hit counter
header

5 Verrassende Oorzaken van Gewichtstoename + Tips

Het is geen geheim dat een eetpatroon met veel grote porties, gefrituurd voedsel, suikerrijke desserts, snacks, alcohol of frisdranken er vaak toe leiden dat je dikker wordt. Maar wat als je een regelmatig sport, een gezond dieet volgt en de extra kilo’s toch blijven komen?

Misschien besef je het niet, maar ook andere factoren kunnen wel degelijk een invloed hebben op je gewicht. Gewichtstoename is meestal het gevolg van meerdere factoren en niet van een.

Je verdikt door een gebrek aan slaap

Het lichaam functioneert het best wanneer het goed uitgerust is. Als je niet genoeg slaap krijgt, ervaart je lichaam fysiologische stress en slaat het meer vet op.

Als je moe bent, ga je niet zo goed om met stress. Daardoor zul je sneller naar voedsel grijpen. Symptomen die erop wijzen dat je niet genoeg rust krijgt, bestaan uit vermoeidheid, weinig energie, geïrriteerdheid en knikkebollen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Je verdikt door stress

We leven in een maatschappij die steeds meer van ons vraagt. Stress zorgt ervoor dat we aan alle eisen voldoen, maar beïnvloedt ook onze emoties en gemoedsgesteldheid. Stress zet een biochemisch proces aan het werk, zodat je hersenen in ‘overlevingsmodus’ gaan. Je lichaam slaat brandstof op, maar vertraagt het metabolisme en maakt hormonen aan (cortisol, leptine) die overgewicht in de buikregio veroorzaken.

Veel mensen met stress zoeken hun toevlucht tot voedsel. Stresseters kiezen bovendien vaker voor voedsel met veel koolhydraten, omdat dat serotonine vrijmaakt in de hersenen, een stof die een kalmerend effect heeft.

Het is aan te raden een aantal relaxatietechnieken uit te proberen en aan lichaamsbeweging te doen, waardoor je niet alleen calorieën verbrandt, maar ook andere voordelen hebt voor de gezondheid.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Je verdikt door het gebruik van medicijnen

Sommige voorgeschreven medicijnen op depressie, stemmingsstoornissen, epileptische aanvallen, migraine, bloeddruk en diabetes te behandelen, kan gewichtstoename veroorzaken. Sommige steroïden, hormonenkuren en contraceptiepillen. Als je op een maand tijd meer dan 2,5 kilo bent bijgekomen zonder je levensstijl te veranderen, zou het wel eens aan je medicijnenkastje kunnen liggen.

Spreek er eens over met je dokter. Maar onthoud dat de voordelen die de medicijnen je opleveren voor je gezondheid misschien die paar extra kilootjes wel waard zijn. In de periode dat je de medicijnen neemt, moet je er ook op letten dat je gezond eet en voldoende sport. Stop niet met je medicijnen te nemen voordat je professioneel advies hebt ingewonnen.

Je gewichtstoename heeft een medische oorzaak

Gewichtstoename heeft vaak ook een medische oorzaak. De meest voorkomende medische reden wanneer je dikker wordt, is hypothyreoïdie, een tekort aan schildklierhormonen. Dat tekort vertraagt het metabolisme, veroorzaakt verlies van eetlust en gewichtstoename.

Als je je moe en slaperig voelt, een hese stem hebt, niet tegen koude kan, veel slaapt of hoofdpijn hebt, kun je beter eens een bezoekje brengen aan de dokter.

Het syndroom van Cushing komt veel minder vaak voor. Dit is een verzamelnaam van allerlei verschijnselen die veroorzaakt worden door een te hoog cortisolgehalte.

Je gewichtstoename is een gevolg van de menopauze

Vrouwen komen op verschillende leeftijden in de menopauze. Met het ouder worden gaat een vertraging van het metabolisme gepaard. Tezelfdertijd kunnen hormonale veranderingen honger, depressie en slaapproblemen veroorzaken.

Als vrouwen in de menopauze komen, verliezen ze oestrogeen, waardoor hun lichamen veranderen. Vet zal zich steeds meer ophopen in het middelste deel van het lichaam. Om de ophoping van buikvet te voorkomen, is krachttraining een erg goede remedie.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

3 Reacties op 5 Verrassende Oorzaken van Gewichtstoename + Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *