web analytics
header

4 redenen waarom jij het Herbalife dieet niet moet kiezen

Het Herbalife dieet is een klassieker onder de diëten. Ik was het de laatste jaren uit het oog verloren, totdat mijn schoonzus vorig jaar met de shakes van Herbalife op de proppen kwam zetten.

Ze wilde veel afvallen binnen een korte periode. De shakes van Herbalife zijn in dat geval ideaal instrumenten om snel af te vallen op een onverantwoorde manier.

Na een korte afvalperiode is mijn schoonzus weer dikker dan ze ooit was. Ik ben daarom bang dat ik het Herbalife niet een nieuw leven in mag blazen.

Shake it! De hoogtijdagen van het Herbalife dieet

Het ontstaan van het Herbalife dieet heeft alles te maken met de Amerikaanse mentaliteit. Na het overlijden van de moeder van Mark Hughes aan dieetpillen, had de man een missie.

De missie richtte zich op het verantwoord laten afvallen van te dikke mensen met de hulp van shakes. Samen met Richard Marconi (niet macaroni) ontwierpen ze poedervormige shakes met geneeskrachtige kruiden.

De shakes van het Herbalife dieet waren een tijd populair, maar zijn de laatste jaren in populariteit afgenomen. Ik was daarom verbaasd, dat mijn schoonzus met deze methode kwam aanzetten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Je blijft jojoën met het Herbalife dieet

Natuurlijk wilde ik het niet direct afschieten, maar na 4 weken vol met poeders ben ik met haar om tafel gaan zitten en heb ik haar verteld, wat ik jou nu ook ga vertellen: ‘Begin niet aan het Herbalife dieet’:

1. Je zult blijven jojoën
2. Je moet daarnaast extra voedingssupplementen slikken
3. Je zult echt voedsel gaan missen
4. Het dieet is duur

De 4 nadelen van de shakes van Herbalife

1. Je blijf jojoën
Het eerste punt lijkt mij al genoeg reden om niet te kiezen voor Herbalife. Het Herbalife dieet is een bijna crashdieet. Dit betekent dat je net iets meer calorieën (1000-1200) mag innemen dan bij een crashdieet (600-800), maar het is nog steeds te weinig.

Op de lange termijn zal je het nooit volhouden en val je terug op je oude voedingspatroon. Net als elk dieet gaat het Herbalife dieet niet in op de essentie van afvallen. Afvallen is veranderen!

2. Je moet extra voedinssupplementen slikken
Het Herbalife dieet claimt een gezonde vervanger te zijn van jouw dagelijkse voedingspatroon. Een shake kan echter niet hele maaltijden vervangen. Het is onzin! Je zult dus extra vitamines in moeten nemen, wil je gezond en vitaal blijven.

3. Je mist het echte voedsel
Ik zag het gebeuren bij mijn schoonzus. De strijd is te zwaar. Elke ochtend, middag en avond zie je mensen genieten van het eten. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde maaltijden wel mee te eten, maar dan val je minder snel af. Wel een stuk lekkerder.

4. Het dieet is duur
De prijzen voor een dieet van Herbalife liggen hoog. De website van Herbalife toont geen prijzen bij de producten, maar een shakebus kost al snel 40-50 euro. Je portemonnee valt in ieder geval af.

Val verantwoord af met het e-boek

Je merkt dat ik geen voorstander ben van het Herbalife dieet. Ik vind het onverantwoord op jezelf een periode te pijnigen. Je mag niet meer lekkere dingen eten. Je zult veel honger hebben en je komt na het dieet snel weer aan. Zonde!

Ik wil jou daarom wijzen op het e-boek Vet Verbrand Geheimen. Dit e-boek richt zich op gezond afvallen door het veranderen van je voedingspatroon. Mensen nemen zelden te veel calorieën in, ze nemen gewoon de verkeerde calorieën in.

Leer meer over gezond afvallen via het e-boek: Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt wordt aan de hand genomen en zal week bij week digitaal worden bijgestaan je levensstijl zo te veranderen dat je gezond en slank zal zijn.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, exclusieve video’s, content, tools en nog veel meer.

Op dit moment kan je het één maand voor één euro uitproberen. Ontdek nu zijn beste en effectiefste tips:

HappyHealthy Premium Risicovrij Uitproberen

9 Reacties op 4 redenen waarom jij het Herbalife dieet niet moet kiezen

 • jeff zegt:

  Ik ben 2 jaar geleden begonnen op 2 shakes per dag,na 6 maanden was ik aan mijn gewicht min 27 kg,nu doe ik 1 shake per dag,het is lekkerder dan wat ik vroeger deed,3.75 euro per dag.

  vroeger at ik smorgens niet,of wel stopte ik aan een tankstaion kocht daar 2 redbulls een koffiekoek en pakje sigaretten prijs 20 euro,om 10 uur een hoop koffie en dieetkoeken wat ik vond ,smiddags brood en fruit en yoghurt en s avonds volledige middag, en nu eet smorgens 1 shake,om 10 y fruit of yoghurt,s middag brood en tussen door iets gezonds en svanond een volledig bord soep,aardappel,groeten vis of vlees en bij de tv ooit een chips,of iets gezonds,gelijk het mij uit komt,heb me nog nooit zo goed gevoeld in mijn leven.en duur

  • Tom zegt:

   Jeff, als jij jou dolle voedingspatroon van een paar jaar geleden niet had aangehouden (koffiekoeken en redbull) had je nu die ongezonde shakes niet moeten zuipen, en had je DEGELIJKE voeding kunnen eten nu. In je VIEZE shakes zit gewoon niet alles wat je nodig hebt, anders viel je niet af. Kous ermee af. Ga sporten en eet Gezond, dan kan je dat stuk marketing achterwegen laten. Zelfs 1 euro is te veel voor iets dat ONGEZOND is.

   • Annelies zegt:

    Jeff heeft gelijk. Hij eet nu met wat hulp gezonder! En Tom met mensen af te blaffen en te verwijten zul je ook niets bereiken hoor!

    • tom zegt:

     ik blaf niemand af Annelies. ik probeer gewoon iemand te laten nadenken. shakes van herbalife passen niet in een gezond dieet. Nooit.

     • Lemmens Peter zegt:

      Tom
      Ik gebruike de zelfde snaks als jeff maar om bij te komen ben op 2 maand 3 kilo bij gekomen wat moeilijker is dan afvallen. Ik at der voor elke dag een (gezond ontbijt) wat je nog kan gezind noemen als je vroeger 1 banaan heb moet je er nu verschillende eten om de zelfde vitamine kunne te hebben dan als ze vroeger warren. Ma nu met de shakes voel ik mij veel fitter opgewekter en rond uit beter en ben ik zeer tevreden en zou ik het heel de wereld kunne aanraden. Ik zit financieel ook aan de grond maar nu zelf door die shakes bespaar ik heel veel uit en besteedt ik mijn geld nog aan de dingen die waarden hebben en ineffectief iets goed met je doen grtz

    • Me zegt:

     dat vind ik ook, ik was eerst geïntresseerd aan het lezen en wou wel het dieet van Tom even bekijken en dat proberen ipv mijn herbalife maar nu ik dit onbeschoft antwoord bekijk hou ik inderdaad het dieet van Tom voor bekeken. Ik eet shake en groenten, ook gezond en ik voel me er ook goed bij, al bijna 10 jaar en niet omdat ik 27 kilo af moet want bij mij gaat het daar niet om. dus Tom beleefdheid zou beter zijn

 • Angela zegt:

  Ik vind het altijd weer bijzonder om te lezen dat mensen Herbalife shakes afkraken.

  1. Heb je je al eens verdiept wat er in die shakes zit en hoe ze gemaakt worden?
  2. Wat is nou precies de visie van Herbalife?
  3. Hoe kan het dat een sporter betere sportprestaties levert als hij start met de voeding van Herbalife? (producten worden uitvoerig op doping getest)
  4. Het jojo effect waarover word geschreven. Dat heb je met elk dieet als je er naderhand je oude eetgewoonten weer oppakt.
  Het is ook niet bedoeld om als crash dieet te gebruiken, maar wel bedoeld om je te helpen een gezonder voedingspatroon aan te wennen door met een gezonde basis te beginnen en van daaruit verder te kijken naar bijvoorbeeld je middag en avond eten en gezonde tussendoortjes.

  Mensen kunnen afgeven op de producten van Herbalife helemaal prima. Het positieve wat ik ervaren heb van Herbalife is dat je hulp krijgt bij het optimaliseren van je voedingspatroon en gezondere keuzes leert maken. Je gaat pas afvallen op het moment dat je alle voedingstoffen ook daadwerkelijk binnenkrijgt.
  Ik persoonlijk vind het helemaal super als iemand zijn leven wilt beteren! Het jammere vind ik alleen dat mensen denken dat je na een dieet je oude voedingspatroon weer op kunt pakken en dan nog even slank zal blijven.

 • Cabliau huguette zegt:

  Is het mogelijk dat ik veel blaasontstekingen door herbalife te nemen krijg ik drink 1xper dag s.morgens een shake en ondanks antibiotica in te nemen komen ze terug

 • Alexia zegt:

  Ik gebruikte in juni 3 weken de shakes en ging van 57 naar 54 kg, maar ik stopte ermee doordat ik de prijs wel heel duur vond, en een maand later woog ik 14kg meer!! Nooit meer gebruik ik die shakes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *