hit counter
header

Zo Versla Jij Obesitas Zonder Dieet en Zonder Zelfpijniging

Obesitas is niet leuk. De aanhoudende grappen over je lichaamsgewicht. De afkeurende blikken als je een in een publieke plek ook maar iets eet, en de beperkingen die je lichaam je oplegt door je overgewicht.

Niemand kiest voor obesitas. Niemand wil te dik zijn. Niemand wil dat zijn hele leven beheerst wordt door overtollig vet.

Gelukkig hoef je niet obees te blijven. Lees in dit artikel hoe jij succesvol de strijd kan aangaan met obesitas. De aanleg voor overgewicht is niet een keuze, de mate waaraan je toegeeft is dat wel.


Laat ik beginnen met een positieve noot: vroeger stond obesitas voor welvarendheid. Dikke mensen waren mooi. In verschillende Afrikaanse gemeenschappen zijn dikke vrouwen zelfs nog steeds een modebeeld.

dikke vrouwJe bent dus zeker niet lelijk als je dik bent. Het is helaas wel ongezond.

Overgewicht is niet zo zwart/wit als ik het doe voorkomen. Overgewicht is namelijk niet een bewuste keuze. Het is een combinatie van de volgende factoren:

 • Aanleg
 • Stress
 • Weinig slaap
 • Mentaliteit
 • Voedingspatroon
 • Bewegingspatroon

Aanleg is natuurlijk niet te voorkomen. De aanleg ontstaat door je genen en door je voedingspatroon in de eerste jaren van je leven – daar kan jij heel weinig aan doen. De schuld van je ouders/opvoeders.

Jij hebt dus geen invloed op je aanleg. Invloed op je mentaliteit heb je wel. Afvallen is voornamelijk een psychologisch spel. Afvallen doe je door successen te boeken in je hoofd.

Het is algemeen bekend dat veel mensen met obesitas gaan eten, omdat ze de volgende gevoelens ervaren:

 • angst
 • geen zelfvertrouwen
 • ongelukkigheid
 • verveling

Jouw lichaam heeft behoefte aan bepaalde ongezonde voedingsstoffen. Deze gevoelens tasten je weerbaarheid aan en maken je vatbaar voor ongezonde voeding. Je hersenen schreeuwen erom!

Wanneer je obesitas wilt verslaan, zul je deze weerbaarheid moeten verhogen. Je mag niet toegeven aan je verlangen. Na een aantal succesvolle pogingen, zul je merken dat het gemakkelijk wordt. Deze tips kunnen je extra steun geven:

 • Zorg altijd voor gezonde voeding in je huis
 • Ban ongezonde voeding uit je voorraadkastjes
 • Drink veel water om het hongergevoel te voorkomen
 • Ga hardlopen of rennen
 • Lucht je hart bij een vriend(in)

Je hebt al door dat voeding een grote rol speelt in het ontstaan van obesitas. Dit betekent dat het ook een grote rol kan spelen in het verslaan van obesitas.

Versla obesitas door voeding en zonder dieet!

Je verwacht nu vast een dieet waarin je bijna niets mag eten. Zo’n dieet waarbij je binnen een paar maanden weer op je oude gewicht bent beland, omdat je het niet kon volhouden.

Diëten zijn namelijk psychologische gevechten die niet te winnen zijn. Je kunt een dieet succesvol afronden, maar je zult altijd weer aankomen.

Een dieet is namelijk een tijdelijke verandering van je voedingspatroon. Aan het einde van dit tijdelijke voedingspatroon zul je simpelweg weer aankomen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Zonder suiker geen obesitas: ‘Je bent toch niet van suiker?’

Ik ga dus geen dieet aanraden. Ik ga je wel een andere levensstijl aanraden. Obesitas is namelijk het resultaat van een verkeerd voedingspatroon.

Dagelijks krijgen jij en ik veel suiker binnen. Bijna alle producten in de supermarkt zijn verpest door suiker. Lekker natuurlijk, maar niet lekker natuurlijk. Ons lichaam is helemaal niet gewend aan suikers!

Koolhydraten/suikers activeren het insulinehormoon. Dit hormoon filtert de suiker uit onze bloedbaan en zet het om tot vet. Super belangrijk, maar ook super storend.

Jij wilt namelijk niet vet zijn.

De oplossing is simpel en lastig tegelijk. Je zult de suikers uit je eetpatroon moeten bannen. Natuurlijk mag je af en toe wel suikers eten, maar wees bewust van het effect van suiker op je lichaam.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe jij obesitas verslaat met voeding

Ik heb het tot op dit moment vooral gehad over wat je niet mag. Je mag niet te veel suiker eten. Moet je nu op elk pakketje in de supermarkt gaan kijken naar de ingrediënten?

Ja, in principe wel. In de supermarkt worden veel producten verkocht die geproduceerd zijn door een fabriek. De fabriek wil de producten zo goedkoop mogelijk op de markt brengen en zal besparen op gezondere en duurdere ingrediënten

De ingrediëntenwet is een wet die vaak opgaat. Hoe meer ingrediënten in het product verwerkt zitten, hoe slechter ze zijn voor jouw gezondheid en voor jouw strijd tegen obesitas,

Ik raad je aan om deze voedingsmiddelen altijd in huis te hebben:

 • Alle soorten groente en sla
 • Fruit (vers)
 • Alle soorten vlees (ook vettig vlees!)
 • Alle soorten vis (ook in blik!)
 • Eieren
 • Grasboter / biologische roomboter
 • Olijfolie (en olijven)
 • Avocado

Jij zult wellicht zeggen: ‘He, maar die producten bevatten veel vet.’ Je hebt helemaal gelijk. Vet is echter niet ongezond. De producten zitten vol eiwitten en de vetten in deze producten zijn hartstikke gezond.

Iedereen kent het belang van gezonde vetten. Dus niet frituren, maar kies voor pure producten.

Obesitas uitbannen door te bewegen

Ik heb het een groot deel gehad over obesitas in combinatie met voeding. Ik weet namelijk dat hier de grootste stappen gemaakt kunnen worden voor mensen met obesitas.

Wanneer je lichaam het toelaat is het verstandig om te gaan sporten. Je zult vet verbranden en spieren kweken.

Het kweken van spieren resulteert ook weer in een versnelde vetverbranding. Door te sporten verlies je niet alleen gewicht.

Je voelt je lekkerder, krijgt een betere conditie en je mag dan ook nog meer eten! Obesitas zal niet meer terugkomen en jij kunt weer genieten van je leven.

Meer tips om obesitas te verslaan? Vet Verbrand Geheimen!

Obesitas is een serieuze zaak. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel de motivatie kan vinden om af te vallen.

Het begint altijd bij een intrinsieke wil om gewicht te verliezen. Als je die stap hebt gemaakt, raad ik je aan om de tips in dit verhaal toe te passen en effectief en gezond af te vallen.

Wil je meer informatie over gezonde voeding, sporten en afvallen en het verhogen van je mentale weerbaarheid?

Bestel dan het e-boek Vet Verbrand Geheimen: Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *