hit counter
header

Weg met overgewicht. Een piece of cake? 3 Tips

Voor veel mensen met overgewicht lijkt afvallen geen piece of cake. Toch is het makkelijker dan je misschien denkt.

Dikke mensen eten over het algemeen te veel en sporten te weinig. Dit is een generalisatie die een kern van waarheid bevat.

In sommige gevallen echter zijn mensen te dik zonder overeten en zonder een ongezonde levensstijl. Is het dan genetisch bepaald?

Uit wetenschappelijk onderzoek bij tweelingen is gebleken dat 50 tot 90% van het lichaamsgewicht kan worden toegerekend aan genen.

Overgewicht

Onderzoek onder broers en zussen suggereert dat 20-80% is toe te rekenen aan genen. Er zijn dus studies die wel degelijk bevindingen hebben dat overgewicht ook een genetische factor kent.

Dit betekent niet dat je niet van overgewicht af kan komen. Ieder lichaam heeft een unieke werking. Afvallen gaat dus voor de ene persoon makkelijker dan voor de ander. Ga niet treuren als je niet zo snel kan afvallen als je vriend of vriendin. Dit leidt nergens toe.

Afvallen op je eigen manier…

Hoewel het confronterend kan zijn, kan het je ook sterker maken. Zorg ervoor dat je positief in het leven staat. Er zijn zo ontzettend veel afvalmethodes. Er is gegarandeerd een manier die voor jou werkt. Accepteer dat het gaat in jou eigen unieke tempo. Vergelijken heeft geen zin. Als je dat onder ogen ziet, ben je al halverwege.

Er zijn natuurlijk ook veel factoren die overgewicht veroorzaken en die een niet-genetische factor hebben. In sommige gevallen heeft het te maken met je opvoeding.

De jeugd…

Als je als kind al zeer grote porties kreeg te eten en/of veel zoetigheid, wordt zo’n eetpatroon lastiger te doorbreken. Hetzelfde geldt voor sport en beweging. Kinderen die in hun jeugd weinig aan sport hebben gedaan, doen later in hun latere leven ook vaak minder aan beweging.

De jeugd is dus een erg belangrijke factor, maar dit mag geen excuus worden voor je overgewicht. Je kan het tij namelijk keren!

De verleiding…

Andere mensen lijden aan overgewicht doordat ze simpelweg verleiding niet kunnen weerstaan. Deze mensen verwennen zich te veel en verliezen hun grenzen. Het eten moet altijd lekker zijn. Dit is het belangrijkste argument om zich te voeden. Eten om je gezond te houden is voor hun van ondergeschikt belang.

Logisch dat je wil genieten van je eten. Wel moet je een juiste balans zien te vinden en gezondheid altijd als belangrijk factor beschouwen. Dit mag je niet negeren!

Overgewicht heeft in veel gevallen toch deels of geheel te maken met je huidige levensstijl en eetgewoontes. Voor veel mensen is het dus zeker haalbaar binnen enkele tijd overgewicht te verliezen. Het enige wat ze moeten doen is verandering aanbrengen op basis van o.a. de volgende tips.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Tips

Eet gezond: vis, zeevruchten, mager vlees (kalkoen, kip, rosbief), veel fruit, groente, peulvruchten, yoghurt en kwark (liefst mager of halfvol), eieren, kaas en noten.

Bereid verse salades met koudgeperste olijfolie, citroen en kruiden. Gebruik geen mayonaise en slasaus meer. Maak verse tonijnsalade. Of meng verschillende groente door elkaar, zoals witlof, wortel en komkommer. Geen kant en klare dressings gebruiken!

Kies ervoor om je voedsel te stoven. Stoven is verreweg het meest gezond. De meeste vitamines blijven zo behouden en je krijgt geen ongezonde transvetten binnen zoals bij het braden.

Als je die extra pondjes wilt kwijtraken is het belangrijk dat je deze tips gaat toepassen in het dagelijks leven. Misschien wil je een strakkere buik of wil je minder vet bij je dijen. Of misschien wil je gewoon voor altijd gedag zeggen tegen dat futloze gevoel.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Lifestyle

Wat je doel ook is, het is belangrijk dat je je levenstijl gaat aanpassen. Je moet naar je lichaam kijken als het resultaat van je levenstijl. Zolang je de basis niet veranderd kun je nog zo veel trainen maar zul je zien dat gewicht verliezen onmogelijk is.

Als je bewust wordt van wat je allemaal fout doet, zul je zien dat we al heel veel zijn opgeschoten. Als je kiest om te gaan afvallen, raad ik je aan goed na te denken over waarom je dit wilt doen. Je kunt hiervoor kiezen om gezondheidsredenen, of omdat je gewoon weer zelfverzekerd het strand op wil.

Misschien voel je je futloos en wil je een dieet dat je sterker en energieker doet voelen. Als je weet wat je wil geeft dit je een kader om te bepalen hoe je nieuwe levenstijl er moet gaan uitzien.

Het helpt om van te voren bewust te zijn van je doel en het precies uit te meten en te evalueren gedurende het afvallen. Zo kun je ook snel resultaat zien en dit zal je gemotiveerd houden om je nieuwe manier van leven te continueren.

Wil je meer weten over overgewicht verliezen, lees dan het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor het Eboek

Heb je vragen? Laat hieronder een bericht achter.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *