hit counter
header

Snel afvallen dieet: gezond en snel gewicht verliezen

Wil jij snel en blijvend gewicht kwijtraken? Wij hebben dé ideale manier gevonden waarmee je gemakkelijk drie kilo in een week verliest. Daarnaast zul je ook geen honger hebben tijdens het afvallen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan snel verder.

Het stappenplan

Het snel afvallen dieet bestaat uit drie stappen. De stappen zijn eenvoudig en daarom makkelijk na te leven. Zelfs wanneer je veel werkt of naar school gaat, is dit dieet makkelijk te volgen. Het dieet bestaat uit de volgende drie stappen:

Stap 1. Het bannen van koolhydraten en suikers

Stap 2. Eet gezonde vetten, natuurlijke suikers en veel groenten

Stap 3. Ga sporten

Wij zullen de stappen hieronder nader toelichten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Stap 1: Het bannen van koolhydraten en suikers

Veel mensen weten niet dat de (kant en klare) producten die wij dagelijks gebruiken vol zitten met koolhydraten, suikers en vetten. Het is dan ook verstandig om deze producten te vermijden. Koop niet langer producten zoals koekjes en producten uit blik of pot. Deze producten bevatten namelijk onnodige suikers en vetten.

Het lichaam heeft zeker vetten en suikers nodig, maar het is beter als je dit uit natuurlijke producten haalt. Onder koolhydraten kan je brood, pasta, aardappelen en rijst rekenen. Koolhydraten zijn caloriebommen. Wanneer je wilt afvallen, doe je er dus goed aan om koolhydraten uit je levensstijl te verbannen of flink te verminderen. Koolhydraten worden namelijk snel omgezet in vet en daar heb je niets aan tijdens het afvallen.

Bij het snel afvallen dieet zullen we de koolhydraten, vetten en suikers dus moeten vervangen door verse en gezonde producten. Het gaat dan om producten zoals vlees, vis, groente, fruit, noten en zaden.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Stap 2: Eet gezonde vetten, natuurlijke suikers en veel groenten

Het menselijk lichaam heeft de meeste stoffen uit ons dagelijkse (vaak ongezonde) voedingspatroon niet nodig. De belangrijkste dingen die het lichaam wel nodig heeft, zijn gezonde vetten, natuurlijke suikers en groente. Groenten spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om het aantal voedingsstoffen dat het menselijk lichaam wel nodig heeft.

Voedingsstoffen zijn nodig om je lichaam gezond en vitaal te houden. Veel websites en voedingscentra raden je aan om 200 gram groente per dag te eten. Het is nog verstandiger om deze hoeveelheid te verhogen naar 400 gram per dag.

Het eten van groenten zorgt voor een gezond lichaam en je krijgt hierdoor voldoende vitamines binnen.Het is ook belangrijk om de groenten die je eet af te wisselen. Let daarom op de kleur van de groente. Elke kleur bevat namelijk weer andere belangrijke voedingsstoffen. Door verschillende kleuren groenten te combineren, maak je een maaltijd dus nog gezonder.

Daarnaast heeft het menselijk lichaam ook bepaalde vetten nodig. Vetten worden vaak gezien als dikmakers, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Dit geldt voornamelijk voor de slechte vetten die verwerkt zijn in kant en klaar voedsel. Gezonde vetten zijn juist goed voor het lichaam. Gezonde vetten dragen namelijk bij aan het tegengaan van hart- en vaatziekten. De gezonde vetten zitten vaak in natuurlijke producten zoals vis, vlees, noten, pitten, zaden, oliën, eieren en bepaalde groente.

Het menselijk lichaam heeft ook behoefte aan gezonde suikers. Gezonde en natuurlijke suikers zijn te vinden in fruit. Wel is het belangrijk om niet te veel gezonde suikers te nemen. Het wordt daarom afgeraden om meer dan drie stuks fruit per dag te eten. Pas de hoeveelheid groente, vetten en suikers aan op jouw lichaam. Niet iedereen heeft dezelfde behoeftes en dus ook niet dezelfde hoeveelheden nodig.

Luister goed naar je lichaam! Wanneer je honger hebt, kun je gerust wat meer groenten, noten of zaden eten. Wanneer je merkt dat je al een voldaan gevoel hebt, stop dan met eten.

Stap 3: Ga sporten

In de westerse wereld vormt werken een belangrijk onderdeel van ons leven. Veel mensen zitten tijdens hun werk. Dit is dan ook de reden dat de meeste Belgen te weinig beweging krijgen. Het advies is om elke dag te bewegen, het gaat hierbij niet om intensieve inspanning. Wandelen of fietsen valt ook onder beweging.

Veel mensen gaan echter met de auto of bus naar het werk en kiezen voor de lift in plaats van de trap. Kleine veranderingen zoals de trap nemen of een halte eerder uit de bus stappen, zijn al manieren om eenvoudig meer beweging te krijgen. Het is natuurlijk gezond om regelmatig te sporten, maar door elke dag een half uurtje fietsen of wandelen zul je ook snel een positieve verandering merken. Probeer hier dan ook een vaste routine in te krijgen. Laat de auto eens staan en ga op de fiets boodschappen doen.

Wanneer je graag af wilt vallen, is het verstandig om regelmatig te gaan sporten. Conditietraining, ofwel cardiotraining, zorgt er bijvoorbeeld voor dat je meer calorieën verbruikt. Conditietraining kan ideaal worden afgewisseld met krachttraining. De krachttraining zorgt ervoor dat je spieren worden getraind. Bij het volgen van een krachttraining zul je zien dat je lichaam strakker wordt en meer vorm krijgt.

Een intervaltraining is ook een goede optie tijdens het afvallen. De intervaltraining is een afwisselende training, waarbij een zware training gecombineerd wordt met een rustige training. Dit zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrand in een kortere tijd.

Extra tips

Afvallen kan lastig zijn. Je mag niet meer de lekkere dingen eten die je normaal graag eet en het sporten gaat na een tijdje misschien ook vervelen. Wij geven je daarom een paar extra tips om het afvallen vol te houden.

Zo is het belangrijk dat je eens in de zoveel tijd, juist wel iets lekkers eet. Dit zorgt ervoor dat je lichaam scherp blijft en niet alleen gewend raakt aan de gezonde producten. Dit is een geschikte manier om een dieet langer vol te houden. Natuurlijk moet je dit wel met mate doen, want je lichaam kan op den duur ongezond voedsel minder goed verwerken.

Je doet er goed aan om een sportmaatje te zoeken. Wanneer je samen gaat sporten, ben je een stuk gemotiveerder. Zo verklein je ook de kans om een avondje sporten af te zeggen.

Wil je meer dieettips of sporttips? Lees dan de andere artikelen op onze website. Wij geven afvaltips en sporttips zodat jij snel, gemakkelijk en op een leuke manier af kunt vallen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *