hit counter
header

Kun je door skeeleren afvallen?

Op dit blog heb ik het nog niet vaak gehad over sporten. Dat is zonde. Sporten en afvallen is namelijk een belangrijke combinatie. Door te sporten zit je beter in je vel, voorkom je ziektes en verlies je gewicht. Het is echter niet de gouden formule. Door veel te sporten zal je niet automatisch veel afvallen.

De laatste tijd hoor ik steeds meer verhalen over het effect van skeeleren op het lichaam. Veel ‘afvallers’ denken dat deze sport de manier is om gewicht te verliezen. Afvallen door te skeeleren. Afvallen door het rollen over geasfalteerde fietspaden aan de rand van de wijken.

In dit artikel bespreek ik het effect van skeeleren. Afvallen op 8 wielen, is het mogelijk?

Skeeleren, afvallen en vet verbranden? De mythe

Ik was vroeger een fervent skeeleraar. Ik rolde als kind door de bloemkoolwijk waarin ik opgroeide. Mijn doel was het niet om te vallen. Mijn doel was plezier maken en mijn techniek verbeteren. In mijn ogen is dit de kracht van skeeleren. Helaas is afvallen niet de verborgen kracht van skeeleren.

Laten we beginnen met het ontkrachten van een mythe. Veel mensen maken de fout dat ze afvallen direct relateren aan bewegen. Deze mensen sporten, verbranden calorieën en gaan ervan uit dat ze afvallen. Het is een logische en kloppende beredenering.

Helaas maken deze mensen vaak geen wijzigingen in hun voedingspatroon. Sporten is namelijk niet het belangrijkste element in de strijd tegen de kilo’s. Afvallen begint altijd bij het eten van gezonde voeding. Voeding zonder simpele koolhydraten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Het effect van skeeleren op ons lichaam

Na het ontkrachten van deze mythe is het tijd voor skeeleren. Wat is het effect van inline skating op onze lichamen? Je kunt zelf de belangrijke effecten van skeeleren al beredeneren.

Het is een duursport waarbij de spieren, bloedvaten en het hart getraind worden. In het bijzonder train je de dijbeenspieren en de bilspieren. Rollen op skates is daardoor de ideale sport voor vrouwen die strakke billen willen kweken. In het kort hebben bieden duursporten enkele positieve effecten:

  • Je zit lekker in je vel door de aanmaak van endorfine, dopamine en serotine
  • Je verlaagt je stressniveau en de kans op een depressie
  • Je slaapt beter en dieper
  • Je ontwikkelt meer spiermassa en verhoogt daardoor je metabolisme
  • Je verbrandt meer energie; ook wanneer je niet sport

Dit zijn slechts enkele voordelen van duursporten, zoals skeeleren.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De cijfers: Skeeleren + Afvallen

De combinatie – skeeleren en afvallen – blijft lastig. Met een helder en intensief trainingsschema is het mogelijk om gewicht te verliezen. Door elke week 3x per week langdurig te skeeleren kun je vet verliezen. Het duurt ongeveer 45 minuten voordat je vet verbrandt en af gaat vallen.

In vergelijking met andere sporten, zoals wandelen en fietsen, verbrand je gemiddeld niet meer calorieën in een half uur – 230 calorieën. Toch biedt skeeleren een aantal voordelen ten opzichte van andere sporten.

Wat zijn de voordelen van skeeleren

Ik wees in het begin al op het plezierig aspect van skeeleren. Dit is natuurlijk een persoonlijk mening, maar veel mensen vinden skeeleren – door de combinatie van techniek, snelheid en inspanning – vele malen leuker dan fietsen of hardlopen.

Voor mensen met overgewicht is skeeleren echter ook nog veel beter. Door de langere schokbelasting worden de gewrichten veel minder belast, dan met hardlopen of wandelen. Het is daardoor perfect voor startende en blessuregevoelige sporters.

De conclusie en de tip

Het is mogelijk om gewicht te verliezen met skeeleren. Door een vast sportpatroon op te stellen komt je hormoonhuishouding beter in balans en zul je sneller afvallen. Daarnaast verbrand je calorieën tijdens het rolschaatsen.

Het effect van skeeleren op je gewicht is echter niet groter dan het effect dat je bereikt tijdens hardlopen en fietsen.

Wil je meer informatie over het verliezen van vet door te sporten. Bestel dan het eBoek Vet Verbrand Geheimen. Dit boek behandelt alle aspecten van afvallen en bevat onder meer de volgende onderwerpen:

  • Gezonde voeding
  • Sporten en afvallen
  • De basis over afvallen

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

1 Reactie op Kun je door skeeleren afvallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *