hit counter
header

Snel afslanken: Hoe Verlies Je Gewicht met de Juiste voeding?

Veel vrouwen (en ook mannen) voelen zich genoodzaakt om slanker en strakker te worden. We willen een platte buik, slanke benen en mooie armen.

Strakkere kleding ziet er vaak mooier uit, mits je een figuur hebt dat je durft te laten zien. Om die extra kilo’s zo snel mogelijk kwijt te raken, zijn er allerlei manieren te vinden.

De ene is effectiever dan de ander. Behalve afvallen, willen we het liefst ook gezond leven. Afvallen op een gezonde manier waarbij je je voedingspatroon blijvend aanpast, lijkt de beste optie te zijn.

Gezond en snel afslanken, hoe doe je dat? Lees gauw verder.

Snel afslanken klinkt mooi en het liefst zijn we binnen een week slanker en strakker. Helaas is het niet mogelijk om veel af te vallen in zo’n korte tijd, althans niet op een gezonde manier.

Daarnaast wil je natuurlijk de kilo’s blijvend kwijtraken! Hoe sneller je afvalt, hoe groter de kans dat de kilo’s er weer bijkomen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. In dit artikel leggen wij uit hoe je een blijvend resultaat realiseert.

Het jojo-effect

We zijn allemaal wel bekend met het jojo-effect. Je begint weer een nieuwe afslankpoging, maar na een paar weken heb je er geen fut meer voor en je vervalt weer in je oude gewoonten. Helaas betekent dat ook dat de kilo’s die je zo zorgvuldig bent afgevallen, er gewoon weer terug aan komen. En vaak zelfs nog meer.

Je hele lijnpoging is dus voor niets geweest. En dus begin je maar weer van voren af aan. De meeste diëten werken volgens dit principe. Het overslaan van bepaalde producten is niet goed voor het lichaam en bij veel diëten komt je lichaam voedingsstoffen tekort. Je lichaam wordt dan vaak ook in slaapstand gezet.

Laat die diëten dan ook aan de kant staan en probeer het op de ouderwetse manier. Dat betekent gezond eten en voldoende bewegen. Om echt die nodige kilo’s af te vallen, kom je er niet onderuit. Zonder beweging en zonder een aangepast dieet zal je nooit in staat zijn om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Wat is dan wel de beste manier om af te vallen?

Een dieet is dus niet de oplossing. Eén van de belangrijkste woorden bij het verliezen van gewicht is voeding. Zonder een aanpassing van je voedingspatroon zal je niet snel gewicht verliezen. Iedere avond een zak chips op de bank leegeten zal niet helpen. En ook niet die reep chocolade in de middagpauze naar binnen werken, is niet de oplossing.

Vet en suiker zijn echt de boosdoeners en moeten zoveel mogelijk vermeden worden! Vette en ongezonde dingen moeten vervangen worden door gezond voedsel. Voedsel met voldoende voedingswaarden, maar waar geen ongezonde vetten en suikers in zitten. Gezond voedsel hoeft echt niet vies te zijn. Ik zie je al denken, maar er is geen reden om groene dingen aan de kant te laten staan. Groen kan juist erg lekker zijn. Natuurlijk is een plak komkommer totaal iets anders dan een zak paprika chips, maar met een paar aanpassingen kan zo’n stuk komkommer ook heerlijk smaken op de bank.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Kleine aanpassingen

Nu zal je denken dat je je voedingspatroon meteen drastisch om moet gooien, maar dat is niet waar. Als je je meteen fanatiek in het afvalschema gooit, is de kans groot dat je het niet vol gaat houden. Kleine aanpassingen werken vaak het beste.

Je kunt dan ook beginnen met het vervangen van frisdrank door water. Water is een drankje wat je altijd mag nuttigen. Wanneer je denkt dat een fruitsapje ook wel eens kan, moet je oppassen. In veel fruitdrankjes zit enorm veel suiker om het zoeter te maken. Je kunt dan ook beter alle vruchtensappen laten staan en zelf een glaasje sinaasappelsap persen met vers fruit.

Om een beetje variatie in je drinkgedrag aan te brengen, kun je onbeperkt thee drinken. Ook koffie is niet schadelijk voor je afvalpoging. Mits je natuurlijk geen liters koffiemelk en scheppen suiker in je bakje koffie doet. Zwarte koffie is het meest ideaal.

Een lekker tussendoortje

Andere aanpassingen die makkelijk door te voeren zijn, is het vervangen van je snacks. Er zijn eigenlijk drie tijden van de dag dat je een snack gaat nuttigen: in de ochtend, de middag en in de avond.

Overdag lukt het velen nog wel om iets gezonds te pakken, maar na het avondeten worden toch heel snel zakken chips, koekjes en plakken worst op tafel gezet. En wanneer je denkt dat je makkelijk je limiet kunt houden en niet die hele zak chips leeg eet, heb je het mis. Vaak eet je toch meer dan je oorspronkelijk had bedacht. En wat er eenmaal in zit, kan er niet meer uit.

Probeer dus gezonde snacks bij elkaar te sprokkelen die ook nog eens lekker zijn. Er is voldoende fruit in de winkel te vinden, dus iets kiezen wat je lekker vindt, zal niet al te moeilijk zijn. Ook kun je diverse groenten als snack op tafel zetten. Zo zijn kerstomaatjes, stukjes komkommer, radijsjes en selderiestengels ideaal voor op de bank. Mocht je toch een dipsausje missen, dan kun je altijd een schaaltje mosterd neerzetten of een gezonde dip maken van magere yoghurt en wat kruiden. Gezonde snacks schelen al een heleboel wanneer je wilt afslanken.

Wat kun je nog meer beter schrappen?

Toch kun je ook in je middagmaaltijd wat schrappen. Brood is natuurlijk lekker, maar door de vele koolhydraten houdt je wel meer vocht vast. Het is belangrijk om niet te veel wit brood te eten. Kies voor smaakvol volkoren of een andere donkere variant. Je kunt ook een paar dagen door de week je brood vervangen door een paar crackers of beschuiten. Op deze manier wissel je broodmaaltijden af met minder koolhydraten.

Probeer trouwens dus ook niet teveel pasta en spaghetti te eten in de week (beperk je tot één dag). Je zult zien dat je na een paar weken al resultaat ziet. Je ziet dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om wat aanpassingen te doen in je dagelijkse voedingspatroon.

Met de juiste kennis en een beetje fantasie kun je gezonde maaltijden op tafel zetten en op de bank genieten van een goede snack. Zo is afvallen toch weer een stapje dichterbij.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *