hit counter
header

Sporten en afvallen! De Zin en Onzin

Ga je door sporten sneller afvallen?

Sporten en afvallen, er is al veel over geschreven. Er zijn mensen die beweren al hun overtollige lichaamsgewicht eraf gesport te hebben. ‘Onzin’, zeg ik dan. Sporten en afvallen gaan zeer goed samen, maar een gezonde voeding is het belangrijkste ingrediënt om af te vallen. In dit artikel leg ik je uit waarom ik dat zo stellig beweer.

Ik sport regelmatig en ik ben niet dik. Toont dit aan dat sporten helpt bij het verliezen van gewicht. Niet per se. Actief bewegen kan echter wel bijdragen in de strijd tegen de overtollige kilo’s. Sporten zorgt er namelijk voor dat je sneller afvalt.

Sporten en afvallen? Hoe werkt dat?

Het is heel simpel. Door beweging worden er vetreserves van je lichaam aangeboord, zodat je kunt blijven bewegen. Deze energie heb je nodig. Je verbrandt vet en valt af.

Een ander positief punt is de hormoonhuishouding. Doordat je sport breng je jouw hormonen weer in balans. Je herkent vast dat heerlijke opgeluchte gevoel na een goede workout. Je hebt minder stress en minder behoefte om te eten.

Sporten is echter niet de oplossing als je veel wil afvallen. In dat geval zal je toch je eetpatroon moeten aanpassen. Veel mensen beseffen dat niet. Ze rennen een aantal kilometer en eten de rest van de dag ongezond voedsel vol met koolhydraten.

Sporten en afvallen is een goede combinatie, maar niet DE combinatie. Sport vooral voor een betere gezondheid en een beter gevoel

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Sporten en afvallen? Sport voor je gezondheid!

Natuurlijk pleit ik voor actief bewegen. Ik waak er alleen voor dat de nadruk teveel komt te liggen op sporten in combinatie met afvallen. Sporten is echter gezond, zonder twijfel.

Ik noemde in de bovenstaande alinea’s al een aantal voordelen van sporten. Het reduceert stress en helpt je in je strijd tegen de overtollige kilo’s. Er zijn echter nog veel meer voordelen voor sporters:

  • Ze voelen zich beter door de aanmaak van endorfine, dopamine en serotine
  • Ze slapen beter en dieper
  • Ze ontwikkelen meer spiermassa (en verbranden daardoor meer vet)
  • Ze kunnen zich beter concentreren
  • Ze verkleinen de kans op hart- en vaatziekten met 50%!

Dit is slechts een kleine opsomming van de voordelen van sporten en afvallen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Sport! Eet meer! En val af!

Als je veel sport, zal je merken dat je je gelukkiger voelt. Dat is een heerlijk gevoel en werkt verslavend. In veel gevallen is het echter moeilijk om de drempel over te stappen en te beginnen, maar ik verzeker je dat het zich terugbetaalt.

Wist je dat je meer mag eten als je sport?!

In mijn vorige blogs stipte ik al het belang aan van een koolhydraatarm dieet. Mensen die veel sporten zullen merken dat ze meer honger krijgen. Je mag veel eten, maar let altijd op je voeding. Kies nooit voor simpele koolhydraten, maar complexe koolhydraten kan je opvangen met een intensief sportprogramma.

Door veel te sporten kan je zonder gene genieten van bruin broodje met spek en ei. Dat lijkt mij nog een fantastische reden om te sporten.

Blijf er echter voor waken dat je niet teveel complexe koolhydraten inneemt. Kies voor maximaal twee porties tijdens een intensief sportprogramma.

Ik raad iedereen die wil afvallen aan om te sporten. Het mag echter nooit de enige ingreep zijn die je doet in je leefpatroon. De basisprincipes omtrent afvallen liggen nog altijd bij het veranderen van je voedingspatroon.

Kijk hier voor meer informatie over afvallen zonder sporten.

Meer informatie over sporten en afvallen in het ebook

Wil je meer weten over sporten en afvallen? In het ebook ‘Vet Verbrand Geheimen’ staan nog veel meer tips over sporten gedurende het afvalproces.

Leer meer over spierontwikkeling, de juiste sporten en motivatietrucs. Bestel het ebook!

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel gunstig? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *