hit counter
header

Hardlopen & Afvallen – Zo Verlies je Sneller je Kilo’s

Willen jullie ook afvallen door hardlopen? Dan heb ik goed nieuws!

Vraag jij je ook af hoe het kan dat afvallen met hardlopen bij de ene persoon prima lukt, maar bij jou veel moeizamer gaat.

Waarschijnlijk doe je dan het een en ander verkeerd waardoor weinig resultaat is te zien. Ik begrijp dat dan je motivatie verloren gaat. Maar het goede nieuws is dat ook jij met de juiste kennis snel kan afvallen.

Hardlopen Afvallen

In dit artikel gaan we je advies geven over alles omtrent ‘Hardlopen Afvallen’. Want ook jij kan namelijk die pondjes kwijt raken door op de juiste manier te gaan hardlopen.

Wat we gaan bespreken is het volgende: een efficiente hardlooptraining. Tips en meer kun vinden in het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is beweging nodig om af te vallen. Hardlopen wordt dan ook vaak gezien als de manier om dit te bereiken. Afgezien van het afvallen is hardlopen ook erg gezond voor je hart- en bloedvaten.

Allereerst, is het belangrijk dat je voorzichtig van start gaan met je hardlooptraining. Het is beter om stap voor stap je lichaam te laten wennen aan de extra inspanning. Je hoeft dan ook niet gelijk een uur te gaan hardlopen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Snel Afvallen…

Wij gaan er vanuit dat jij wilt afvallen. Het is natuurlijk extra handig om een zo hoog mogelijke vetverbranding te bereiken. Dit zorgt ervoor dat de ene persoon succesvol afvalt en de ander niet.

Wat je misschien niet weet is dat de hartslag een zeer grote rol speelt bij het wel of niet succesvol afvallen door sport. Dit hebben we in een vorig artikel ook besproken.

Het gaat erom dat je hartslag binnen een bepaalde zone blijft. Als de hartslag boven de bepaalde zone komt, gaat het sporten niet meer zo zeer om afvallen. Het gaat dan meer om een verbetering van je conditie, aangezien je minder vet zal verbranden.

Wat is dan de beste hartslag?

Wil je het maximale bereiken als het om vet verbranden gaat, lees dan het volgende goed door. De ‘beste’ hartslag voor het afvallen ligt rond de 60-70% van de maximale hartslag.

Je moet dit wel in de gaten houden. Dit gaat op zich in een fitnessclub heel gemakkelijk. De hardloopapparaten hebben vaak een systeem die automatisch je hartslag bijhouden.

Dit is de regel die je mag aanhouden: de maximale hartslag is 220 minus de leeftijd.

Voorbeeld: Iemand van 50 jaar heeft een maximale hartslag van 220 – 50 = 170 slagen per minuut.

In dit geval val je het snelst af als je rent met een hartslag tussen de 102 en 119 (60% – 70% van 170).

Heb je geen fitnessabonnement of ga je graag buiten hardlopen? Je kan dan eventueel een hardslagmeter aanschaffen. Dit is over het algemeen niet heel duur en kun je makkelijk via het internet bestellen.

Echter, een hartslagmeter is geen must maar wel een aanrader!

Als je op een te hoog tempo gaat hardlopen, zul je minder snel afvallen. Het is in principe niet slecht om een hoog tempo aan te houden, maar je zult dan voornamelijk je conditie trainen. Een goede conditie is ook belangrijk.

Een belangrijk nadeel is dat je met een te hoog tempo het hardlopen minder lang zult volhouden, waardoor je minder vet verbrandt. Je kunt dus beter op een langzamer tempo een grotere afstand gaan hardlopen.

Beter een lange afstand op een lager tempo…

Mensen die willen afvallen door te gaan hardlopen, moeten dus eigenlijk niet hardlopen op een hoog tempo. Wel kan ik je aanraden ook je conditie te trainen. Waarom? Door een betere conditie wordt je sterker en kun je waarschijnlijk de volgende keer een nog langere afstand afleggen.

Je zult je misschien afvragen: ‘hoe moet ik dan mijn conditie ook trainen?’ Wat ik aanraad is dat je de laatste minuten gaat sprinten om je rit toch op een hoog tempo af te ronden. Nu heeft je vermoeidheid door het sprinten in ieder geval niet de hele trip beïnvloed.

Een belangrijke Tip: Ga eerst 30 minuten op gemiddeld tempo hardlopen om maximaal vet te verbranden. Dan vervolgens kun je de laatste 10 minuten gaan sprinten om ook je conditie te trainen. Nu ben je twee keer zo goed bezig!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Een Hardloopschema…

Voor optimaal resultaat is het belangrijk dat je gedisciplineerd te werk gaat. Je kunt bepaalde dagen inplannen om te gaan hardlopen en bepaalde dagen overhouden om te rusten en herstellen.

Begin met bijvoorbeeld 3 keer per week 30 minuten hardlopen, maar bouw dit rustig op. Uit persoonlijke ervaring, weet ik dat om echt goed af te vallen, je 3 keer per week moeten hardlopen.

Maak het Hardlopen Leuk…

Wat je kan doen om het hardlopen leuker te maken is bijvoorbeeld je aanmelden bij een plaatselijke hardloopcursus. Je zult zien dat een groepsles goed voor je zal zijn en je extra motivatie gaat geven.

Ook kun je denken aan hardlopen met een vriend of vriendin, met je hond, in een park of met inspirerende muziek. Hoe leuker je het maakt, hoe meer je gaat slagen om af te vallen.

Er zijn meer mogelijkheden die je gaan helpen om nog sneller af te vallen. Ook jij kan het!

Het enige wat je moet doen is het Eboek Vet Verbrand Geheimen doorlezen.
Klik hier voor het Eboek

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *