hit counter
header

Waarom je Met Een Koolhydraatarm Dieet Permanent Afslankt en de Rest Niet

Heb je al eens gehoord van een koolhydraatarm dieet? Nee?

Dan vraagt je je vast nog vaak af hoe je jouw overtollige lichaamsgewicht blijvend kwijt kan raken.

Blijf niet langer jojoën en verander je voedingspatroon en je leven.

In dit artikel vertel ik je tips en trucs voor een succesvol koolhydraatarm dieet met een permanent effect!

Waarin verschilt een koolhydraatarm dieet

Er zijn duizenden diëten die je beloftes doen. Val 10 kilo af binnen een maand! Drink deze overheerlijk shakes en verlies al jouw overtollige vet binnen enkele weken. Geloof je nog in deze diëten? Ik niet. Vandaar dat ik pleit voor een koolhydraatarm dieet.

Diëten die beloven dat je meer dan twee kilo per maand kan afvallen zijn onverantwoord. Het is niet gezond en mentaal onmogelijk. Binnen de kortste keren val je af en neemt je vetpercentage af. De mentale strijd is echter oneerlijk. Wanneer stop je met het dieet? Na een week, vier weken of twee maanden? Je bent misschien 20 kilo verloren…en dan?

In de meeste gevallen pakken de snelle afvallers hun oude voedingsgewoonten weer op. Na een aantal weken beginnen ze weer aan te komen en start het proces weer van voor af aan. Het zou toch mooi als je niet blijft jojoën met je gewicht. Kies daarom voor een koolhydraatarm dieet.

Dieet. Het woord betekent letterlijk een aanpassing in het eet- en voedingspatroon. Mensen met diabetes volgen een dieet en eten minder suikerhoudende producten. Diëten is de laatste decennia echter teveel geassocieerd met tijdelijke aanpassingen en snel afvallen. Een koolhydraatarm dieet gaat echter terug naar de essentie van het woord.

Het pleit voor permanent aanpassingen in jouw voedingspatroon. Het pleit voor een dieet waarin het aantal koolhydraten dat je inneemt beperkt wordt tot het minimum. Wist je bijvoorbeeld dat een boterham al snel 50 gram koolhydraten bevat? Teveel!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Waarom je wel blijvend afvalt met een koolhydraatarm dieet

De vorige alinea verklapte het antwoord op de bovenstaande vraag. Een koolhydraatarm dieet is een blijvende verandering van het voedingspatroon waardoor je permanent kan afvallen.

Koolhydraten zijn in principe een duur woord voor suikers. En suikers zitten in ontzettend veel producten die je dagelijks gebruikt. Deze suikers veroorzaken een ‘insuline respons’ en insuline is het hormoon dat ervoor zorgt dat je aankomt. Dit stofje bestrijdt het schadelijke suiker en zet het om in vet. In een notendop is dat de reden dat je aankomt.

In het koolhydraatarm dieet vermijd je het innemen van deze suikers waardoor er geen vet meer wordt opgeslagen en je vet zult verbranden. Uiteindelijk zal jouw gewicht geleidelijk afnemen tot een gewenst niveau. Je hebt door dat voeding van groot belang is om af te vallen. De voeding die je eet en drinkt moeten weinig koolhydraten bevatten.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Welke aanpassingen doe ik in een koolhydraatarm dieet?

Sporten kan een belangrijke bijdrage leveren aan het afvalproces, maar de basis start met de juiste voeding. De juiste producten zijn helaas niet de artikelen waar jij en ik mee opgegroeid zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van de volgende producten:

 • Volkorenbrood
 • Witte pasta
 • Normale aardappelen
 • Honing
 • Mais
 • Erwten

Stuk voor stuk dikmakende voedingsbronnen met veel simpele suikers. ‘Simpele suikers’, hoor ik je vragend zeggen. Er bestaat namelijk een onderscheid tussen simpele suikers en complexe suikers in een koolhydraatarm dieet. De simpele suikers bevatten veel koolhydraten en zijn in combinatie met vet extra dikmakend. Je wilt niet meer aankomen, dus je laat deze artikelen in de schappen van jouw supermarkt liggen.

Producten die je wel mag kopen, maar die je minder vaak moet eten bevatten complexe suikers. Dit is gezonde voeding, die toch koolhydraten bevatten. Eet de volgende voedingsproducten in beperkte mate en combineer ze niet met veel vette voeding:

 • Bruine rijst
 • Zoete aardappelen
 • Donker oerbrood
 • Versgeperste fruitsappen
 • Pompoen

Dit is een kleine opsomming van producten die toegestaan worden in een koolhydraatarm dieet. Wil je echter weten welke voeding nou koolhydraatarm is. Bekijk dan de volgende opsomming.

 • Eieren
 • Vis
 • Vlees
 • Fruit
 • Groente en sla
 • Noten en zaden
 • Kokosmelk

Wederom is het slechts een greep uit een groot scala aan mogelijkheden. Je vraagt je misschien af waarom er zoveel vette producten staan in de opsomming van koolhydraatarme voeding.

Allereerst gaat het om gezonde vette producten. Dit zijn niet de boosdoeners. De insuline – het dikmaak hormoon dat loskomt bij het eten van koolhydraten – zorgt ervoor dat je aankomt. Ongezonde vetten dragen natuurlijk ook bij aan dit proces. Maar gezonde vetten zorgen snel voor een voller gevoel, meer energie en minder behoefte aan eten.

Meer over permanent afvallen en gezond leven

Wil je meer weten over permanent afvallen door middel van een koolhydraatarm dieet? Bestel dan het moderne en fantastische ebook: Vet Verbrand Geheimen. In dit digitale boek leer je meer over de juiste koolhydraatarme voeding en over:

 • De psychologische strijd die je aan moet gaan om af te vallen
 • De basisprincipes die je moet weten als je gaat afvallen en diëten
 • Het positieve effect van gezonde vetten
 • De invloed die sporten kan hebben in het afvalproces

Blijf niet langer jojoën met je gewicht en creëer vanaf vandaag nieuwe gewoontes. Ga aan de hand van het ebook aan de slag met jouw voedingspatroon en verlies geleidelijk gewicht. Duizenden mensen kozen al voor het koolhydraatarme dieet voor blijvend gewichtsverlies. Ben jij de volgende?

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel gunstig? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of delen met je vrienden.

 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *