hit counter
header

Gezond Afvallen met Gezonde Recepten

Afvallen hoeft helemaal niet saai, smakeloos en ingewikkeld te zijn, al kan ik heel goed begrijpen dat het tegenwoordig door al die verschillende diëten heel lastig kan zijn om te weten wat er nu wel of niet gezond is. Afvallen draait vooral om een gevarieerd, gezond en voedzaam eetpatroon. Het is jammer dat veel mensen denken dat lekker eten en afvallen niet samen gaan, ik hoop je door het lezen van dit artikel te leren dat gezond eten én afvallen wel samen gaan.

Gezonde voeding of meer beweging?

Gezonde voeding is belangrijker dan sporten als je een gezond lichaam wilt hebben, zonder overgewicht. Wanneer je succes wilt boeken door gewicht te verliezen én op gewicht te blijven, is het belangrijk dat je gerechten eet die jij lekker vindt. Je gaat het niet volhouden als je dingen moet eten die je eigenlijk niet lekker vindt, dan wordt de verleiding uiteindelijk te groot om te grijpen naar ongezonde dingen. Dat is heel menselijk en daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Het is dus belangrijk dat je gezonde gerechten en gezonde recepten vindt die jou aanspreken. Wanneer je een gezonder lijf wilt en wilt afvallen is het belangrijk dat je een gevarieerd en gebalanceerd voedingspatroon hebt. Daarnaast is de verhouding van de macronutriënten: koolhydraten, eiwitten en vetten erg belangrijk, het zorgt voor een optimaal fit lijf, waar je het meeste uit kunt halen.

Door het grote aanbod kan het lastig zijn om gerechten en recepten te vinden die jou aanspreken. Toch is het belangrijk dat je wel gaat zoeken naar recepten die jou aanspreken, iedere dag een ontbijt met kwark en een diner met kip, zilvervliesrijst en groenten gaat op den duur ook vervelen. De sleutel tot succes is de gerechten zo lekker mogelijk maken, zodat je het niet met tegenzin op hoeft te eten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Waar bestaat een gezonde maaltijd uit?

Een gezonde maaltijd bestaat uit een hoog eiwitgehalte, eiwitten zorgen namelijk voor een (langer) verzadigd gevoel en daarnaast vaan ze ook spierafbraak tegen. Als je wilt afvallen wil je natuurlijk vet verbranden en zo min mogelijk spieren verliezen, spieren gebruiken namelijk energie en kunnen je dus juist helpen met afvallen. Naast genoeg eiwitten bestaat een gezonde maaltijd ook uit trage (complexe) koolhydraten. Je hoeft helemaal niet alle koolhydraten te vermijden, maar het is wel verstandig om in ieder geval de snelle koolhydraten en de geraffineerde suikers die onder andere zitten in: witbrood, snoepjes, koekjes, junkfood, frisdrank, witte rijst en witte pasta te vermijden. Eet in plaats van die snelle koolhydraten, trage (complexe) koolhydraten, zoals (zoete)aardappels, volkoren producten, zilvervliesrijst, peulvruchten, havermout en quinoa, maar ze komen ook in groenten voor. Daarnaast is het belangrijk dat je veel groenten eet en maximaal twee stuks fruit per dag. Ondanks dat fruit erg gezond is, bevat het ook suiker. Als je wilt afvallen kun je dus niet onbeperkt fruit eten, maar sla fruit zeker niet over! Probeer zoveel mogelijk groenten en bereidingswijzes uit en ontdek wat jij lekker vindt! Zo is het tegenwoordig erg populair om bloemkoolrijst te eten. De bereiding is zo eenvoudig en snel en daarnaast heb je niet eens door dat je groente eet. Het enige wat je hoeft te doen is een bloemkool in de keukenmachine fijn te malen, twee teentjes knoflook te persen en een uitje fijn te snijden, verhit dit in wat kokosolie en bak de fijngemalen bloemkool met flink wat kruiden naar keuze. Een heerlijk en smaakvol gerecht, waarbij je super makkelijk een halve bloemkool kunt eten zonder dat je het door hebt. Maak het dus zo lekker mogelijk, waardoor je niet eens door hebt dat je gezond aan het eten bent!

 

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *