijk aan de krachtige fytochemische anthocyanen – dezelfde die in bosbessen zitten. Studies hebben aangetoond dat hoe donkerder de boon, hoe meer antioxidanten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Zalm

Vooral wilde zalm is rijk aan vitamine D en omega-3 vetzuren. Deze zuren helpen je hart te beschermen. Ook blijkt uit studies dat omega-3 vetzuren vroegtijdige veroudering van de hersenen en geheugenverlies voorkomen.

Hoe kun je zalm bereiden: Grill de zalm met citroen, knoflook en een beetje sojasaus. De restjes kun je in de koelkast bewaren en als topping gebruiken in een versgemaakte salade.

Wat eten we vanavond? Iets gemakkelijkst!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Noten

Noten bevatten in het algemeen veel calorieën en vetten. Echter de vetten in noten zijn gezonder dan de verzadigde vetten in vlees en zuivel. Daarnaast bevatten noten veel omega-3 vetzuren en zijn ze subliem voor het hart.

Uit studie is gebleken dat walnoten de meeste antioxidanten bevatten van alle noten.

Pompoen

Pompoen bevat weinig calorieën maar is rijk aan vezels en vitamine A. De oranje kleur is het bewijs van een hoog caroteengehalte. Caroteen helpt hart- en vaatziekten te voorkomen.

Hoe kun je pompoen bereiden: Pompoen kun je koken en toevoegen aan een maaltijd. Pompoen smaakt erg lekker met kip of lams en bij mediterrane gerechten. Ook kun je de resten van de pompoen gebruiken voor de volgende dag. Gekookte pompoen is erg lekker in de yoghurt met rozijnen.

Zoete aardappel

Zoete aardappels zijn niet alleen lekker. Ze bevatten veel kalium, wat positief is voor mensen met een hoge bloeddruk. Zoete aardappelen helpen u namelijk met het verlagen van de bloeddruk. Ook zijn er studies die suggereren dat het regelmatig eten van zoete aardappels het risico op een beroerte vermindert.

Hoe kun je zoete aardappels bereiden: Bakken of koken en vervolgens serveren in schijfjes of als puree. Het is ook erg lekker om ze in stoofschotels te bereiden. De meeste mensen eten zoete aardappels zonder huid. Echter, de schil is zeer gezond en bevat enorm veel vezels.

Amandelen

Amandelen zijn net als andere noten een bron van eiwitten. Bovendien zijn amandelen rijk aan calcium en enkelvoudige onverzadigde vetten. Dit is een gezond vet die je ook terugvindt in olijfolie.

Dagelijks een handvol amandelen eten helpt bij het verlagen van je cholesterol. Als je amandelen wil eten, kies dan voor droge, ongezouten amandelen.

Pure chocolade

Als je jezelf wilt verwennen, kies dan voor pure chocolade. Dit is veel beter dan melkchocolade aangezien pure chocolade een hoog cacao-gehalte bevat. De cacaobestandelen zitten vol met ziekte-bestrijdende antioxidanten. Ook bevat het de stof flavonol dat goed is gebleken voor het hart. In melkchocolade zit nauwelijks flavonol.

De antioxidanten in chocolade kunnen bijdragen tot het verminderen van bloedstolsels en zorgen voor een lagere bloeddruk. Ook zijn er experts die aantonen dat pure chocolade werkt als ontstekingsremmer en het je insulineresistentie verbetert.

Een recente studie heeft aangetoond dat het dagelijks eten van pure chocolade een positief effect heeft op afvallen. Zorg er dus voor dat je altijd een pure chocolade reep bij de hand hebt in het geval je zin hebt om te snacken.

Rode wijn

Als je verantwoord en met mate kan drinken, moet je kiezen voor rode wijn. Een glaasje rode wijn bij het avondeten mag best. Rode wijn bevat resveratrol. Deze stof wordt geassocieerd met een lager risico op diabetes en hartkwalen. De wijnen gemaakt van druiven uit koudere gebieden, bevatten de hoogste concentratie resveratrol.

Olijfolie

Olijfolie, koudgeperst en niet verhit is de manier om olijfolie te eten. Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten die het cholesterolgehalte naar beneden helpen.

Voedingsdeskundigen bevelen aan om minder verzadigde vetten in je voeding te hebben en meer enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.

Extra-virgin olijfolie is beter dan andere olijfolie. Extra-virgine olijfolie bevat meer antioxidanten en meer vitamine E.

Tomaten

Deze groente heeft een lange lijst van gezonde voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C en K. De diep rode kleur is afkomstig van de antioxidant lycopeen. Het is een ontstekingsremmer en het verlaagt je cholesterol. Nieuwe studies laten ook zien dat het gezond voor het hart is.

Hoe kun je tomaten bereiden: Tomaten kun je in schijfjes snijden en bijna toevoegen aan alles. Ook kun je een tomatensalade bereiden. Snijd bijvoorbeeld de tomaat in blokjes met een ui en wat peper, zout en olijfolie. Zo heb je een heerlijke toevoeging aan je maaltijd.

Voor meer informatie over gezond eten, lees het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor het Eboek

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.