hit counter
header

Lijnzaad: afvallen met een superfood? | Niet zo´n superidee

Superfood van de week: lijnzaad! Afvallen met een superklein zaadje lijkt ineens de oplossing voor overgewicht. Gooi allemaal die dure diëten de prullenbak in en stap over op lijnzaad. Het is zo simpel. Eet hetzelfde als de vogels in je achtertuin. Doe aan de lijn met lijnzaad.

Je merkt dat ik extreem positief ben. Ik ga namelijk graag mee in de waan van de dag, om jullie vervolgens mee te nemen naar de realiteit. Lijnzaad is een gezond en natuurlijk product, maar prop jezelf alsjeblieft niet helemaal vol met lijnzaad. Afvallen is meer dan zaadjes eten.

Terugkerend naar de openingsalinea: gooi inderdaad die dure diëten overboord (koop ze überhaupt niet) en lees eerst dit verhaal over lijnzaad.

Lijnzaad: afvallen met gezonde vetzuren?

Lijnzaad is een aantal jaar geleden uitgeroepen tot superfood. Dit houdt in dat het een product is met ontzettend veel positieve effecten op ons lichaam. Het beschermt tegen nare ziektes, je voelt je energieker en je valt er door af.

Het houdt ook in dat het een relatief duur product is, het is namelijk een hype, maar dat even terzijde.

Lijnzaad is het zaad van de vlasplant en bevat een grote bron vitaminen, mineralen en meervoudig onverzadigde vetzuren, zoals:

  • Omega 3, 6 en 9
  • Linoleenzuur
  • Oliezuur
  • Palmitinezuur

Ik houd op met de lijst, omdat de lijst van zuren mij niet veel zegt en jullie waarschijnlijk helemaal niet. De zuren zijn in ieder geval gezond! Ik ga dat niet betwisten.

Resumerend: het is een zaadje met veel onverzadigde vetzuren. Maar, kan je met lijnzaad afvallen? De mensen die gevoelig voor de hype zullen zeggen: natuurlijk! Vervolgens vertellen ze dit verhaal:

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Lijnzaad: afvallen volgens de hype

Lijnzaad helpt op 2 manieren bij het afvallen:

  1. Zaadjes zorgen voor een vol gevoel door de gezonde vetten
  2. Het verbetert de stoelgang door het hoge percentage vezels

Ik heb het een aantal weken geleden gehad over laxeermiddel als middel om af te vallen. Het doet me denken aan lijnzaad. Afvallen met dit vogelzaad helpt namelijk ook om de stoelgang in gang te zetten.

De lijnzaad zorgt echter ook voor een regelmatigere stoelgang en dit heeft een klein positief effect op je gewicht. Akkoord.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoeveel lijnzaad wil je eten?

Het vollere gevoel bevat ook een kern van waarheid. Door de gezonde vetten zit je sneller vol, maar dan vraag ik aan jou: hoeveel lijnzaad wil je eten per dag?

Voedingsexperts raden aan om maximaal 15-45 gram per dag te eten. Ik vind dit al veel, maar het is zeker nog te weinig om je hongergevoel te stillen. Dit is het grootste kritiekpunt dat ik heb op lijnzaad.

Het is gezond, maar je kunt het maar in zeer beperkte mate eten. Je krijgt dus maar in beperkte mate gezonde voedingstoffen binnen.

Dus, allemaal even niet zo blij zijn met lijnzaad. Afvallen vereist veel meer ingrepen dan het toevoegen van lijnzaad aan je bruine bammetje met chocoladepasta.

Realistische blik op lijnzaad

Ik pleit daarom voor een realistischere blik op superfoods in het algemeen. Superfoods zijn gezond, maar zijn niet het antwoord voor je overgewicht.

Als je permanent wil afvallen, kies dan voor permanente veranderingen in je voedingspatroon. In eerste instantie is het belangrijk dat je de inname van suikers terugdringt. Voor bijna alle mensen met overgewicht is de dagelijkse inname van suiker de boosdoener. Koolhydraten worden namelijk snel omgezet tot vet.

Wil je precies weten hoe dit proces in zijn werk gaat en wil je meer informatie over superfoods? Bestel dan het eBoek Vet Verbrand Geheimen. Dit boek geeft tips en trucs om blijvend gewicht te verliezen.

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *