hit counter
header

Gezonde Recepten die Je Helpen bij het Afvallen

Als je wil afvallen, is het niet alleen verstandig om meer te gaan bewegen, maar ook om gebruik te maken van gezonde recepten. Je voedingspatroon veranderen,  is minstens net zo belangrijk als beweging en sport. Wanneer je besluit te gaan sporten en verder niet op je voeding let, dan ben je als het ware aan het dweilen met de kraan open.

Het is lastig vechten tegen de hoeveelheid calorieën die je dagelijks binnenkrijgt. Wanneer je begint met afvallen, is het doel dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt; pas dan zul je het gewenste resultaat bereiken. Sporten is dus een goede manier om af te vallen mits je ook je voedingspatroon aanpast. Alleen dan kun je succesvol en blijvend afvallen.

Gelukkig bestaat er tal van lekkere en gezonde recepten! Je krijgt hier wel te maken met bepaalde regels, maar je hebt gauw door hoe het allemaal werkt. Zodra je de snelle vooruitgang begint te zien, merk je dat het veranderen van je huidige eetpatroon het meer dan waard is. Lees verder om meer te ontdekken over een gezond voedingspatroon.

Calorieën

Zoals je waarschijnlijk al weet, is het belangrijk om op je calorie-inname te letten. Wat veel mensen fout doen, is dat ze letten op het aantal calorieën dat ze binnenkrijgen. In plaats daarvan kun je veel beter gaan kijken naar wat voor soort calorieën in etenswaren zitten. De ene calorie weegt nu eenmaal zwaarder dan de andere. Zo zorgen calorieën uit koolhydraten bijvoorbeeld veel sneller voor overgewicht dan calorieën uit eiwitten en vetten.

Calorieën komen dus uit drie verschillende voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten heb je het minst nodig, want koolhydraten worden omgezet in suiker en dat verandert in je lichaam vervolgens weer in vet. En dat is nu precies wat wij in de Westerse wereld doen. We eten veel te veel (snelle) koolhydraten die ons lichaam helemaal niet nodig heeft. Deze snelle koolhydraten zitten in ons dagelijkse voeding zoals brood, pasta en aardappelen.

Maar ook frisdrank bevat snelle koolhydraten. Frisdrank is gevuld met suikers. Light-varianten maken trouwens weinig verschil, terwijl ons wijs wordt gemaakt dat light-producten wel goed voor ons zijn. Je kunt beter kiezen voor langzame koolhydraten. Langzame koolhydraten zijn onder andere te vinden in groente, fruit en noten. Daar heeft ons lichaam, en dus jij ook, veel meer plezier en profijt van. Je energielevel zal hierdoor een stuk stabieler worden. Geen after dinner-dip meer!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Genoeg gezonde mogelijkheden

Het is van belang dat je realistisch blijft in je doelen. Gewicht verliezen is geen kwestie van een paar dagen minder eten. Tenminste, niet wanneer je een lager gewicht wil behouden. Het is niet gezond om in een hele korte tijd veel kilo’s te verliezen. Ten eerste vliegen de verloren kilo’s er snel weer aan en daarnaast is het ook nog eens erg slecht om je lichaam zo uit te putten.

Het is heel goed mogelijk om op een prettige manier je levensstijl en voedingspatroon te veranderen. Door middel van gezonde recepten kun je nog steeds volop genieten. Bovendien maak je kennis met veel nieuwe en lekkere ingrediënten. Een kleine, maar effectieve verandering is bijvoorbeeld het product waar je eten in bakt. Normaal zou je hier misschien boter voor gebruiken, maar kokosolie is een lekker en veel gezonder alternatief.

Overigens kun je ook rijstolie of olijfolie gebruiken om te bakken en braden, deze olie is ook een gezonde vervanger van bakboter. Voor het binnenkrijgen van de gezonde onverzadigde vetten zijn dit goede opties. Voeding zoals zalm, avocado, walnoten en amandelen zijn hier ook voorbeelden van.

Om aan de juiste hoeveelheid eiwitten te komen, kun je gewoon eieren eten. Eieren zijn in een hoop gerechten te verwerken waardoor je flink kan variëren. Kip en kalkoen zijn ook voorbeelden van eiwitrijke en gezonde voedingsmiddelen. De langzame koolhydraten die je nodig hebt, haal je uit fruit, broccoli, wortels en veel andere groenten.

Groente kun je het best stomen of koken in een kleine hoeveelheid water, zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. Verder is het verstandig om pas te eten wanneer je honger hebt, ongeacht hoe laat dat is. Als je gezonde tussendoortjes eet, zoals tomaatjes, komkommer of worteltjes, kun je deze ieder moment van de dag pakken zonder je daar schuldig over te voelen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ontbijt

Het kan zijn dat je niet gewend bent om ’s ochtends te ontbijten. Heel veel mensen slaan deze eerste maaltijd van de dag gemakkelijk over, terwijl het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een goed ontbijt zorgt voor een goedwerkende stofwisseling en meer vetverbranding. Je lichaam wordt dan direct aan het werk gezet en het voorkomt dat je zin krijgt in ongezond eten en zoetigheid. Daarnaast geeft het je de benodigde energie om de dag fit door te komen.

Tijdens een nacht slaap krijg je uren geen vocht binnen terwijl je wel vocht verliest. Begin de dag daarom met een flink glas water. Wanneer je citroensap aan water toevoegt, heeft dat een zuiverende werking op je lichaam en het voorkomt ook nog eens het hongergevoel.

Waar moet een gezond ontbijt aan voldoen? Een gezond ontbijt is een ontbijt dat voldoende langzame koolhydraten bevat. Daarom zijn groenten erg geschikt om de dag mee te beginnen. Ook de gezonde vetten, die bijvoorbeeld te vinden zijn in noten, kun je goed in het ontbijt verwerken. Zo zie je dat er voldoende gezonde recepten voor een ontbijtje bestaan. Een goed ontbijt bestaat dus uit: langzame koolhydraten en onverzadigde vetten.

Toch mag je ook de eiwitten niet vergeten. Eiwitten zorgen namelijk dat je minder snel trek krijgt in ongezonde en suikerrijke voeding. Voedsel dat rijk is aan eiwitten geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder moeite hebt met afvallen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker gekookt eitje of een stukje vis. Een eiwit- en vezelrijk ontbijt zorgt voor voldoende energie gedurende de dag en zorgt ook dat de behoefte aan zoetigheid afneemt.

Gezonde recepten voor het ontbijt zijn: Een omelet gevuld met groente, een banaanpannenkoek, quinoa, een gekookt eitje met avocado en spinazie of een rijstwafel met avocado en kipfilet. Je hebt, zoals je ziet, dus genoeg mogelijkheden om te variëren met je voeding, zodat je iedere dag iets lekkers en iets gezonds kunt eten.

Moeite met ontbijten? Maak een sapje

Als je het lastig vindt om te ontbijten en je vaak geen hap door je keel krijgt, kan een sapje uitkomst bieden. Zo’n sapje of smoothie kun je heel eenvoudig zelf maken met een blender of sapcentrifuge. Je kunt een smoothie maken met verschillende groenten, water, citroensap en fruit. Met fruit kun je best wat zuiniger zijn wanneer je gewicht wil verliezen, omdat fruit veel suikers bevat. Water kun je ook vervangen door een magere variant van melk of yoghurt toe te voegen aan een sapje. Uiteraard kun je ook een sapje drinken als tussendoortje.

Benieuwd naar andere recepten of tips voor het afvallen? Op onze website kun je terecht voor meer nuttige artikelen die je helpen bij het afvallen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *