web analytics
header

Zo Verlies Jij Gewicht met Hardlopen! Afvallen is mogelijk!

Ik hoorde onlangs een verhaal van een vriend die beweerde dat een familielid van hem meer dan 30 kilo was afgevallen door te hardlopen. Afvallen door hard te rennen door de straten van je eigen buurt. Het is een mooie manier, maar ik geloofde het niet helemaal.

Hardlopen en afvallen gaan zeker samen, maar meer dan 30 kilo afvallen door simpelweg elke dag een rondje te lopen rondom de kerk, leek mij sterk.

Ik stuurde hem een bericht via Facebook met de vraag of ik hem een paar vragen mocht stellen over zijn succesvolle afvalmethode. Binnen een dag kreeg ik antwoord en had ik zijn telefoonnummer.

Ik vertel jullie zo het geheim van deze man, maar ik vertel jullie eerst een verhaal over mijn onderzoek naar hardlopen. Afvallen en hardlopen, gaat het samen?

De verschillen tussen hardlopen en wandelen

Laat ik eerst een veelvoorkomende verkeerde aanname uit de weg helpen. Hardlopen en wandelen verschillen vrij weinig. Het enige verschil is de intensiteit. Dit leidt ertoe dat je met hardlopen:

  • Een betere conditie opbouwt;
  • Meer calorieën verbrandt;
  • Grotere kans op blessures hebt;
  • Mentaal een grotere impact heeft.

Naast de verschillen zijn de bewegingen die je maakt zijn nagenoeg hetzelfde, het effect op je lichaam is dat ook.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Zo kun jij afvallen door te wandelen met de hond

Het verschil in intensiteit betekent niet dat wandelen bijna geen effect heeft op je lichaam: Het heeft juist ontzettend veel effect! Jij kunt afvallen door te wandelen, je hoeft niet moeilijk te doen. Hier komt een tip:

Elke ochtend een uur wandelen op een lege maag (bijvoorbeeld met je hond) kan ervoor zorgen dat jij al jouw afslankdoelen gaat halen. In dat geval hoef je niet een andere sport te volgen! Ideaal voor de sportvermijders onder ons!

Als jij wel graag wilt sporten om af te vallen, dan zou ik verder lezen. Ga je elke dag een uur wandelen op een lege maag, dan zou ik nog doorlezen. Ik geef namelijk nog een gouden tip weg.

Hardlopen om conditie op te bouwen! Geen excuses!

Er zijn sporten die je niet zonder conditie op kunt pakken. Wanneer je zonder conditie gaat surfen ben je binnen 10 minuten kapot en drijf je de zee op. Wanneer je gaat voetballen zonder conditie, zul je binnen de kortste keren uit de running liggen met een blessure.

Blessures zijn met hardlopen ook veelvoorkomend, maar als jij rustig begint en degelijk opbouwt; kan er bijna niets gebeuren – tenzij je uitglijdt over een bananenschil.

Hardlopen is ideaal voor degene die niet houden van teamsporten. Je kunt het, in het bijzonder in Nederland, overal doen. De Nederlandse wandel- en fietspaden zijn fantastisch en een goede ondergrond voor een stevige workout.

Naast deze voordelen:

  • Gemakkelijk uit te voeren vanuit huis;
  • Te beginnen zonder conditie;

…is het ook nog eens zeer goedkoop. Hardlopen als middel om af te vallen kost slechts een paar goede stevige hardloopschoenen (+ een t-shirt en een broekje – als je dat niet in de kast hebt liggen)

Hoe kun jij hardlopen leuk maken en afvallen

Ik hoor jou al zeggen: ‘pfffff ik stop toch weer binnen een dag’. In dat geval kun je gaan wandelen, maar je kunt ook deze tips lezen om hardlopen uitdagend en leuk te houden.

In de eerste plaats raad ik je aan om vrienden te overtuigen om samen met je te gaan lopen. Je kunt jezelf ook inschrijven bij een hardloopclubje, maar het is helemaal leuk met gemotiveerde vrienden.

Helaas zijn niet al je vrienden bereid dit te doen – laat staan dat ze de motivatie hebben. In dat geval heb ik 4 tips om hardlopen leuk te maken, zodat jij effectief kunt gaan afvallen.

1. Muziek luisteren
2. Een audioboek luisteren
3. Een podcast luisteren
4. Een app downloaden

Meer dan een jaar geleden was de Belgische stem van ‘Evy‘ een regelrechte hit onder de hardlopers. Het werkt echt!

Hoe de neef van mijn vriend zijn kilo’s verloor met hardlopen

Als je nog steeds leest vanaf het begin, dan chapeu! Het betekent dat je serieus bent, maar ook dat je graag het verhaal van de neef van mijn vriend wil horen. Hoe hij 30 kilo afviel door hard te lopen.

Helaas ligt de waarheid iets anders. Hij is zeker wel 30 kilo kwijtgeraakt en hij is ook zeker fanatiek met hardlopen; maar het echte geheim zat verstopt in zijn veranderende levens- en eetstijl.

In het begin was hij enkel van plan om af te vallen door hard te lopen. Naarmate hij begon, merkte hij dat zijn behoefte naar gezonde voeding toenam. Na het sporten voelde hij zich zo goed, dat hij van de ongezonde snacks af kon blijven.

In plaats van friet en snoep at hij na het sporten groenten en fruit.

Binnen een aantal weken was hij gewend om elke dag gezond te eten en hij begon zich steeds beter te voelen. Elk verlangen naar ongezonde voeding verdween met de Noorderzon.

In essentie is dit het geheim achter zijn succes. Natuurlijk speelde hardlopen een belangrijke rol. Het versnelde het proces. Ik denk echter dat 22 kilo van de 30 verloren kilo’s toe te schrijven is aan zijn veranderende voeding.

De tips die ik aan jou mee wil geven

Na ons gesprek gaf ik hem nog een aantal tips, die ik ook met jou zal delen:

1. Eet onbeperkt groenten en fruit
2. De calorieën zijn niet het grote probleem
3. Door alle suikers word jij vet

Sporten versnelt het proces van afvallen, maar ik zou je altijd aanraden om ook je voedingspatroon onder de loep te nemen. Wanneer jij dit succesvol doet, dan zul je merken dat de kilo’s eraf vliegen.

Vond je dit artikel interessant, dan zul je het e-boek Vet Verbrand Geheimen geweldig vinden. In het e-boek vindt je tips op het gebied van sporten, voeding en de emotionele strijd om af te vallen.

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt wordt aan de hand genomen en zal week bij week digitaal worden bijgestaan je levensstijl zo te veranderen dat je gezond en slank zal zijn.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, exclusieve video’s, content, tools en nog veel meer.

Op dit moment kan je het één maand voor één euro uitproberen. Ontdek nu zijn beste en effectiefste tips:

HappyHealthy Premium Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *