hit counter
header

Wat Is het ziekenhuisdieet? Waarom Wel of Niet?

Vandaag gaan we het hebben over het ziekenhuisdieet. Dit dieet is eigenlijk heel simpel. Ik ben geen voorstander van dit dieet, maar wil het toch bespreken. De naam zegt het al.

Dit dieet heeft zijn oorsprong in het ziekenhuis. Het is ontwikkeld voor patiënten die voor een operatie binnen korte tijd gewicht moesten verliezen. Het is een crash dieet, een korte termijn dieet die je in principe 5 dagen aanhoudt.

Je kunt op elke willekeurige dag beginnen. Vaak wordt toch de maandag gekozen. Tijdens het ziekenhuisdieet eet je veel minder dan je nodig hebt, waardoor het lichaam vet gaat verbranden.

De maaltijden zijn simpel en je krijgt kleine porties voorgeschoteld.

In de ochtend eet je meestal een stuk fruit en een beschuit. In de middag een ei, tomaten en 2 geroosterde boterhammen. In de avond een beetje vlees en fruit. Na deze 5 dagen kun je weer terug naar je eigen voedingspatroon.

Ziekenhuisdieet

Het wordt beweerd dat je binnen 5 dagen 5 kilo kan afvallen. Daarom wordt het dan ook wel een crashdieet genoemd. Het klopt dat het dieet is ontwikkeld om zeer snel gewicht te verliezen.

Veel mensen beschouwen het dan ook als effectief. Soms wordt het dieet wat langer dan 5 dagen gevolgd voor nog beter resultaat.

Eenmaal 5 kilo verloren kun je op een dieet dat gezonder voor je is en je voor langere tijd kan volhouden. Het dieet is goedkoop. Je hoeft geen dure afslankpillen aan te schaffen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Nadelen

Dit klinkt allemaal heel goed. Zitten er ook addertjes onder het gras? Het dieet is niet zo gezond als je misschien zou denken. Ik leg je uit waarom. Bij dit dieet krijg je namelijk veel te weinig calorieën binnen. Dit is op zich niet rampzalig als het voor korte duur is. Je zult dan niet veel bijwerkingen ervaren.

Toch pleit ik voor een andere manier van afvallen. Het valt namelijk nog steeds onder een zogeheten crashdieet. Het is een drastisch korte termijn dieet die je niet de rest van je leven kan volhouden. Het tekort aan voedingsstoffen is als je het dieet voor langere tijd aanhoudt schadelijk voor je lichaam.

Het grootste nadeel van dit dieet is dat het niet een dieet voor het leven kan zijn. Hierdoor is de kans groot dat je snel weer aankomt. Immers je stofwisseling is vertraagd door de nieuwe manier van eten. Daarnaast heb je last van duizeligheid en lusteloosheid. Je krijgt immers te weinig calorieën.

Jojo-effect…

Na de 5 dagen krijg je te maken met het jojo-effect. Doordat je weer verandert van eetpatroon, gaat je lichaam nu sneller vetreserves creëren met minder voeding. Je lichaam beland in overlevingsmodus. Het nadeel is dat je nu sneller dik wordt dan voor het dieet.

Tijdelijk resultaat…

Je zult zien dat je hierdoor op een hoger gewicht uitkomt. Dit is het jojo-effect. Resultaat is dus maar van extreem korte duur. Wel handig voor operaties, maar niet handig als je een permanent slanker figuur wilt.

Het ziekenhuisdieet is daarom niet het beste dieet voor afvallen. Het resultaat is niet blijvend. Afslanken kan op een andere manier. Wij hebben een gezond en bewust eetpatroon voor je dat je levenslang kan aanhouden.

Het ziekenhuisdieet is net zo ineffectief als een dieet op basis van afslankproducten. Het enige verschil is dat het ziekenhuisdieet niet gecreëerd is om geld aan je te verdienen.

Er is helaas geen magisch middel op de markt die ervoor zorgt dat je een permanent slank figuur houdt. Maar treur niet! Je kan heel goed zonder magisch middel afvallen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Go Asian

Het enige wat je moet doen is je lifestyle en je eetgewoontes aanpassen. Met wat kennis en motivatie gaat het ook jou lukken om zonder crashdieet en zonder afslankproducten af te vallen. Dit is wat je moet doen. Laat crash diëten en afslankproducten voor wat ze zijn.

Is het niet een geweldige gedachte dat je eigenlijk niets nodig hebt om af te vallen? Onthoud goed dat er geen belemmering zijn. Iedereen kan afvallen. Je moet alle twijfels overboord gooien en geloven dat jij kan afvallen. Zelfs zonder calorieën te tellen. Ja…je hoort het goed!

Stop met brood…

Wat moet je doen is het volgende: kies voor een koolhydraat-arm dieet. Elimineer brood en ongezonde koolhydraten. Koolhydraten zijn suikers en daarom de nummer 1 dikmaker.

Jappanners…

Heb je je ooit afgevraagd waarom Jappanners altijd zo slank zijn? Het antwoord is simpel. Ze zitten een leven lang op een koolhydraat-arm dieet.

Ze hebben daar geen moeite mee. Je kunt dus heel goed zonder. Bovendien zijn Jappanners een van de gezondste volkeren op aarde en hebben ze een zeer hoge levensverwachting.

In de meeste Westerse landen krijgen we ongezonde hoeveelheden koolhydraten binnen. Je staat voor de keus om hier niet langer aan mee te doen.

Ben jij bereid om dit dieet voor een leven lang aan te houden? Je zult gegarandeerd permanent slank worden.

Wil je meer weten over afvallen en het koolhydraat-arm dieet? Lees het Eboek Vet Verbrand Geheimen.

Klik hier voor het Eboek

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *