hit counter
header

Waarom een yoghurt dieet niet de oplossing is

Ik wil het vandaag hebben over het yoghurt dieet.

Het dieet waarin dit zuivelproduct een essentiële rol speelt is een crashdieet. Je weet hoe ik daar over denk: crashdiëten zijn slecht.

Veel kilo’s kwijtraken is natuurlijk je doel, maar crashdiëten richten zich vooral op kortstondig resultaat en niet op de essentie van afvallen: het veranderen van een leef- en eetpatroon. Het yoghurt dieet is een dieet in een lange rij waarin het hoofdingrediënt, niet geheel verrassend, bestaat uit yoghurt.

In dit artikel wil ik je dichter bij jouw ideale dieet brengen door het yoghurt dieet feitelijk onder de loep te nemen.

Yoghurt is toch gezond?

Yoghurt is inderdaad een gezond product. In normale en gezonde proporties kan het zeer goed bijdragen aan verantwoord gewichtsverlies. Het is wetenschappelijk bewezen dat yoghurt bijdraagt/kan bijdragen aan:

 • De ontwikkeling van je spiermassa
 • Het verbranden van vetten door de aanwezigheid van calcium
 • Het juiste bloedsuikerspiegel dat het verlangen naar zoet eten laat afnemen

3 positieve effecten van yoghurt op je vetverlies. Dit is wat ontwikkelaars van diëten en een twijfelachtige Amerikaanse onderzoeker ook achterhaalden. Minder trek, snellere verbranding van vetten en de ontwikkeling van spiermassa (dat weer leidt tot meer vetverbranding). 1+1+1=3 en het yoghurt dieet was geboren.

Een absurd idee. Kokosmelk is ook gezond en draagt ook bij aan het afvalproces, maar niemand die het in zijn hoofd haalt om de hele dag kokosmelk te drinken – indien je niet op een onbewoond eiland bent. Dit snapten de mensen achter het yoghurt dieet ook.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Geen yoghurt dieet, maar een wisseldieet

Het antwoord werd gevonden in een compromis: een wisseldieet. Dit betekent dat je op de eerste dag van de week de voorschriften van het yoghurt dieet navolgt. Dit houdt in:

 • 2 liter yoghurt (mag ook Optimel zijn)
 • Druivensuiker of Dextro in geval van duizeligheid

Gemakkelijk toch? De dag eet je redelijk normaal. In het kort de ingrediënten van een wisseldag:

 • 3 schaaltjes yoghurt van 200 milliliter
 • 3 boterhammen met mager beleg
 • 3 stuks fruit
 • Mager stukje vlees of vis
 • 200 gram groente
 • 200 gram aardappelen

Dit dieet kun je maximaal 4 weken volgen. Buiten het feit dat het eentonig is en je mentale kracht zeer hoog moet zijn, is de voeding ook ontzettend eenzijdig. Op de lange termijn is het ongezond.

Ik wil het ook nog hebben over de twijfelachtige Amerikaanse onderzoeker die beweert dat het yoghurt dieet fantastisch is. Michael Zemel – hoogleraar aan de Universiteit van Tennessee onderzoekt en spreekt namelijk met een dubbele pet. Als voorzitter van een, vanuit de zuivelindustrie gefinancierde, organisatie; promoot hij zuivel als afslankmiddel. Het is een kanttekening, maar zeker een opmerkelijk feitje.

Het yoghurt dieet is dus enkel een kortstondige manier om gewicht te verliezen, maar vervolgens kom je gewoon weer aan en ga je jojoën. Net als met alle crashdiëten is het begin leuk, maar daarna moeten er andere oplossingen komen. Deze andere oplossingen liggen in het verlengde van het gedachtegoed van afvallen.be.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Wel permanent afvallen? Bestel het ebook Vet Verbrand Geheimen

In tegenstelling tot het yoghurt dieet richt het geweldige ebook ‘Vet Verbrand Geheimen’ zich op permanent afvallen door blijvende veranderingen in je voedings- en leefpatroon. Deze digitale uitgave geeft concrete tips om blijvend af te vallen door muren te doorbreken en alle aspecten van je leven te betrekken:

 • De psychologische strijd  wordt uitvoerig uitgelicht in combinatie met praktische tips
 • De basiskennis over afvallen en diëten wordt besproken
 • Gezonde en ongezonde ingrediënten worden besproken aan de hand van theorie en praktijk

Dit zijn slechts enkele aspecten van het ebook ‘Vet Verbrand Geheimen’. Je kan dan direct opzoeken waarom een divers en langdurig dieet van groot belang is voor je gezondheid. Kies niet voor een tijdelijke oplossing met een yoghurt dieet. Blijf niet jojoën en bepaal je eigen gewicht. Bestel het ebook.

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel gunstig? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *