hit counter
header

Laxeermiddel: afvallen door te poepen?

Wist je dat meer dan de helft van de vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk gewicht proberen te verliezen door het gebruik van laxeermiddel? Afvallen door te poepen. Heerlijk toch.

Nederlandse cijfers zijn helaas niet bekend, maar het toont aan dat de mensen aan de andere kant van het stukje water voor Scheveningen denken dat je kunt afvallen met laxeermiddel. Afvallen door het gebruik van ontlastingversnellers. Wat denk jij? Gezond of ongezond? Laat het even op je inwerken…

Afvallen door het gebruik van een pil, waardoor je sneller en vaker naar de wc moet. Als je heel nodig een goed boek uit moet lezen en je hebt een verwarmde toiletruimte, dan kan ik het begrijpen. Maar als je gewicht wil verliezen ben je gewoon dom bezig.

Hoofdredenen: uitdroging, misselijkheid, pijn, permanente schade aan de darmen en geen vetverlies.

Laxeermiddel: afvallen met een medicijn voor obstipatie

Laxeermiddel is een medicijn dat gebruikt wordt bij obstipatie. In andere woorden is het een middel om de ontlasting op gang te brengen. Er zijn mensen die moeite hebben met de ontlasting en in het uiterste geval, als de buik bijna op knappen staat, kan je een pil nemen om het op gang te brengen.

Mijn moeder heeft daar ook vaak last van. Ik zal geen naam noemen, maar elk jaar heeft ze een aantal opstoppingperiodes van een week of langer. Echter, misschien 1x per jaar, gebruikt ze laxeermiddel. Afvallen en ontstoppen met deze ‘afslankpil’ komt met erg veel nadelen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Laxeermiddel: afvallen lukt niet

Voordat we de nadelen bespreken, belichten we de foute aannames die ‘afvallers’ maken met betrekking tot laxeermiddel. Afvallen is het verliezen van gewicht.

De personen die denken dat laxeerpillen helpen om gewicht te verliezen, gaan ervan uit dat het eten dat ze innemen met laxeermiddel er direct weer uitvalt. Het gevolg is dat ze niet aankomen, omdat al het eten er snel weer uitgaat. Helaas, werkt het niet op die manier.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Voedingstoffen worden altijd opgenomen

Het lichaam neemt altijd voedingsstoffen op vanuit het voedsel dat je neemt, zelfs als je het ontlastingsproces versnelt. Het proces van opname van voedingstoffen blijft hetzelfde. In principe kom je dus evenveel aan, zonder of met laxeermiddel.

En toch gaan mensen een dag later op de weegschaal staan en merken ze dat ze minder wegen. Hoe zit dat? Laxeerpillen hebben namelijk een uitdrogende werking op je lichaam. In korte tijd verlies je veel vocht en daardoor kilo’s. Het is vergelijkbaar met de boksers die de sauna instappen om snel een aantal kilo’s kwijt te raken om voor de juiste gewichtsklasse in aanmerking te komen.

Laxeerpillen zijn inwendige sauna’s

Laxeerpillen zijn dus een soort inwendige sauna’s, maar dan met heel veel nadelige effecten:

  • Grote kans op vochttekort
  • Misselijkheid
  • Verslavende werking – vaak gebruikt door boulimiapatiënten
  • Fikse buikkrampen
  • Permanente beschadiging aan de darmen

5 redenen om niet gebruik te maken van laxeermiddel. Afvallen aan de hand van dit medicijn is daarnaast slechts een kortstondige optie om je diëtiste voor de gek te houden. Houd jezelf niet voor de gek en laat de pillen liggen. Je wilt toch het liefst permanent gewicht verliezen op een gezonde manier?

Afvallen kan namelijk ook op een blijvende en gezonde manier. In essentie betekent het dat je jouw voedingspatroon en leefpatroon moet aanpassen om gewicht te verliezen. Het betekent niet dat je veel minder moet gaan eten, maar vooral dat je anders moet eten.

Hoe je dat moet doen? Die informatie staat allemaal in het eBoek Vet Verbrand Geheimen. De geheimen van het permanent verliezen van vet worden hierin besproken. De focus ligt op de essentie van afvallen aan de hand van het veranderen van je voedingspatroon en leefpatroon.

Het is mijn persoonlijke voedingsbijbel: Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *