hit counter
header

Hoe Kun Je Snel Afvallen Zonder dieet?

Veel mensen willen graag een snel paar kilo’s kwijt voor hun vakantie, voor een speciale gelegenheid of gewoon om wat lekkerder in hun vel te zitten. Kun je snel afvallen? Het antwoord daarop is overduidelijk ja!

Maar, hoe kun je snel afvallen zonder een streng dieet? Het is mogelijk om kilo’s kwijt te raken door een gezonde levensstijl te creëren. Hierin schuilt dan ook het geheim van een gezond en slanker lichaam.

In dit artikel staan een aantal handige tips voor je op een rij. Want wie zegt dat je alleen kunt afvallen door een streng dieet te volgen?

Lees verder en ontdek hoe jij snel én gezond kunt afvallen!

Kies voor gezonde voeding

Veel mensen eten te weinig wanneer zij af willen vallen. Dit is echter helemaal niet de bedoeling. Je lichaam heeft de voedingsstoffen namelijk hard nodig om de dag door te komen. Probeer dan nog maar een productieve dag te hebben, het wordt erg lastig als je je zo moe en futloos voelt.

Je moet dus niet minder gaan eten, maar wel slimmer gaan eten. Probeer meer natuurlijke producten in je voedingspatroon te verwerken. Neem bijvoorbeeld als snack een paar worteles of eet een bakje magere yoghurt in plaats van een koek vol met suikers. Het is verstandig om de kant en klare maaltijden te verbannen aangezien dit ware dikmakers zijn door de toegevoegde (slechte) vetten en suikers.

Slimmer eten, doe je ook door de je voeding goed te verdelen over de gehele dag. Je lichaam heeft namelijk meerdere maaltijden op een dag nodig. Je geeft hiermee je stofwisseling een energieboost. Het is hierbij wel belangrijk dat je kleine maaltijden nuttigt. Verklein je porties, dit kun je trouwens gemakkelijk toepassen door een kleiner bord te gebruiken of je maaltijden in kleine bakjes te verdelen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Variatie

Je lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig. Daarom is een gevarieerd voedingspatroon noodzakelijk. Zo heeft je lichaam een goede balans nodig van vetten, eiwitten, koolhydraten en vezels. Deze voedingsmiddelen kan je halen uit natuurlijke producten zoals noten, vis, vlees, groenten en fruit.

Het is belangrijk om elke dag andere soorten maaltijden te eten zodat je lichaam goed blijft functioneren. Geen inspiratie? Online zijn vele recepten te vinden zodat jij elke keer een lekkere en gezonde maaltijd op tafel tovert. Gouden tip: Hoe meer kleur er in je maaltijd zit, des te beter. Kies bijvoorbeeld voor mais, rode paprika en broccoli. Voeg kipfilet toe zodat je goede vetten en eiwitten binnenkrijgt.

Gevarieerd en gezond eten is lastig, zeker wanneer je niet altijd thuis bent. In de kantines van scholen en bedrijven of de kiosk op het treinstation, zijn nu eenmaal vooral ongezonde producten verkrijgbaar. Jij hoeft hier niet onder te leiden! Bereid je maaltijden thuis en neem deze mee zodat je overal jouw gezonde voedingspatroon kunt handhaven.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Vermijd koolhydraten

Je hebt vast al veel over koolhydraten gehoord, maar zijn koolhydraten nou goed of slecht voor het lichaam? Er zijn twee soorten koolhydraten, namelijk snelle en trage koolhydraten. Onder de snelle koolhydraten vallen vooral de slechte dingen zoals koekjes, chips en snoep. Dit zijn dan ook de koolhydraten die je helemaal weg kan laten uit je voeding. Deze koolhydraten zorgen er namelijk voor dat je lichaam extra vet aanmaakt.

Onder langzame koolhydraten vallen producten als rijst, aardappelen, pasta en brood. Het lichaam heeft deze koolhydraten in principe gewoon nodig om goed te functioneren. Het lichaam heeft echter maar weinig van deze trage koolhydraten nodig.

Probeer daarom in plaats van brood om crackers of koolhydraatarm brood te eten. Dit scheelt al een hoop. Daarnaast raden wij je aan om minder pasta, rijst en aardappelen te eten. Eén opscheplepel is vaak al  ruim voldoende! Als het gaat om rijst en pasta, zijn er gezondere varianten die je kunt gebruiken, zoals zilvervliesrijst en volkorenpasta.

Hoe kan ik het afvallen makkelijker volhouden?

Afvallen is niet altijd leuk. Het is soms afzien wanneer je wat kilo’s kwijt wilt raken. Om het afvallen beter vol te houden, kun je gebruik maken van onderstaande tips en tricks.

Allereerst raden wij je aan om veel water te drinken. Water zorgt niet alleen voor een vol gevoel, water werkt bovendien ook nog eens zuiverend. Water zorgt er namelijk voor dat de slechte stoffen worden afgevoerd uit het lichaam. Ook zorgt het drinken van een glas water ervoor dat je maag sneller vol zit. Het is dus ook verstandig om een glas water te drinken voordat je aan een maaltijd begint. Je zit dan sneller vol. Wij raden het je aan om 1,5 à 2 liter water op een dag te drinken.

Een andere tip, waarvan je misschien raar opkijkt, is: poets je tanden wanneer je trek krijgt in zoetigheid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dit vijf keer per dag gaat doen. Maar wanneer je dit in de middag doet of om het zeurende verlangen in zoetigheid in de avond tegen te gaan, is het een simpel  maar effectief trucje. Noten zoals amandelen en walnoten bieden niet alleen gezonde voedingsstoffen, maar zorgen ook voor een verzadigd gevoel waardoor je trek afneemt.

Een ander advies waardoor het afvallen makkelijker wordt, is om samen met een vriend, vriendin of familielid de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Je kunt elkaar motiveren en samen experimenteren op het gebied van gezonde voeding en meer beweging.

Het draait niet alleen om gezonde voeding

Wanneer je snel af wilt vallen en een strakker lichaam wilt, dan ontkom je er niet aan: sporten. Door te sporten zorg je ervoor dat je meer calorieën verbrand en dit is weer bevorderlijk voor het verliezen van gewicht.

Daarnaast bouw je met sport spiermassa op waardoor je een strakker en fitter lijft krijgt. Bovendien verbruiken spieren energie, waardoor je ook vet gaat verbranden als je stilzit. Er zijn natuurlijk verschillende soorten sporten, maar een goede combinatie bestaat uit: conditiesporten, krachttraining en intervaltraining.

Onder conditiesporten vallen sporten als hardlopen, fietsen en de cardio apparaten in de sportschool. Deze sporten zorgen ervoor dat je snel calorieën verbrand. Doordat je lichaam meer calorieën verbrand zal je lichaam de opgeslagen vetten van je lichaam gaan verbranden. Dit werkt stimulerend voor het afvallen.

Daarnaast is het belangrijk om naast de conditietraining aan krachttraining te doen. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je lichaam strakker wordt. De spieren worden getraind. Het trainen van de spieren zorgt er ook voor dat je meer energie gaat verbranden gedurende de dag. Wel is de kans op blessures groter bij krachttraining, ga daarom niet over je grenzen heen! Wanneer je wilt beginnen met krachttraining, vraag dan advies aan een expert bij bijvoorbeeld de sportschool.

Wat is dan een intervaltraining, vraag je je misschien af. Dit is een training waarbij je een intensieve training afwisselt met een rustigere training. De intervaltraining is goed voor je lichaam, maar ook mentaal heeft dit een positief effect. Je voelt hierna een stuk lekkerder in je vel zitten!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *