hit counter
header

De 6 Wetten van het Vet Verbranden

Iedereen die het geprobeerd heeft weet dat het een 24/7 uitdaging is. Maar vet verbranden kan iedereen.

Het enige wat je nodig hebt is kennis en motivatie. Wil je vet verbranden, dan kun je het beste gedurende de dag iedere 2 a 3 uur eten. Ook moet je extra nadenken over je voeding en rekening houden met de juiste hoeveelheden.

Hoe wij het zien zijn er 6 wetten waar je rekening mee moet houden. De fase van aankomen kan voor jou ook voorbij zijn. Als je dit artikel hebt gelezen is het tijd om vet te gaan verbranden.

Vet Verbranden

Deze 6 wetten van het vet verbranden moet je kennen.

1. Neem minder calorien dan je lichaam gewent is

Dit is stap 1. Als je een calorientekort krijgt, gaat het lichaam automatisch lichaamsvet aanwenden om je te voorzien van energie. Het resultaat is afvallen. Alle andere wetten nagelaten, dit principe is het belangrijkst.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

2. Beperk koolhydraten

Onderdruk vetopslaghormonen uit koolhydraten en je zult zien dat je snel afvalt. De ideale manier om deze hormonen in bedwang te houden is door een koolhydraatrestrictie.

Koolhydraten bevatten insuline, dit is het hormoon dat bijdraagt aan vetopslag. Minder koolhydraten, betekent minder insuline, minder vetopslag.

Echter, niet alle koolhydraten zijn gelijk. In het kort, snel-verteerbare koolhydraten creëren een extreme insuline aanmaak, dat leidt tot meer vetopslag. Deze koolhydraten zitten in witbrood, corn flakes, zoetigheid, witte rijst en witte aardappels.

Langzaam-verteerbare koolhydraten zitten in zilvervliesrijst, zoete aardappels en groenten. Deze voeding zorgt nauwelijks voor een insuline verhoging. Probeer brood en pasta’s te vermijden.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

3. Proteine

Proteine krijg je spieren van. Het lichaam verbrand meer calorien bij het verteren van proteïnen dan bij koolhydraten of vet. Dit is de reden dat veel dieten dan ook veel met proteine werken.

Het is belangrijk dat je dagelijks genoeg proteine eet. Eet het volgende kip, kalkoen, biefstuk, tonijn, eieren, cottage cheese.

4. Eet vroeg in de avond

Het is belangrijk dat je niet vlak na het avondeten naar bed gaat. Het beste is zelfs om naar bed te gaan op een lege maag. Of met alleen proteïnes in de maag, maar geen koolhydraten.

Eet bijvoorbeeld 3 uur voor het naar bed gaan niets meer. Een proteïnerijk avondeten is het beste. Je kunt denken aan een kippenborst, kalkoen, tonijn en eventueel met een versgemaakte salade. Als dessert bijvoorbeeld cottage cheese.

5. Eet vaker kleine maaltijden

Calorien en hormonen bepalen hoe je lichaam voedsel omzet in spiermassa of vet. Hoe vaak je eet per dag beïnvloed je gehele metabolisme, de calorieverbrandende machine in je lichaam.

Metabolisme…

Iedere keer als je eet gaat je metabolisme een beetje omhoog. Dit is met name het geval voor proteïnerijk voedsel. Dus als je zes keer per dag eet, heb je zes metabolische oplevingen, dit is daarom beter dan bijvoorbeeld 2 keer per dag eten.

Dus door vaker op een dag te eten, hoef je niet drastisch minder calorien te eten. Ook is het zo dat hoe vaker je op een dag eet, hoe groter de kans dat wat je eet wordt omgezet in spiermassa in plaats van lichaamsvet.

Eet bijvoorbeeld 6 kleine maaltijden per dag, om de 3 uur. Wacht niet langer dan 3 uur ander komt je lichaam in hongermodus. Hierdoor gaat je lichaam de volgende maaltijd sneller opslaan in lichaamsvet.

Ook is het zo dat je door te lange stops je sneller te veel gaat eten. Je gaat minder snel overeten als je vaker gedurende de dag een kleine maaltijd eet.

6. Train tot je uitgeteld bent, niet kapot!

Hoeveel sets moet je doen in de gym? Hoe veel tijd moet ik in de gym spenderen iedere dag? Het antwoord verschilt per persoon. Als vet verbranden je hoofddoel is dan kun je als vuistregel aanhouden: zo lang mogelijk trainen tot je uitgeteld bent.

60 Minuten…

Maar hou het bij maximaal een uur! Dit is erg belangrijk. Na een sessie van een uur, gaat de effectiviteit van je training drastisch achteruit.

Doe dus zo veel mogelijk inspanning gedurende dit uur. Cardiotraining helpt om echt snel te gaan afvallen. Denk aan hardlopen, fietsen, spinning of intervaltraining.

Cardiotraining…

Cardio heeft 2 voordelen: je verbrandt calorien en het beinvloedt je hormonen in je lichaam. Het maakt wel uit wanneer en hoe je begint met de training. Als je cardio op een lege maag doet, gaat het vet verbranden het snelst.

Als je veel koolhydraten van te voren eet, zorgt het insulinehormoon dat je minder vet verbrandt. Het is daarom belangrijk niet te veel ongezonde koolhydraten te eten.

Haal de koolhydraten uit groentes en probeer altijd genoeg proteïnes en gezonde vetten. Hier kan je lichaam de energie uithalen die nodig is voor de training zonder dat het het vet verbranden in de weg staat.

Doe het volgende om maximaal vet te gaan verbranden. Voor het ontbijt in de ochtend, eerst 30 tot 60 minuten een cardiotraining. Doe dit 3 a 4 keer per week.

Neem gerust een kop koffie bij het wakker worden. Uit studie is gebleken dat cafeïne helpt om sneller vet te verbranden. Ook helpen de aminozuren je voorkomen dat spieren afbreken tijdens een cardiotraining.

Voor meer informatie over Vet Verbranden, lees het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor het Eboek

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *