hit counter
header

Groene thee: afvallen op een gezonde manier?

Het klinkt te mooi om waar te zijn: gewicht verliezen door het drinken van groene thee. Afvallen door het consumeren van deze bijzondere thee die getrokken wordt uit de bladeren van de Camellia Sinensis.

De Oosterse thee met mysterieuze, ongekende krachten die alle Aziaten slank houdt – dat is klaarblijkelijk de reden.

De groene thee hype

Groene thee is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Vroeger dronken we met zijn allen nog simpele ‘gewone’ thee. English Blend. Lekker een paar minuten laten trekken, lekker donker en dan twee scheppen suiker erbij. Heerlijk.

Dat kan tegenwoordig niet meer. Een beetje theedrinker heeft ten minste 10 verschillende theesmaken in huis van de lokale biologische buurtsuper, verpakt in een mooi theedoosje met het Franse woord ‘The’ – voor de duidelijkheid.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Groene thee: afvallen en andere positieve effecten

Thee is namelijk in de mode, met als koploper de groene thee. Afvallen door het drinken van deze thee behoort, naar alle waarschijnlijkheid, tot één van de vele positieve effecten van deze theevorm.

Groene thee draagt bovenal bij aan het voorkomen van verschillende aandoeningen en houdt ons langer gezond. Het beschermt ons onder meer tegen:

  • Alzheimer
  • Ziekte van Parkinson
  • Hart- en vaatziekten
  • Hoog aantal stresshormonen

Dit zijn wetenschappelijk bewezen theorieën en pleitten voor het drinken van groene thee. Afvallen behoort echter ook tot de mogelijkheden met groene thee, maar hoe zit dat dan?

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Groene thee! Afvallen? Hoe dan?

Groene thee versnelt de stofwisseling, waardoor je meer energie verbrandt en het aantal afvalstoffen in je lichaam vermindert. Het is eigenlijk een heel logisch proces dat inspeelt op de basis van afvallen. Verbrand je meer energie, dan verlies je sneller gewicht. Groene thee vermindert daarnaast het hongerige gevoel, waardoor je de energie niet direct weer hoeft aan te vullen met ongezonde koekjes.

Naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek van biochemicus Rick Hursel van de Universiteit van Maastricht verliezen we 1,3 kilo per 4 tot 12 weken. De tijdspanne is per persoon verschillend. Het is zonder twijfel niet de snelste manier om af te vallen, maar het is altijd beter dan 0 kilo per maand.

Als je dus aan mij vraagt: val je af door groene thee? Dan kan ik dat niet ontkennen. Ik ben echter ook niet laaiend enthousiast en wil waken voor luiheid.

De bezwaren tegen afvallen met groene thee

Het risico is dat mensen met overgewicht willen afvallen met groene thee. Dit is niet de beste aanpak. De volgende 3 bezwaren heb ik tegen dit ‘dieet’.

  1. Ten eerste bleek uit het onderzoek dat groene theedrinkers gemiddeld 1,3 kilo per 4 tot 12 weken afvielen – dit is een verschil van tussen voor en na het toiletbezoek.
  2. Ten tweede ontstaat de idee dat mensen hun overtollige kilo’s kwijtraken door het drinken van groene thee. De oorzaak van vet ligt echter nooit bij een gebrek aan groenige thee. In veel gevallen ligt de oorzaak wel bij teveel ongezonde simpele suikers. De koolhydraten zijn de reden dat we afvallen.
  3. Het derde bezwaar dat ik heb gaat in op overmatige consumptie. Ook in groene thee zitten stoffen die, indien je het teveel inneemt, een schadelijk effect hebben.

Verander je voedingspatroon met het eBoek

Ik moet helaas de hype temperen. Groene thee kan in beperkte mate bijdragen aan het verbranden van vet. Verantwoord en blijvend afvallen doe je echter door permanent veranderingen te maken in je voedingspatroon.

Reduceer de koolhydraten en eet meer eiwiten. Hoe dit exact zit kan je lezen in het eBoek Vet Verbrand Geheimen. In dit boek leer je alles over gezond afvallen door het veranderen van je eetpatroon.

Klik hier voor meer informatie:

En vooruit, een kopje groene thee is best gezond!

Vond je dit artikel interessant en vermakelijk? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *